måndag 2 augusti 2010

upp och ner

Fick mig lite nålar idag igen och inte för att de direkt har hjälpt men ändå som sagt, de gör ju inte saken värre i alla fall. Hade rätt ont i vänster rumphalva med imorse och trodde där ett tag att det nog trots allt skulle bli till att tillbringa resten av tiden i stolen med hjul, men faktisk, medan höger är lika ond som den varit så är vänstervärken relativt borta nu (ta i trä) och det efter en rejäl nål mitt i smärtan. Så nog ska vi tro på nålarna. Ett tag till.

Mitt humör är väldigt varierande. Ungefär som vädret. Sol ena sekunden och sen en störtflod. Vissa stunder blir jag riktigt orolig för jag kan verkligen likt Titanic sjunka. Djupt. Tar mig som tur är upp igen men sen rasar det åter. Är massor i görningen just nu, både i kropp och knopp, men hoppas verkligen detta får sig ett slut nästa vecka. Orkar inte dippa mer för det här är ju en underbar tid, egentligen, och underbarare blir det. Samtidigt som jag är beredd på nästa skjuss av hormoner och vet att det kan bli känslosamt åt alla möjliga håll även efter en förlossning.

En sak som jag funderar på att göra sen. I förebyggande syfte. Inte äta eller dricka vissa saker alls till en början eller åtminstone minska intaget drastiskt (lök, bönor, mjölk, kaffe etc), för att om möjligt ge Plutt en bättre magstart än Milo fick, för en bebis med ont i magen rimmar illa med redan rätt trött mamma och kan jag hjälpa henne så kan jag, ska åtminstone försöka. Vi får se hur det går, minns väldigt väl min ingen-mjölk-vånda från Milos koliktid tills jag hittade oatleys glass och något säger mig att det kan bli en hel del av den varan nu framöver, liksom deras andra mjölkfria produkter.

En kul grej idag. Jag och Jessica -mest eller egentligen bara den förstnämnda medan den andre mer var med som sällskap och bärhjälp- skulle handla några potäter på lyxkonsum som inte ligger alltför många krycklängder härifrån och vi bestämde oss för att innan ta en kaffe på fiket därinne. Det blev en varsinn latte för 20 kr och en liten chokladbit på visserligen lite väl hård stol (note to self: medhavd kudde nästa gång) fast fasiken så trevligt det var. Lyxkonsum säljer alltså billig fika (kaffe för en tia) och ligger som sagt inom kvarteret. Kanon för mig som inte längre kan (eller mycket motvilligt) orkar ta mig hela vägen till stan några extra meter bort och lyckas jag kombinera fika med matvarushopping (om än mycket lite av den senaste varan då vi just nu har fullt av grejer i skafferiet efter gårdagens Lidl-tur med svärmor) så är det ju som att få två flugor på smällen. Mycket bra!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du fått lite mer nålar idag, hjälper dom så gör dom! Jag tror nog på dom faktiskt.
Humörsvängningarna är väl som dom är, speciellt nu i slutskedet. Men det är ju positivt att du har ett ”slutdatum” även om det är mysigt med en för er normal graviditet, så kan ju den här sista tiden bli ganska så påfrestande för båda parter, det ska man inte sticka under stol med!
Kan ju också ha sina små sidor efter att lilla dottern är född, men jag blir så glad när jag hör hur du resonerar om mat och dryck för att minimera samma typ av kolik som Milo hade. Nu hör det ju till saken att utifrån min erfarenhet så hade vår son väldig kolik precis som Milo (förstfödd även hos oss), medan barn nr 2, dottern, inte hade någon kolik alls! Men jag var nog också lite försiktig med mitt eget födointag efter dotterns födelse.
Kul med Konsum som inte bara har mat utan även fikamöjligheter. Kanske kan ni ta er en tur igen under veckan och njuta av en enkel fika och samtidigt handla något gott att käka, vore väl en bra idé.
Snart är det 10:e, om man bortser från idag som ju är slut nu, så är det ju bara 6 dagar kvar och på den 7:e kommer hon lilla trolltösen!
Ha det gott, kram till hela familjen från Maggan1

Anonym sa...

Hej hopp!
Smärtan tränger ut genom skärmen och jag hoppas både kropp och själ får en jämförelsevis bomullsmjuk dag imorgon, likaså er relation. Vet inte om man ska våga sig på ett lästips kanske - just angående det där med att vara två griniga människor på samma plats som inte riktigt lyckas tillgodose varandras behov eller visa kärlek på ett sätt som tas emot rätt... well, boken "Kärlekens fem språk" eller annan litteratur kring begreppet 'de fem kärleksspråken' har varit till stor hjälp för mig och min hubby iaf!
Kram och godnatt från en Julia. Ha en spännande vecka framöver!

Helena sa...

Jag undrar: har ischiasvärken att göra med cerklaget? Det är ju extrem otur om du får två, av varandra, helt oberoende vrålsmärtor i ditt välsignade tillstånd. Jag blir också så arg när jag läser inlägg där folk klagar på att du klagar. Jag hoppas att du inte tar åt dig utan istället bara läser och tar till dig av dem som tycker att du är stark och vettig. Det är hemskt att knoppen också ska behöva genomgå ett stålbad här nu. Jag opererade mig nyligen och har haft en lång period med svåra smärtor. Man orkar inte med tjafs, ens gällande disktrasa eller mattider, när man har ont. Ingenting. Så du är stark som en oxe. Tycker jag.

Gråa musen sa...

Jag tänker på dig ofta. Undrar var du hittar den där styrkan. Men det är klart. Du har ju inte så mycket att välja på. Jag hoppas vid min gud att du får en smidig återhämtning efter förlossningen. Din kropp och själ har varit utsatt för så mycket under så många år. Du måsta ha en kärnfysik utan dess like. Mitt råd är att du skriker dig till en riktigt bra sjukgymnast efter förlossningen. Din kropp behöver vila kontra uppbyggnad efter den här pärsen. Jag önskar så att man kunde skicka någon mirakelkur så du kunde få ett par timmars respit från värk och smärta. Men det enda man kan göra är ju att skicka ett par välsingnande ord. Vila och var rädd om dig. Du är värdefull.

Christina sa...

Kan nog vara så att nålarna kan hjälpa lite. Det gäller bara att de träffar rätt.
Snart......
Ett tips är att låta bli mjölken.
Min dotter fick mjölallergi när hon började med välling.Det försvann när hon var 2 år. Tyvärr fick hon tillbaka det när hon var 20 år.
Nästa barn tålde inget och var supersjuk när han var lite. Fick bara specialvälling.
Så när sista barnet föddes så fick han specialvällingen till efter 1 års dagen. Han har aldrig haft några besvär med sin mage.
Givetvis ammade jag dem.
Så undvik mjölk.
Tänker på dig.
kram Christina