måndag 3 oktober 2011

inskolning

Vi hade en himla tur och Milo fick plats på en förskola inte alls långt härifrån som ligger på lugna Reimersholme. Det verkar vara ett mycket bra ställe som har massa barn -inte pojkar och flickor- förutom det här med närheten och äntligen ska han få börja, träffa kompisar och lära sig nya grejer.
Idag var det inskolningsdag ett och vi var där från nio till tolv. "Mamma ka me" sa han ibland och drog mig i fingret, älskade ungen, men annars såg det ut att gå otroligt fint allting. Han gillade pedagogen som var hans kontaktfröken och åt sin hämtade mat med bra aptit (tjoho!).
Pappa och Mimmi fick stanna hemma när mamma och Milo gjorde förskola och imorgon är det dags igen, nio till tre då.
Det är ju så häruppe. Att barn till föräldralediga får gå 30 timmar i veckan, 6 h per dag, på förskolan, till skilnad från 15 h i veckan som vi hade det i Norrköping. Får se hur vi gör. På ett sätt är det säkert bra med några fler timmar för det blev lite väl hoppigt med 3 timmars dagar för barnet kunde jag känna, men hela 6 timmar varje dag? Nja, mamma blir osäker för egen del om hon pallar :). Får se som sagt och prata med de som vet vad som är bra. Kanske får blir kort dag någon dag i veckan.
Tids nog när (om?) min utlovade tjänstledighet slipper ur fångenskapet ska ju även jag jobba lite är det tänkt och då kan det vara bra att ha det lite lugnare dagtid.

Nu ska jag när barnen ändå sover kapitulera mot spelmissbruket, spela några ord på ifånen och sedan zappa fram lite oprah, dricka kaffe och äta kolacholkladkex som en granne (vän till de som egentligen bor här) hade med sig häromdagen. Godaste småkakorna jag ätit förövrigt!

Hep.

5 kommentarer:

Malinka sa...

Sex timmar är ingenting. Tänk att de ska äta, vila och äta mellanmål under den tiden. Mycket bättre än tre hattiga timmar när de knappt hinner börja leka med kompisarna innan de ska gå igen.s

(Det skiljer sig förövrigt från kommun till kommun i Sthlms-området hur många timmar per vecka barn med fl föräldrar kan vara på fsk. Stockholms stad är en av de generösaste.)

Malou sa...

Lessamt det där med att din man fick sparken från tv4. Ska ni stanna i Sthlm ändå? Hoppas allt går bra ändå.

Helene sa...

Hur länge ska ni bo i Sthlm?

Anonym sa...

Gud vad tråkigt ang. Marcus. Det är ju botten av TV 4 , han gjorde ett misstag , egentligen mycket mycket litet i det stora hela. Det ordnar säkert upp sig. Jag tror att allt ordnar upp sig .. och ni kan stanna i Sthlm. trösta honom med en kompiskram så länge..

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

Som Malinka skriver så är sex timmar inte så mycket egentligen. De skall väl hinna med ledda aktiviteter OCH fri lek, och dessutom att äta, sova/vila och klä av och på sig och så vidare.