tisdag 24 februari 2009

Måste börja med att tacka för alla tips om allt möjligt som poppar upp här! De är så välkomna! Jag är en förvirrad men lycklig liten novis på området och behöver alla råd jag kan få för att sedan hitta min egen väg och mina egna sätt. Så stort tack!

Vi har förresten lyckats få en liten älskling att sova ett par rätt långa stunder i sin egen vagga genom att lägga ett mjukt täcke under honom som bullar upp lite på sidorna och genom att ha på radion inne i sovrummet. Minikillen verkar gillar ljud. Hittills har både P1 och P4 funkat bra, en hockeymatch häromkvällen sovs igenom mycket intensivt. Dock hjälper dessa knep inte under natten då det fortfarande är bäst mellan päronen som gäller.

I eftermiddag ska vi på vår första vagntur hela lilla tvåbenta familjen. Till BVC bär det av. Ska kolla med tanten där vad hon tror nattsnuvan beror på och vad bäst göra (har med tveksamt resultat testat bröstmjölk). Jag tror i alla fall inte det är katterna, för snorigheten kör igång i enda rummet där katterna inte är välkomna i och dessutom sa barnläkaren att allergier inte börjar så här tidigt, så vi får verkligen hoppas att det är så! Min misstanke faller på torra luften.
Vad gäller bärsjalsproblematiken så jobbar vi på den. Igår satt han däri otvivelaktigt tillfreds med tillvaron ett bra tag, men jag får ändå inte riktigt till det så att mina armar förblir fria. Det blir liksom för löst och då vågar jag inte låta honom bara vara där utan att hålla händerna skyddande bakom huvud och nacke. En gång tyckte jag det blev för hårt och han satt, om än sovande och till synes helt nöjd, ihopklämd och knarrade lite olustigt med andningen. Eller kanske det kan vara så? Han skulle väl säga (skrika) till om det var obekvämt? För som sagt verkade det vara väldigt mysigt fastän han såg ut som en korv. Svårt det där... Men vi ska fortsätta träna senare idag.
Det är förresten en olivgrön moby wrap vi har.

Någon kanske undrar ifall det rör sig något annat än bebis i mitt huvud just nu. Och föga överraskande -nej det gör det inte :-D

Milo Santino tackar också ödmjukast för gratulationerna på hans namnsdag i söndags. Lite kul att det var Milos dag samma dag som var våran 40+0 dag... hmm. En grej kanske att ha med i tilltalsnamnsdiskussionen framöver.

Kram och ha en superfin vinterdag! Något det verkar vara här utanför.

17 kommentarer:

Johanna sa...

Sådär nattsnuvig var min dotter också dom första veckorna, snarkade som en hel karl!

Men det gick faktiskt över av sig självt, vi brukade droppa Renässans näsdroppar innan sovdags (finns på apoteket och kan användas till små barn). Våran BVC-sköterska trodde att nattsnuvan berodde på att näsgångarna var lite trånga och att det skulle växa bort när hon blev större, och så blev det ju också!

Lycka till!

Jen sa...

If you think it's the dry air that causes the noseproblems, then hang a wet towel over the element.

During wintertime we do that in both the kids rooms and their noseproblems have been a lot less.

And don´t worry about a cat allergy. Doctors are always quick to blame the cats or other animals. Even if you were to remove the cats now, the cat allergene stay in an apartment for up to 10 years.

I think the noseproblems will go away again after a few weeks.

Christina sa...

Tänkte precis skriva det Johanna skrev....förmodligen trånga näsgångar....näsdroppar innan amning...kanon...själv kokade jag vanligt koksaltslösning....men yngsta barnet är 30 och äldsta 40...så det har väl hänt en del...:)...faktum är att jag saknade ljudet då näsan växte ikapp...för då blev det helt tyst och då nojade man för det....ja herregud...en evig oro....iaf första månaderna...
kram

Anonym sa...

Hej och grattis till er fina lilla kille!
Jag tycker Marcus har skrivit ganska taskigt om vårdpersonal i dagens blogg:( Jag är själv sjuksköterska, mycket engagerad och bryr mig verkligen om mina patienter och om min arbetsplatssituation. Men ibland spricker våra ambitioner av personalbrist, allmän korkad byråkrati etc. Och ingen är perfekt, vi som arbetar i vården har fel och brister som alla andra men man önskar att det aldrig skulle behöva gå ut över de som vi vårdar. Alla patienter är inte så lätta heller. Tack i övrigt för två bra bloggar!
/Carin

Anonym sa...

