torsdag 12 augusti 2010

fashion och kroppNättrosor är underskattade. Se så fint och luftigt de sitter på och runt kvarvarande bulan. Framförallt nu när jag fått utslag av tejpen. Stora (jag tycker det -aj aj-synd-om), blöta (det rinner klegg ur dom, charmigt va) sår utmed snittet mår tydligen bäst av luft. Tejpen fick dras av så nu sitter jag här i trosorna med mycket aj aj. Hoppas det läker och att jag inte behöver få några fler bekymmer i området. Mins ni min böld efter förra snittet? Också i utkanten av tejpen. Jag gör det. Det var inte kul det. Hoppas inte det blir till sånt nu.

I övrigt mår kropp hyfsat bra. Snittärret ser fint ut även om eftervärkarna är groteska. Alltså fan vad det värker, framfärallt i samband med amning. Det onda i rumpan har börjat återvända vilket inte är kul, jag är faktiskt lite ledsen eftersom jag i nästan två dar trodde att jag nu skulle slippa krycksen och få återvända till ett liv utan ständigt stöd. Men ja ja, vi kommer dit. Sakta men säkert ska jag ta kommandot över min kropp och med två underbara barn och en lika härlig man där hemma ska det gå så fint, så fint.
Men först får det alltså bli imorgon, kännas bra och vi åka hem.

Kram!

16 kommentarer:

Anna-K sa...

Du ser pigg ut - men det onda syns ju inte på bild.Hoppas du slipper värken i rygg o bakdel. Eftervärkarna kommer du nog inte undan - men det är ju bra att det värker till ordentligt vid amning, då drar ju livmoder ihop sig som den ska.

Anonym sa...

Nättrosor är toppen, speciellt när ”tejpsår” behöver luft! Det är tydligen ganska vanligt att man inte tål den där tejpen som man fäster kompresser etc med nu för tiden. Samma klister verkar användas även på så kallade ”Ekg-plattor”, såg på en anhörig att dessa skapade småsår och hudblödningar när dom drogs bort efter Ekg-tagningen. Man kan ju undra vad det är för material man använder sig av nu för tiden. Men vi skiter i Ekg.plattorna, det viktiga är nu att dina utslag försvinner av luftgenomströmningen i nättrosorna! Vad sexigt – nättrosor! Kan du inte få ta med dig några extra par hem tro??
Vi hoppas verkligen och tror att det inte blir som efter förra snittet. Det ska det ju för 17 inte behöva bli, det vore ju max otur. Har säkert fixat sig till det bättre i morgon.
Så var det det här med eftervärkar, men dom minskar ju också, du har ju en fin belöning bredvid dig. Fast visst gör det ont. Kryckorna kanske du kan behöva några dagar till nu efter snittet, men även det blir ju bara bättre och bättre. Dina muskler måste få en liten chans att återhämta sig, och det gör dom snabbt bara dom kan få börja röra sig lite bättre än som det varit senaste tiden. Jag vet att du tar kommandot över din kropp, du är både suverän och envis och med dina 2 barn och din fina Marcus så kommer allt att fixa sig.
Hoppas det känns bra i morgon och än en gång stort grattis och lycka till med allt! Många varma kramar till dig, Marcus, Milo och lilltösen från Maggan1

PS Snygg överdel du har på dig också!! Ja, hela du strålar ju!

Anonym sa...

eftervärkar är undeskattade
gud vad det var hemskt vid amning
värre än riktiga faktiskt
det pärlade i pannan o man jämrade sig nästan
min sänggranne kunde zonterapi så hon gjorde det hon kunde med mig
det underlättade...
fick då info.om att det blir värre efter varje förlossning
jag har hög smärtgräns men detta var svårt med en nyförlöst kropp
bebis sög,jag ville gråta,sen värkte brösten,vem har sagt att det bara är att le...den ljuger
jag var ett vrak emellanåt
men du ser ut som en nyponros jonna
och bebisen också...blir det mimmi

Gråa musen sa...

Visst är det himla tur att de finns de där luftningstrosorna. Jag fick hålla på i två veckor efter sista snittet och tvätta med Alsol och byta förband. Det är sånt man minns nu när man ser någon annan i samma sits. Annars har man en tendens att bara minnas det ljuvliga. Oj vad jag saknar tiden med bäbisar vid bröstet. Man minns doften av babyhud. Så himla ljuvligt. Hujeda mig vad småbarnstiden går fort. Den är ju så intensiv. Njut, njut och åter njut. Skit i alla måsten. Denna ljuvliga tid kommer aldrig tillbaka. Även om man är trött ibland så man bågnar. Så är det livets största lycka. Men okey då. Det ääär rätt skönt också när de är sex år och kan klä på sig själva och bre en smörgås. Och himla söta när de sover är de ju fortfarande. Barn. Livets största och mest spännande äventyr.

Marie-Louise sa...

Det där känner jag igen från mina snitt, inte roligt. Men vad skönt om ni får åka hem imorgon, en hel helg på sjukhuset slipper man gärna. Vilken fin dotter ni fick :)

Helena sa...

OMG! Jag fick trosor hemskickade av ett sånt där företag som vill prångla på en prenumerationer på trosor och kalsipper. Det var hipsters i något konstigt material och jag fick direkt en deja-vu av "efter-förlossningen-trosorna" Det blev ingen prenumeration! ;)

Anonym sa...

Hej! Skriv gärna hur du upplevde bedövningen inför snittet. Ska själv snittas för första gången och är livrädd. Får man smärtstillande när bedövningen släpper?/Kram Carina

ingy sa...

Härligt att det gått så bra! Fira ordentligt! KRAM

Ketchupmamman sa...

Stort grattis till både nättrosor och dotter. mest till det sistnämnda dock ;-)

Anonym sa...

Stort Grattis till baby o hela er fina familj.Helt underbart att följa er. Tack för ni delar med er så mycket till oss i ord och bild.Kram till hela familjen
Lycka till! Ni är underbara alla 4.

Annelie sa...

Grattis till den nya kärleken!

Anonym sa...

Det är ju så tråkigt att stanna på sjukhus över helgen ,men om mjölken inte runnit till c:a 3:e dagen borde du stanna och vila.Du behöver det Jonna tror jag.Ser att Marcus ska till Göteborg redan i morgon lördag hoppas att han säger ifrån det för din skull även om vissa av oss här gärna ser honom annars,men inte liksom nu ju.

Anonym sa...

Stort grattis Jonna från en tidigare medsyster :-) Så skönt att det gick hela vägen ännu en gång. Nu kan jag andas ut! Och så fin hon är lillasyster! Kram Kyoko

Christina sa...

Hur mår ni? Fick ni komma hem?
kram Christina

Hanna sa...

Jag är så glad för din skull.

anna-en ängel i himlen, en på jorden sa...

Hej o grattis. Oja eftervärkarna är inte roliga. Å de sägs ju bli värre för var barn man får. När Alvin föddes hittade jag ett äpple på sjukan hahaha, det kylde jag min stackars arma värkande mage med, värme är ju bra, men för mig var det skönt att rulla med äpplet också. Hahahaha ;-)Lycka till med allt.
Kram