fredag 27 augusti 2010

fredagsskoj

Milo slocknade i saccosäcken efter sista slurken välling. Han var helt slut efter turen till museet i eftermiddag där han fick leka och springa omkring bäst han orkade. Underbara killen. Så glad han är när det händer grejer och det finns golv att springa omkring på och knappar att trycka in. Blir helt perfekt för honom att få börja på förskolan snart och där få leka loss med kompisar för att sedan komma hem och mysa med mamma, pappa och syster.
Vi pratade förresten med dom och Milo ska gå 3 dagar i veckan 5 timmar per dag (mot tvärtom), så som vi önskade och trodde. I alla fall börjar vi så, så får vi se om det funkar bra. Jag åtminstone är mycket glad över timfördelningen och tror det blir absolut bäst för oss alla, framförallt för Milo, men för egen del (och deras med iofs) ska det bli så kul att kunna gå med båda barnen på öppna förskolan på torsdagförmiddagarna och ibland åka till Gävle över helgen eller med Marcus på jobb och kunna ta ett par extra dagar utan att "vara ledig" varje gång. Inskolningen börjar den 14 september. Han hade fått börja redan nu men jag är inte riktigt redo att släppa honom än. Min lille pojke. Känns också så härligt just nu att mer och mer kunna göra normala saker med honom igen, leka och busa, lyfta (försiktigt), hålla i famnen och trösta vid behov, så det ska jag därför göra massor av. Sen blir det förskola och fortsatt gos och bus med mamma efteråt.

Ikväll kommer sista delen av nya Five days. Ni har väl inte missat.

Nu ska jag fortsätta pussa på finaste tjejen.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det ÄR perfekt med 5 timmar 3 gånger i veckan. Om vi bara erbjudits 3 tim 5 gånger hade det bara varit en belastning för alla. Mig, storebror och lillasyster. Lite egentid med lillan och stolta bror får sin egentid med lekar och kompisar på sina villkor. Jag gissar att ni bestämt var han ska gå?
/Marie: 10 min på "rätt sida utanför stan"

Anonym sa...

jonna.....nu väntar vi på namn
hur går det
hon kan inte vara namnlös lilla....

Anonym sa...

Har också sett Five Day´s. Otroligt bra hur historien vävs ihop.
Lena

Anonym sa...

Lilla Milo-go .Det blir nog bra till slut. Det som barn med sin intuivitet genast märker är föräldrars osäkerhet, de läser er o reagerar. En familj jag känner lever efter nån jäkla bok o det blir kaos barnen reagerar , när barn behöver stabilitet, konsekvens. Dessa är små. Nu blir det nog väldigt kul åka med papps de kommer att knyta an till varandra som varar livet ut.
Egen tid får föräldrar ta den stund då kompisar ställer upp. Ibland reagerar jag på att barn är en belastning , de hinner inte gå på bio. fan vad jag blir arg.
Konsekvens skapar trygga barn o de klarar sig väldigt bra i livet. Milo kommer att ha väldigt roligt på förskolan , men kräv inte han skall älska sin syster nu. Jag tänkte dränka min... 1 år emellan.
Milo-go är ett barn wsom undrar vaf katten är detta. Kram till alla er.

Gråa musen sa...

Ville bara säga att jag tycker att det är superbra att du är så ärlig och speglar verkligheten hur det kan vara med småbarnsliv. Man älskar sina små tills man svimmar men det ÄR ett hästjobb och det ÄR inte alltid en dans på rosor man HAR rätt till att känna sig skitslut av trötthet ibland. De som tycker att du gnäller fattar inte vad din blogg går ut på. Det finns jätte många mammor där ute som känner likadant och som kanske känner att det är jätte skönt att de inte är ensamma om sina känslor. Om du bara skulle spegla rosa moln så skulle det ju inte vara sanningen. Det handlar ju inte om att du vill ha tycka synd om känslor utan att just spegla hur en vardag med två små kan se ut. Keep up the good work. Det är en ära att få följa din vardag. Kram

Anonym sa...

Barnvakt 5 timmar 3 ggr. i veckan är det väl egentligen som det handlar om eller ? Bra för barn att träffa andra barn är självklart bra och posetivt. Men allt snack om EGENTID för babysar,små barn känns ju bara lite löjligt. Ta lite paus från varandra i en familj är ju bra för alla ibland,men att förvänta sig att samhället tar hand om barnet några timmar om dagen när föräldren ändå är hemma blir lite fel tycker då jag.Att socialisera barnet med andra är väl för tusan mamma /pappas uppgift ? Nu menar jag allmänt Jonna,vem fan tvingar en till att få barn ?

Anonym sa...

Marcus och Milo börjar båda på M så du ska söka efter ett namn på J. Jag föreslår Josefin efter min älskade och saknade ängel.

nublevdetsomenfest.dinstudio.se

Anonym sa...

Varför ska Milo gå på förskola när du är hemma från jobbet? Det är väl ditt ansvar att se till att han träffar andra barn ? Menar inget illa och vet att många reagerar negativt men att få barn är ju ett val man gör.Dagis och dagmammor är helt okey men varför lämna bort barnet när man ändå inte arbetar är min fråga ? Du tex. arbetar tydligen inte hemifrån utan har lillasyster hemma men lämnar bort storebror.Varför ?