Vi har haft luftfuktare i rummet där vi spenderat mest tid när vi haft bebisar (4 st),
finns en luftfuktare för ca 5-695 kr på Clas Ohlson, märke VICKS- kanonbra! Har hållt länge....

kram

Caroline sa...

Man ska knyta sjalen mycket tightare än man tror. Det vanligaste nybörjarfelet är att man knyter för löst. Visst kan det bli _för_ tight, men det ska ganska mycket till, och han lär protestera. Att det låter lite när han andas är ingen fara, jag tror som du sa att han skulle protestera om det var obekvämt. Om ni bara brukar bära i vagga, testa upprätt också, jag tycker iaf att det är enklare och bekvämare att bära så.

Vår första sjal var också en moby, min make blir alldeles till sig av mys när jag nämner den där sjalen, nyfödisar i trikåsjal är det bästa han (och jag!) vet! :)

Anonym sa...

SNÄLLA!sluta räkna veckor nu!!!!!!
och för guds skull-låt inte sonen för alltid växa upp i skuggan av syskonen.......
Katarina

Linda sa...

Jag tror inte att det går att knyta trikåsjalar för hårt, jag har iallfall inte lycktas någon gång =) Det brukar vara det misstaget men gör när man inte får till det.

Ni har föresten inte funderat på att skaffa ett snugglenest till Milo Santino? Det hadde jag till Linus och det var kanon!!! om du följer länken nedan så kan du få se en bild på hur ett ser ut:
http://bebislangtan.blogspot.com/2007/02/lycka.html
Om du vill så skcikar jag det till dig.

Anonym sa...

Johoo då, visst kan allergier komma så tidigt, min kompis lilla lilla bebis blev komjölksallergisk direkt med utslag på hela kroppen.
Doktorer vet inte allt. Kanske e nåt i er säng som han reagerar på.
Torr luft avhjälps lätt med en elektrisk luftfuktare eller sånna man hänger på varma element.

Lycka till
L

Anonym sa...

Min lilla kallade jag för snorkfröken när hon var så där liten för hon snirkade och snorkade mest hela tiden men det växte bort efter ett litet tag.
Gulligt var det i alla fall.
kram ulrika

mimmi sa...

en moby wrap hade ja också...den är kanon när man kommit underfund med hur det funkar!!! du ska knyta den så hårt, att du NÄSTAN känner att den är knuten för hårt. men bara nästan...då sitter den som bäst. eftersom det är en trikåsjal, så töjer den sig också under resans gång....lycka till =)

Anonym sa...

HEJ!

Vill bara berätta ang din info från läkare att det inte skulle gå att bli allergisk så tidigt,så blev vår son det på en gång vi kom hem. Inte i andningen men utslag över hela kroppen som pricktestet visade (vid ett års ålder ) att det var pälsdjursallergi.Så han drogs med det i ett år innan han fick rätt medicin och det försvann.
Ingen panik att slänga ut katterna men fortsätt observera utifall att :-)
Grattis och lycka till med bebis!

Lollo sa...

Till L:

Man bör inte ge komjölk till barn under 1år...kan ju finnas en anledning till varför rekomendationerna är så..

Eva sa...

Bärsjal är underbart om bebisen gillar det.
Jag hade en superenkel nybörjarsjal som heter EasyHug och i den ligger bebisen som i en vagga.
Min bebis tillbringade sina första tre månader i sjalen.
Praktiskt, skönt, nära och mysigt.

Hoppas ni får det att funka med sjalen.

toraa sa...

Han lär protestera om ngt inte passar! :D Jag tror som flera andra att man knyter för löst i början ( det gjorde vi ) å så känner man sig osäker å det känner bebisen direkt å då är det klart det skriks ( om mamma e osäker kan de ju inte vara bra! ) De stabiliserar ju det lilla tunga huudet rätt snabbt iaf, så snart kommer ni nog kunna använda den så mkt ni vill!

Åse Ohlsson sa...

Hej Jonna !!

Angående lillemans nästäppa så köp keramikkärl att hänga på elementen . Vi har väldigt varm lght så jag har 2 sådana på varje element o det märks direkt när vattnet är slut MÖCKE bra hihi .

Ni får ha de så gott o VARMA KRAMIZAR från Åse .

Hälsa Marcus att vi HÄLSAR HONOM VARMT VÄLKOMEN TILL HÄSSLEHOLM PÅ MÅNDAG .

Anonym sa...

Hej Jonna!
Kika in på sjalbarn.se, det finns ett forum där där jag tror att dom gärna hjälper dig med mobyn :)