måndag 16 augusti 2010

tvåbarnsliv

Vår plutt är sex dagar ung idag. Imorgon firar vi en vecka. Ska då till sjukgymnast. Med henne. Hon har visst enligt läkaren legat snett med huvudet i magen så ena "halsmuskeln" är liksom kortare om jag förstod det rätt. Blev skitorolig först vid undersökningen och höll på att nojja ihjäl mig men det var inte helt ovanligt eller svåråtgärdat heller för den delen. Lilla älsklingen, redan ska det börja stretchas och tränas. Nåväl, för en bra sak är det ju och hon ska inte ha ont av det i alla fall och eftersom det knappast märks något kan det ju inte vara så illa försöker jag tänka. Jobbigt ändå.

Livet hemma går än så länge mycket fint (ta i trä, knacka i huvet). Båda älsklingarna har hittills varje gång sovit tupplur samtidigt. Milo gör ju det bara en gång per dag och då Plutt hittills har visat enorma sovartalanger har det inte varit så svårt att tajma med hennes "nappande". Hon äter mycket duktigt och med inkomster är det utgifter och båda delarna fungerar utmärkt. Jag njuter mina bärs (alkofria fortfarande) och känner hur det stramar i brösten.
På nätterna är vår tjej hungrigare och sen sover hon igen. Det gör inte jag. Tyvärr. Har inte i närheten ärvt det där sovgenerna vissa i min familj bär omkring på. Men det går bra ändå. Leende ligger jag timmar i tysta rummet på natten och myser med Milo på ena sidan och nyaste älsklingen i sin vagga på andra. Jag är världens lyckligaste kvinna och mamma just nu. Om en månad när det här fantastiska nybliven-mamma-hormonerna runnit ur mig kommer jag vara det fortfarande bara något tröttare.

Har förresten börjat min gasvänliga diet också lite smått och finner det otroligt nog ganska lätt att leva utan lök, ärtor och annat pruttvänligt. Hoppas det håller i sig och att båda våra magar kommer må bra och bättre också framöver.

Nu ska jag kramas och pussas med Milo om han tillåter. Hans favoritjönsar i Firma fantasiflytt spexar i Tv:n och då kan det vara svårt att sno åt sig nån uppmärksamhet.

Ha det fint!

25 kommentarer:

Coquina sa...

Grattis till lilltjejen, har ni kommit på något namn ännu?

Anonym sa...

hej, min minsta hade exakt samma, och det går fort att träna bort. kram

Helene sa...

Åh vad gosigt ni ser ut att ha det på bilden! Du ser så lugn och nöjd ut och det är du verkligen värd efter allt du har varit igenom! Skönt att Plutt äter och sover duktigt! Tänker massor på er!

Ellinor sa...

Stort Grattis till dottern!
Ville bara berätta att min son också hade Torticollis (sned halsmuskel)när han föddes, pga att han legat för mycket på en sida. Han låg förövrigt i säte. Ja, ja. Vi blev remitterade till en sjukgymnast redan efter ett par veckor och fick lära oss att stretcha och böja åt olika håll. Det gick faktiskt ganska bra. Det var visserligen mitt första barn så jag hade ju tid.... Men han visade på bra resultat ganska snabbt, och efter några månader var han helt rak i nacken och halsen! Idag syns ingenting! Jag var också rädd för att hans skulle bli sned och att det skulle synas i ansiktet (t ex genom att ett öga blir mindre än det andra). Det kommer säkert att gå bra för er också! Sjukvården är verkligen bra här tycker jag, som uppmärksammar dessa problem och tar tag i dem direkt!
Lycka till!
Ellinor

Anonym sa...

Å vilket mysigt foto på dig och Plutt! Det riktigt lyser av lycka och harmoni.
Det här med att ena halsmuskeln kan vara lite kortare beroende på ”liggställning i magen” är visst inte så ovanligt, men inget som man egentligen pratar så mycket om. Med lite instruktioner om stretching och olika ”övningar” som utförs av mamma och pappa så rättar det till sig ganska så snart! Det är ju inte något påtagligt som kan ses på fotona du visat oss, och det är ju toppen att man uppmärksammar även sånt här så tidigt som dom gör. Oroa dig inte, men ta till dig och er de goda råden ni får (och det gör ni nu utan att jag behöver leka besserwisser, för det är jag inte nån).
Härligt att det funkar hemma med mat- och sovtider för barnen och in- och utgifter (maten menar jag ju då förstås) för både dig och Plutt. Fortsätt nu att vara världens lyckligaste kvinna och mamma, den känslan är du verkligen mer än väl värd och det tusen gånger om!
Lycka till nu i morgon hos sjukgymnasten och ha en bra kväll! Kramar till er alla 4 från Maggan1

Anonym sa...

Det är så roligt att läsa att ni har det härligt och att du mår bra. Jag önskar er all lycka i fortsättningen.

Caroline sa...

Grattis till fina tjejen! Så roligt att du beskriver hur Milo närmar sig nytillskottet. BF om en vecka och undrar såklart hur storebror (i Milos ålder) kommer se på "saken".
Men det lät jobbigt att tjejerna på BB i Norrköping har snygga, fräscha kläder efter fl...jag bodde i min särk i dagar sist. Hmf, får väl packa nåt respektabelt då.:)

Anja sa...

