torsdag 5 augusti 2010

sommar sommar...

Idag är det sommar igen och jag ska inte gnälla en sekund. Ångrar att jag var så avigt inställd mot värmeböljan nu sist, även fastän jag inte riktigt kunde styra det och än mindre ångra nu, då jag faktiskt inte alls mådde bra i svetten som konstant rann, men med facit i hand så har man (jag) inte haft jättekul av regnet heller. Så nu, med lite drygt 20 i termometern och solmolnigt på himlen är det tipptopp som Musse Pigg skulle sagt.
Ska åka med Päivi och kolla på tavlor, kanske köpa, i eftermiddag och sen efteråt handla en korv eller två från Makkarakauppa. Mums.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske ska spara pengarna till tandläkaren i stället för att köpa en tavla!!!?????

Anonym sa...

Här också behagligt väder, växlande sol och moln! Hoppas du får en trevlig eftermiddag och kanske kommer du hem med både fin tavla och god korv!
Kram från Maggan1

Helene sa...

Nej jag klagar inte heller på att det fortfarande är sommar! :-) Har varit på thaibuffé och kommer nog att vara proppmätt resten av kvällen. Hoppas du fick tag i några goda finska korvar!

Anonym sa...

Har följt din blogg i drygt ett år nu (sen Milo föddes ungefär) och tycker att du är helt fantastisk och skriver så fint. Starkare människa får man leta efter!

Måste bara säga att det är helt underbart att du vill prata finska med dina barn så att de blir tvåspråkiga. Tyvärr så har jag träffat alldeles för många finska familjer i sverige där barnen inte kan finska. T.o.m en familj där både mamma och pappa är finska och pratar finska med varandra men svenska med barnen.. Så himla tråkigt! ah just det.. Varför jag tog upp ämnet är att jag själv är finsk (född och uppvuxen i finland men bodde i sverige i 3 år) och hade redan tidigt bestämt mig för att prata finska med mina blivande barn om förhållandet med mitt ex hade varat längre :) Men "romanista" som han var så gjorde jag slut med honom eftersom han verkade älska Totti mer än vad han älskade mig ;) Nu är jag tillbaka i Finland och fortsätter att följa din blogg! och får samtidigt lite övning i det svenska språket!

Ja nyt ihmettelen, että minkä takia kirjoitin koko jutun ruotsiksi! Kiitos aivan mahtavasta blogista ja paljon paljon onnea ensi viikolle ja tulevaisuudelle! Terveisiä Suomesta, pidä lippu korkealla :)

Anonym sa...

Fyra dagar kvar. Fyra dagar med bebismage.....Åh, jag önskar dig och din familj all lycka i världen. Kramar!

sofi sa...

nu närmar det sig väldigt fort tycker jag. tänker på dig varje morgon när jag vaknar och rusar in här för att se att allt är ok med dig och bebis.

Moberg sa...

Kära värld det är ju som om man själv ska ha barn på Tisdag! Jag tror jag talar för fler när jag menar att det känns så efter att ha följt din blogg lite nu och då!:-)

Måste kännas märkligt att liksom veta om exakt när barnet ska komma. Jag har blivit igångsatt två gånger men det är inte riktigt samma sak. Att ligga i 20 timmar med konstant värk är ingen hit kan jag lova.

Sen hoppas jag att du hittade någon trevlig tavla. Det är sååå viktigt att vi människor omges med saker vi uppskattar och tycker om. En färgklick t ex eller ett fint motiv på väggen kan göra stor skillnad för ett rums utseende och känsla.

*biter på naglarna* shit Jonna om 4dagar har ni en ny liten människa i era famnar. Hur häftigt är inte det på en skala!?

Kram och var rädd om Er!
/Madeleine