måndag 31 oktober 2011

roliga grejer i fickan

Jag har sökt några kurser till våren på högskolan och är behörig till samtliga!
Känns sanslöst bra även om det är långt ifrån klart ifall jag kommer in på någon, men att bara ha sökt och att dessutom ha gjort det rätt och också vara behörig är så otroligt häftigt för mig! Det trodde jag inte.
Har länge funderat och tänkt tanken men lika länge haft en osynlig mur mellan mig och själva det där med att söka, ringa och fixa betyg så som vi gamlingar måste göra (gick i skolan före dataåldern ju, he he), men nu är allt det klart och jag är fullständigt behörig alltså. Fatta. Behörig -jag. Det är stort.
Med mitt plugghuvud finns inte längre några hinder i vägen. Kanske ska ta och bli något riktigt fint nu när jag ändå är på gång :-).
Nej då.
Jag är redan fin. Men mer kan jag, vill jag.

En annan rolig grej är att gå på lägenhetsvisningar. Finns massor av fina lägenheter i närheten och eftersom vi tyvärr snarast måste härifrån då det ju skitigt sig mer än lovligt rent ekonomiskt och nya grejer dykt upp som inte varit helt välkomna kollar vi runt lite. Det är ju inte så att vi direkt har pengar till dessa (lite annat prisläge i stockholm än norrköping om man säger så) men man kan ju kolla och kanske hitta en som kan passa nånstans, förhoppningsvis inte för långt härifrån.
Har börjat gilla Stockholm väldigt mycket. Söder. Kanske bli en söderfinne? Knivsöder ju. Passar bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med studierna! Och vad gör Marcus numera? Ser hhonom eller läser aldrig något av honom.
Hoppas ni hittar lägenhet, Stocholm har ju möjligheter till både jobb och bostäder, studier, så hoppas ni kan stanna. Krama barnen U

Anonym sa...

Grattis till högskolebehörigheten. Ska bli spännande att höra vad du söker för utbildning så småningom.
Och det här med "fin" - det är du redan! Att du sedan både kan och vill mer är ju en helt annan sak och också en positiv grej, att växa lite i sig själv.
Sen förstår jag att det är kul att kolla på lägenheter, men usch så dyrt det är i Sthlm. Men det finns väl hyresrätter fast kanske svårare att få fatt i. Har ni helt skippat Norrköping nu och tänker förbli Stockholmare för åtminstone ett tag, eller? Är lägenheten i Nkpg kvar fast uthyrd i andra hand. Ja, inte för det angår mig, men bara en stilla liten undran.
Ha det riktigt gott hela familjen, krama dig och de andra från Maggan1