Anonym sa...

Som förskollärare sen 90 så riktigt avskyr jag de sista åren då man ibland måste inskola 1-åringar!!!med mamma hemma. Hände aldrig för 10-20 år sedan. Något har hänt de senaste åren och får Sahlin som hon vill så ska de få gå 30 h/dag! Men varför skaffar man barn då? Har 20 mån mellan mina barn och att bara tänka tanken att jag skulle lämna bort storebror då lillan kom är så absurd.

Anonym sa...

Men heregud vad det gnälls härinne om att lämna barnet på Dagis. Varje barn har rätt till 15 timmar i veckan, så varför inte utnyttja det om man ändå får betala. Jag undrar vad som är problemet med Er som gnäller och klagar, har ni inga egna barn eller är det bara ren skär avundsjuka, fan va arg jag blir. Vi skall väl vara glada över att vi har det så bra så att vi får lämna våra småttingar så att dom kan få leka av sig, det kan man väl för katten inte göra som nybliven Mamma, men som sagt ALLA BARN har den rättigheten och det har inget att göra med att man skickar bort dom för att få vara ifred. Hur attans dumma får en del bli här inne. Ursinnig Mormor.

Jannike sa...

Grrr... Här blir jag som förskolelärare lite lätt förbannad när jag läser vissa inlägg.. Tror ni (anonyma) att det är barnpassning som sker på förskolan ? Isf be om att få komma på ett besök på någon så får ni se att så är det inte. Förskolan är en pedagogisk verksamhet och inte någon barnpassning punkt slut...

Till dig Milo vill jag bara säga välkommen till förskolans underbara värld med massa skoj och många nya kompisar. Jag hoppas du ska trivas kanon och att även din mamma å pappa kommer tycka att det känns bra :-)

Anonym sa...

Oj vad många som vet bäst... phu.
Hoppas du(ni) inte tar åt er. Jag tror att det blir jättebra med tanke på att Marcus jobbar en del. Marcus ja... skulle gratta honom till guldmedaljen på bloggen men det var väl så många som försökte så det var omöjligt. Klappa honom på huvudet från mej.
Kramar Ida

sofiefitness sa...

jag hade hemma min dotter ett år när lillebror kom, i tron att vi skulle få det så mysigt så. hahahaha. För vad man upptäcker när man kommer till lekplatserna på dagarna är att dom är TOMMA. alla andra är ju på dagis. Så det blev öppna förskolan två gånger i veckan men det räckte ju inte särskilt långt för att sysselsätta henne. Att leka med bara mamma tyckte hon inte alls var särskilt kul. så dagis är SKITbra! Det är ju ine bara lek utan även pedagogik.

Tanten som gjorde samma sa...

Jag tycker att det är kanonbra att stora syskonet får gå på förskola. Förskola är jättebra för NÄSTAN alla barn. De får leka med andra barn i samma ålder, lära sig det sociala spelet, dela med sig, respektera andra barn mm mm.
Så kan du också ägna dig åt minstingen fullt ut.

Anonym sa...

Vilken debatt! Jag tror att det är viktigt för en nyfödd person att få tid ensam med sin förälder. En så liten behöver få total uppmärksamhet ibland! Och det är svårt att ge med ett eller flera äldre syskon som pockar på. Visst, det kanske är lyx, men jag tror att den "lyxen" ger trygga barn.

Anonym sa...

Vad jag förstått så älskar Milo att leka och springa omkring och sysselsätta sig med allehanda saker. Han kommer att stortrivas på förskolan dom här 5 timmarna 3 dagar i veckan, vilket ju är helt perfekt och blir en helhet för honom i både lek och matstund ihop med andra barn. Och under den tiden han är på förskolan kan ni vuxna ta hand om lillan så att också hon känner att hon får sin tid. Sen har ni resten av alla dygnets timmar tillsammans hela familjen. Förskolan är ingen barnpassning, det är en superbra pedagogisk verksamhet och när jag läser en del kommentarer här så kan jag bara beklaga att en del inte inser vilken förmån det är att ta del av en sån verksamhet.
Lycka till Jonna och krama Milo också Lycka till på förskolan.
//Kram Maggan1

Anonym sa...

Shit vad folk har åsikter om det här! Min 15 månaders STORMTRIVS på dagis och jag är säker på att Milo gör det med. Min dotter skulle gärna få vara hemma med sin arbetslösa pappa hela dagarna, men för hennes skull så får hon gå på dagis 15 timmar/veckan. Hon fullständigt klättrar på väggarna dom dagar hon itne är där. Och nej det spelar ingen roll om vi är i lekparken 5 ggr/dag, hon är ändå full av energi. Barn behöver få träffa och leka med andra barn. Har mammna dessutom en liten bebis hemma som tar all tid, hur roligt är det då för storebror/storasyster? Vad glad jag är att min dotter inte går på den gnällande förskolelärarens dagis!

Anonym sa...

Hur gick de med din brors bröllop?