söndag 8 augusti 2010

inget filmtips

Såg precis klar Flickan från ovan, filmen vi så länge sett fram emot. Marcus gav visserligen upp efter knappt halva men jag hängde mig kvar vid hoppet om att snart, snart blir det bättre.
Det blev det inte.
Tycker oerhört mycket om Peter Jackson som filmskapare och då menar jag redan från tiden innan Ringenfilmerna, men här bajsade han till det riktigt illa. Vissa delar var väl kanske vackra rent filmiskt och poetiskt var det väl också ibland om än något krystat, men i allmänhet sög den rätt rejält.
Det blev aldrig riktigt spännande och när det ändå något smygande var på väg ströps den tråden snarast och ganska brutalt. För att inte tala om de illa placerade komiska (?) inslagen med mormor (Susan Sarandon, som jag iofs alltid gillar) vilka inte hade kunnat hamna mer fel. Det ska inte vara komiskt, ens lite, när en 14 årig tjej precis blivit mördad.
Sista spiken var när hon tjejen från liksom andra sidan mot slutet filosoferar om hur mycket bra som hänt sen hon lämnat livet. Som om man försökte få till ett "allt har en mening"-knorr, något jag är ytterst allergisk emot. Alltid. Fy fan.
Så se INTE.
Jag är besviken. Hade iofs dragit ner förväntningarna ordentligt sen jag för någon månad sen absolut skulle gå och se den på bio, men lyckligtvis hejdade mig då recensionerna (som jag valde att läsa bara rubriken på) verkade milt sagt ljumma och när Jess avrådde från att slösa för många kronor på upplevelsen väntade jag duktigt på dvd-premiären.
Men alltså.
Slösa inte tid eller pengar på detta. Inte värt sina drygt två timmar och 2 tjugor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trist att filmen inte motsvarade förväntningarna! Men ibland är det ju bara så tyvärr.
Jag tar dina rekommendationer på fullt allvar, ska INTE se den här filmen och slösa vare sig tid eller pengar.
Måndag kvar, sedan är det dagen SNITT, oj vad spännande!
Hoppas du får sova riktigt gott nu inatt, så att du orkar med sista förberedelserna i morgon.
Kram och god natt från Maggan1

Anna sa...

Jag har precis börjat läsa boken, flickan från ovan. Har än sålänge inte kommit så långt och har inte heller fastnat det minsta. Böcker brukar ju alltid vara bättre än vad filmer blir därefter, så jag tänkte ge boken en chans. Men jag kommer inte att se filmen.

Elin sa...

Jag har läst boken, tyckte den var jättebra!