fredag 27 augusti 2010

solo

Det blir inte mycket sova nu. Vår dotter gråter massor på natten och verkar ha ont stackaren, vilket i sin tur gör fruktansvärt ont i mig, samtidigt som jag är så slut att jag inte vet arm från ben typ.
Nåväl.
Hoppas det inte är så illa som det ser ut och låter, kan ju vara en fas av något slag... Ska avvakta ett tag till men hör mig för redan idag på BVC kontrollen om akupunkturtanten som vi gick till med Milo. Bara ifall. Det hjälpte ju honom och nu tänker jag inte vänta för länge om det nu skulle visa sig fortsätta.

Igår åkte Marcus iväg på jobb och kommer hem snart. Det var således en natt i natt med båda barnen och mamma själva hemma. Mycket bra test då vi kommer men synd alltså på det där med sömnen, fast i övrigt gick det mycket bra. Hade ju kompisar till hjälp och sällskap som såklart underlättade men börjar känna mig hyfsat bra i kroppen för att klara både lillasyster och storebror på egen hand.
Vi har ju båda varit hemma hittills vilket varit kanon, men då Marcus jobb framöver kommer innebära att vara borta nätter här och var så var det bra att få testa och vänja sig redan nu. Och som sagt, visst, det var tufft i natt, framförallt när de båda skrek i kapp under en tid och mina händer inte räckte till att både amma och klappa och låta Milo pilla på handleden samtidigt, men jag gissar och tror det kommer bli lättare sen. Det är ju fortfarande så nytt för killen med en emellanåt skrikande bebis och han blir lite förskräckt varje gång hon ger ifrån sig soprantjut så det ger sig nog.

Nu måste jag resa mig. Kan inte andas med gördeljäveln på. Stackars kvinnor. Tänk hur de har snört ihop sig för att behaga. Jag gör detta mest för ryggen och hållningen och tar därför en kaka till.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror ju inte riktigt på det där med kolik, men om nu du gör det finns en rumpvissla att köpa som man sätter i bebisrumpa likt termometer som underlättar gaser att komma ut. Annars prova 1-2 dygn med endast ersättning så mkt hon vill ha precis hur ofta hon vill ha!!!

Anonym sa...

Hej Milo-go Vad har mamma släpat hem så du inte får sova. Jo en lillasyster som du kan leka och ha kul med sen för hon blir större o slutar skrika. Hur var tandis snäll? Du är liten än och förstår inte vad det är för litet som ligger där o tar mammas tid o pappas från dig. Men det blir bättre och du får sova kanske till och med bredvid henne. Mamma är trörr just nu men det blir bättre sen när "tjejen " slutar skrika o sen börjar hon prata med dig o leka. Lilla Milo-go ha en skön trevlig helg hälsa mamma Jonna o lillasyster,. Hoppas du får gå ut o leka lite.

Anonym sa...

Det är ju tufft med små barn och alla har inte kolik bara för att dom skriker som fasen.Min man och jag har inte sovit i samma rum på evigheter och det förväntade jag mig inte heller med så små barn men det jag mest förvånar mig över är att du är förvånad Jonna.Vad trodde du egentligen? Milo är inte två år och dottern är bara treveckor? Jag har som du nästantills det gäller att stå ut.Karin V

Anonym sa...

Det där är helt normalt=)=) OCH trött är man. Men vi är många som har varit där och är där=)=) Efter regn kommer sol=)=)

H

Anonym sa...

Visst är det tufft med två småttingar som skriker ikapp! Och är man då helt själv också, så kan man ju känna sig "en aning otillräcklig" eller så. Helt och fullt förståeligt. Men som du säger, ibland måste man klara båda själv och nån natt ska vara den första och nu är den gjord! Och trots allt verkar det ha gått ganska så bra. Det värsta var nog gördeln, log stort när jag läste det ;-) Tur vi inte alltid har samma "krav" på oss som man hade förr med snörliv!
Kramis från Maggan1