fredag 27 februari 2009

en fredagshälsning

Blev något skuldsatt inatt igen vad gäller sömnen. Han ville bara inte, så vad göra? Vi vaggade omkring i sovrummet (hade kört ut Marcus i vardagsrummet för att åtminstone han skulle kunna försöka sno någon timme), sjöng och vyssjade. Små stunder sov han, de flesta i min famn. Känns så ledsamt att jag ännu inte orkar hålla honom så länge. Mammas baby vill ju bara vara nära. Vi låg sen i vår säng tätt bredvid och jag smekte honom på kinden och han somnade lite där med. Inte jag.
Idag har killen varit desto tröttare.
Vi tog en promenad i eftermiddags. Bara han och jag. Häftigt och läskigt. Allt och alla blev plötsligt till potentiella hot. Hur skrämmande är det inte egentligen att skjuta det dyrbaraste man har i livet en meter framför sig på gator med bilar susande förbi i hög fart, för att inte prata om alla mötande människor. Hade velat ha en vattenpistol så jag kunde ha släckt alla cigg som pyrde överallt men fick istället väja så gott jag hann. Han gillar verkligen att ligga i vagnen. Sov som en stock. Det blev en kort tripp, men skönt att komma ut lite och bra för mig att träna både kroppen och knoppen.
Bilder från häromdagen. Krokig michelinjonna i enda jackan som precis kan dras igen stödjer sig mot Nitron och däri ligger älsklingen.
God natt och massa sömn önskar jag er.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Sömn?

Anonym sa...

Härliga bilder, man får ta till alla knep som finns med dom små, skjutsa honom i vagnen inne så kanske han somnar bättre.

Särla sa...

va fina ni är, och är inte de smås fötter det ljuvligaste som finns! Grattis Jonna ( och marcus såklart )

Anonym sa...

Sen när man ser tillbaka på de där nätterna...åh, de där nätterna...bomull i huvudet, leende, titta ut genom fönstret. Mörkret.Ögonen som ser tillbaka på en. Gryning. Somna, Vakna.
Vid tre månader rättar dygnsrytmen till sig! Härlig tid!!!

AnnaUlrika sa...

Han kanske vill sova i vagnen även inne? Eller det kanske ni har provat? Ett bra knep brukar vara att lägga i vagnen och köra fram och tillbaka över en tröskel. Fast det känns som att de ska få shaken baby syndrome då så en mattkant räcker nog bra. Men ni kanske redan har provat som sagt.
En bra bok om sömnproblem som ni kan skaffa om det håller i sig (nu är han ju så pyttig så han kanske bara behöver tid för att få till det) är Elisabeth Pantleys Somna utan gråt. Inga otäcka skrikmetoder utan snälla långsamma tips och mycket fakta om barns sömn.

Anna-K sa...

Hej! Skönt med en promenad både för dej o lilla killen.Det kanske finns någon bra "gågata" där bilarna inte är så nära o släpper ut avgaser.Lycka till med nästa promenad!

Jen sa...

Nice photos, you really radiate with happiness.

As for the sleep issue: Does Milo scream if you don´t walk around with him when he is awake ? Or is he just awake ? I used to build myself a "nest" in my bed with 2 big Ammingskudde and lots of pillows. I could then sit/half lay down there with the ammnigskudde to help keeping both my arms up so that my baby could sleep in my arms/on me without me worrying that he would slide off me and I could also sleep in that position. It takes some time to get used to but at some point you are so tired you sleep even while sitting at a table :-)

Good luck and more importantly, a few hours sleep for you today.

mia sa...

vad roligt att se er på promenad! :) Vi har just varit ute på en skön solig promenad också. Va fin vagn ni valt! :)
Trevlig helg. /mia

Anonym sa...

Kul med foton, om än på dig och vagnen. Inga magfoton nu, hi hi. Kan ni inte försöka få ponken att sova inomhus i vagnen, å dra den fram å tillbaka? Det kan nog funka.

Kram från Bussan i Borås

Anonym sa...

Varför inte låta lilleman sova i vagnen på natten. Om han trivs där villsäga. Kör in den i sovrummet när han somnat så kan ni vagga den lite med handen (eller foten ;-))från sängen när han börjar vakna till.

Vi hade vårt andningslarm i vagnen oxå. En platta i sängen och en i vagnen....Super.

/Elisabeth

bambi - mamma till Zack sa...

Jag brukar kasta arga blickar på alal som röker när jag kommer med min guldklimp i barnvagnen. Så jag känner igen det där!

Anonym sa...

Du är så söt med din barnvagn, den klär dig. Be proud, gumman!!

Innan du verkligen behöver gå och shoppa så ta en övningstut i ngn affär! Herrejösses vad jag krockade med alla ställningar, phu. Det var svettigt värre.

Kram till dig från ***födelsedagstjejen***

Anonym sa...

Jag är inte bara bebis tokig utan också katt tokig. Kan du inte lägga in en bild på era katter?
Och lite fakta t.ex. Namn, ras m.m.
Stora kramar Tess W

Gagnskullu sa...

Hoppas att sömnkontot kan bli lite jämnare nu i helgen. Gäller att passa på så snart man får chansen!

Ulrika sa...

Hej Jonna. Följer din blogg varje dag och kom att tänka på en sak.
När min äldste son var i din guldklimps ålder hade även han svårt att finna ro på nätterna, men sov som en klubbad i vagnen när vi var ute på dagarna. Fick då en idé. Om han nu trivs så gott i vagnen på dagarna, varför inte testa att låta honom sova där på nätterna också? Bingo!! Kanske värt att testa?
Massor av kramar och lycka till.

Meryl sa...

Vilket härligt ekipage på promenad!! Så fint!
kram!!