torsdag 31 januari 2008
dafgårds -släng er i väggen
Med ont i tårna, även om de nu pekar rätt och trött som en liten apa efter en djungeltur satte jag igång med min solomiddag. Ville ikväll inte kapitulera mot färdigrätterna (blir så mycket sånt till lunch) så jag trollade fram en lätt a'la finnjonna specialitet. Och vad nöjd jag är med mitt beslut och mitt slit. Må vara så att jag är än tröttare nu men det var rätten värd. Ugnsgrillad laxfilé med avokado och fänkålssallad. Mumma! Ibland blir det bara så rätt när man blandar ihop det man råkar ha i skåpen. Fänkål, avokado och tomat med en touch av vitlök och persilja gifter sig verkligen i munnen. Ni måste prova! Fänkålen skärs i strimlor och läggs med fördel i vatten en stund innan, så den blir saftig och något mjukare. Sedan blandas allt med en pytteskvätt olivolja och balsamvinäger. Salta, vitlökspeppra och voila' äktenskapet är ett faktum!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Låter supergott. Skall testas!
En vacker dag ska jag servera er krösalax vid bryggan här nedanför.
Lite kort så gravar man laxfiléer i öl, vatten, salt, socker, dill och lingon som man kokat upp och låtit svalna. Kastar i filéerna i den kalla lagen och låter stå i tre dagar, sen skivar man tunt och bara bräcker i torr panna. Serveras med varma grönsaker, kokt potatis och romsås. Det är ren kärlek.
Krösalax, here I come!
Åh så gott det låter... Lax är förmodligen det godaste som finns.
Furan och Jonna, gör en kokbok ihop! Jag testäter gärna alla era goda rätter och tips!
Tovan, ingen dum idé. Jag utbildade mig till kock för 5-6 år sedan men pallade inte med det fysiska jobbet p.g.a min Bechterew. Mina vänner är dock glada för mina kunskaper.
Furan, det låter strålande. Själv är jag sugen på fotografyrket och tränar för fullt. Då är vi ju ett team. Kokbok nästa!
kokbok, here I come! ;-)
Se där Tovan, jag fuskar lite inom det yrket också, haha
Blir några bröllop om året med min gamla eos 5:a! Analogt ska det va, eller? ;)
Skicka en kommentar