Vår dotter hade också Torticollis, men det upptäckts inte förrän hon var flera månader. Efter träning är hon nu jämnstark, men bakhuvudet kommer alltid att vara platt på den sidan hon låg på. Så det är jättebra att ni fått tid hos sjukgymnast direkt. Träningen är inget konstigt, så oroa er inte! Tänk också på att hon ska ha en ganska tjock kudde om hon sover på rygg för att minska trycket på bakhuvudet (det är ju extremt formbart när de är så små).
Lycka till!

Sara sa...

Hej!
Stort Grattis och Lycka till med lilla tjejen!
Måste bara fråga vad som ingår i din gasvänliga diet?!? Eller rättare sagt vad man ska undvika att stoppa i sig vid amning..
Jag har en månads gammal kille här hemma som verkar ha ont i magen och jag vet inte riktigt hur jag ska äta!
Tips och ideér mottages tacksamt!! :)

Anonym sa...

GRATTIS i massor till er lilla SÖTA dotter! Måste ju bara säga att jag tycker att lilla tjejen är mamma upp i dagen! Hon är ju så enormt lik dig Jonna, så det är ju inte klokt... Har Marcus ens varit delaktig? ;-)
Lycka till nu!
Kram på er hela familjen

Caroline

Ladyintuitionstardust sa...

Grattis till dottern! Underbart med barn! Önskar er stort lycka till, och allt gott!

Anonym sa...

Hej fina Jonna, hoppas ni har det bra alla fyra! En liten undran bara (i all välmening) har de mätt lilltjejens bilirubin-värden? Hon ser lite gul ut nämligen, jag menar, lite FÖR gul ut. Kan ju vara ljuset :) Men min son fick nämligen byta blod för att han fick för höga värden när han var 6 dagar gammal. Så jag nojar lite extra om dem kag gillar (trots att vi aldrig träffats!) Stor kram

Anonym sa...

Vad ni är lika varandra, du och lillflickan! Lika som bär!
Kram Carina

Åse Ohlsson sa...

Oh Jonna såååååå fantastiskt !!!

JÄTTEGRATTIS TILL HELA FAMILJEN .

KRAMIZ från ÅSE

Anonym sa...

braDet är inget allvarligt fel lilltjen har blir skönt med lite rörelser av människohänder. Namn efterlyses.. Nu har ni två söta barn och snart är din kropp i form igen . Milo go är min favorit ,han är urskön killen. ommer säkert bli en fin storebror, om han får uppmärksamhet o allt inte flyttas till tjejen. Jag är själv storasyster o önskade Ut med "det" ibland, vilket väsen för en skrikande varelse. Tur jag hade andra vuxna som beundrade även mig...Allt kommer att gå bra sköt om er. Vill ha Maarcus tillbaka i Karlvagnen meddelas härmed. Datorn tjurar men inte jag. Kramar.

Rebecca sa...

Grattis igen! Så roligt att hon äntligen är här :) Ser fram emot att höra vad hon ska heta. Hon är lik Milo på ögonen, det slog mig då jag tittade på bilden. Hoppas allt går bra hos sjukgymnasten idag.

Kram Rebecca

Anonym sa...

Så lika ni när :)
/Malmöit

Christina sa...

Vilka härliga bilder! De kommer förhoppningsvis att bli riktigt tajta, Milo och lillasyster. Alla förutsättningar finns ju när de är så tätt i ålder. Ha det bäst!

Maria Berglund sa...

Vad mysist ni verkar ha det! Jag tycker hon är rena avbilden av dig!

Grattis än en gång till underverket!

Rockbjörnen Crew sa...

GRATTIS! Vad spännande med en liten en, man blir genast sugen på en till haha...

Tänkte tipsa om att (barnfavoriten) Eric Saade ger en unik livespelning på Live-Löpet ikväll. Live-Löpet kan liknas vid en digital festival med 7 webbspelningar som startade igår (Mando Diao, det var grymt!). Konserterna streamas live genom en virtuell scen där publiken kan chatta med sina vänner genom Facebook connect, önska en låt, applådera mm. Det bästa är att artisten kan följa denna interaktion live från scenen och kommentera tillbaka till publiken.

Konserten börjar idag kl 20:55. Biljetter bokas utan kostnad här: http://livelopet.aftonbladet.se

Andra artister som kommer att uppträda är Robyn, The Ark, Salem Al Fakir, Ola, Eric Saade och Anna Bergendahl.

Hoppas du kommer! (dvs, bänkar dig framför datorn hehe)

Gunilla sa...

Grattis till fina dottern!
Önskar er lilla familj all lycka!

Kram Gunilla
mamma, änglamamma och nybliven mormor till ett litet mirakel.

Soffan sa...

Grattis!

Miiias sa...

tittar förbi och säger grattis till det nya underverket! Kramar från oss.

Emma sa...

GRATTIS TILL ER DOTTER!
Vi fick vårt tredje barn i söndagskväll här i Norrköping, har en 4,5 odh 2,5 åring här hemma som bara älskar sin lillebror!
Jag var aldrig inne på BB, mer än på frukosten och jag såg inte så många nystylade mammor hihi.
Lycka till nu med allt vad tvåbarnslivet innebär!
Kram

lilla angelyne sa...

Så fina ni är, mor och dotter!