måndag 2 februari 2009

dag hundrasextiotvå -gnällspikar

Halvfebrig och eländig idag med, fast tydligt ändå på bättringsvägen. Svettas som en gris just nu så jag hoppas febern snart är ett minne blott.

Eftersom jag vaknade på den sk fel sidan, i fel säng, med alldeles för mycket ont i kroppen är jag på helt fel och extremt smårtjurigt humör denna måndagförmiddag.
Fick sms från babyproffsen att footsacken till babyskyddet (babybarnstolen) vi köpte förra veckan inte finns i samma färg (fast jag blivit lovad det) och att de istället hade beställt en annan till oss, ganska matchande och det smset gjorde mig inte gladare precis. Vill ha exakt matchande! Väldigt löjligt men lika viktigt. Vill ju allt kring Mini ska vara perfekt, är det för mycket begärt kanske? Nu är det ju försent att beställa nytt babyskydd i annan färg för oss, så mitt hopp ligger hos andra "proffs" i landet, men det verkar vara lika kört där.
Bajs.
Sen är tvättmaskinsåbäket trasigt. Igen. Marcus satte på den innan han gick iväg på möte och nu låter den som kriget, men inget händer. Den har varit trasig länge nu och snål-Ståhls skickar hit reparatörer som skruvar lite och sen funkar den ett par tvättar för att go mental igen kort därefter. Ska nog skriva några väl valda ord till dom. Är så trött på den här u-lägenheten. Dyrt och dåligt.
Usch.

Men annars är det bra.
Mamma kommer redan idag och det är kul. Måtte jag inte smitta ner henne bara...
Tre dagar till snitt. Galet galet. Börjar blir nervig. Drömmer om långa sprutor, knivar och slakt.

Nu ska jag äta lite morotskaka från igår och bli snäll och glad igen. Hörs sen.

17 kommentarer:

elastaflickan sa...

Men fotsack till babyskydd? Det har jag aldrig haft till mina barn... och tror aldrig jag sett nåt heller.
Men försök fokusera på vad som är viktigt nu :)

Imsavimsa sa...

Gnäll du bara, det brukar kännas bättre sen bara man inte går in för det för jämnan. Här har det också gnällts, mest för lilla sonens situation just nu. Helkroppsgips...inte kul. Kram & lycka till m snittet!

Andelieb sa...

Hej.
Jag har varit en sån där "smygläsare" som inte skriver så många kommentarer men ville bara titta in och önska stort lycka till, både med fotsack, snitt, återhämtning och den där intensiva, döjobbiga, underbara första tiden med liten. Blogga inte mer än nödvändigt efter torsdag utan njut ;-)

Teres sa...

skickar en liten kram till dig såhär genom rymden! Min morfar va en klok man som sa att om någon mådde dåligt eller hade en dålig dag så skulle man- "HÅLLA I, HÅLLA OM & HÅLLA KÄFT"

Anonym sa...

fokus fokus! köp fina filten till babyskyddet istället, går att använda till många saker och är förhoppningsvis mjukare och mysigare?

nedräkningen bör kanske visas i timmar nu?

MissE sa...

Min första kommentar. Ville bara önska dig lycka till + allt det bästa för din baby!!!
Massa Kramar!!!

Annika M sa...

Jag håller med ovanstående. Har aldrig använt sådant till babyskydd - inte ens sett något. Fokusera nu på det som är absolut viktigast. Din bebis och din hälsa. Allt annat är ju faktiskt bagateller!!!!!!!!!!! :)

Terese sa...

WOW 3 dagar kvar bara HURRA!
Kolla in needs4kids i GBG. Där av alla ställen i landet hittade jag en utgående footsack som inte längre görs i den färgen.
Alltid värt ett försök, kostade knappt 50:- att skicka på posten om det skulle va så.

Heléne sa...

Du ska se att allt kommer att lösa sig, bara du får hålla underbara Mini i dina armar. Har du fått paketet från oss i Jämtland:) Massor med kramar från Heléne & Elias

Anonym sa...

Hej Jonna!

Det är så otroligt härligt och underbart att ni kommit ända hit utan att något blivit tokigt. Du har fått kämpa mot värk och allt som hör till det stilla livet men nu ha du målsnöret precis framför dig... stort grattis för det!

Vad spännande att vi snart blir närmare presenterade för Mini, det har vi längtat efter!

Hoppas du slipper hostan och febern snart (har själv hostat så man tror inälvorna ska lossna i en vecka) och kan rikta in dig på att vara mamma (sushiätande mamma!)
kram
Eva

Tessan sa...

Äckligt... Känns som du är min själsfrände. Vi verkar följa varandra exakt i humöret och sjukdomar ;). Vet hur du känner angående babyproffsen, fick inte vagnen jag hade beställt. Färgen var slut så vi fick nöja oss med en annan färg :( Som du säger, man blir jävligt besviken för man har en föreställning om hur allt ska vara och när det inte blir perfekt blir man så besviken. Om en timme får jag min dom ang igångsättning också... Håll ut! Bara några dagar kvar nu!

Öländskan sa...

Oj,oj,oj vad eländigt men så är det ibland. Förstår att du har nerverna utanpå inför torsdag, bra att din mamma kommer. Tvättmaskiner kan göra en galen, de ska bara funka, har en som hoppar runt i tvättstugan när centrifugerar. Håller alla tummar och tår inför Minis ankomst och att du slipper förkylningen och hostan, kan tänka mig att det känns i snittet när man hostar.
Kram

Anonym sa...

Alltså, jag blir riktigt rörd nu när det bara är några få dagar kvar till självaste Dagen. Har följt din och Marcus vånda och lycka nu i ett par månader. Ska tänka massor av goda tankar och skicka dom till er på torsdagen.

Och ja, det kommer att göra ont om du hostar när du har snittats (det gör ont att skratta med). Men med allt du har genomlidit så kommer det att vara peanuts i det stora hela. De första dagarna går du ändå på morfin :)

Kram
Frida

Birgitta sa...

Ojoj! Nu är det slutspurten! Tänk att man kan engagera sig så djupt i en tjej, som man inte träffat!
Min Kärlek har blivit likadan, Frågar hur du mår, när jag sitter å läser din blogg. Vi väntar med spänning!
Lycka till och massor med kramar!
Birgitta

Sommartjejen sa...

Hm...det där låter som babyproffsen i ett nötskal. Vi beställde en vagn av dem som senare visade sig inte ens tillverkades längre!
*suck*
Och sen blev vi lovade en ersättning i form av parasoll gratis, men när vi väl kom dit och skulle hämta ut våra grejor hade de inga som helst möjligheter att ge oss en sån ersättning. Vi hade ju inget papper på det!
Sååå, jag är ju sådär nöjd med det företaget om man säger så!

Tänk att du får möta bebis om bara 3 dagar nu!
kram

Paulina sa...

LYCKA TILL; JONNA, MARCUS & MINI!

Anonym sa...

Hej!

Inga såna tankar på knivar och slakt nu....tänk kontrollerat, proffsigt och häftigt istället!
Sagt det förrut men säger det igen...snitt är det häftigaste jag varit med om (slår vaginal förlossning med häst längder och jag har "provat" båda)

Ett litet tips bara om du tycker det är otäckt att se nåt av operationen så undvik att titta på den stora rostfria lampan som finns över dej, den funkar lite som en spegel....jag kunde inte låta bli att titta, men så är jag ju som jag är :)

Super Lycka Till!

Kram Jenie