fredag 25 april 2008

blir vansinnig

Jag blir så ledsen och arg när jag läser det här.
Fem dagar efter att mamman begravt sitt lilla barn ville försäkringskassan att hon skulle börja arbeta heltid! Det är sjukt. Fullständigt idiotiskt. Och nej sorg i sig är ingen sjukdom, jag har aldrig påstått det och kommer inte göra det heller, men av sorg kan man bli mycket, mycket sjuk, så sjuk att man inte ens i princip kan uttala ordet arbete än mindre utföra det.

Att förlora ett barn är att få en bit av sitt hjärta och halva sin existens amputerad. Det är ett sår så djupt att det aldrig kommer läka och helt sluta blöda. De som aldrig varit där kan aldrig förstå och även för oss som förstår är det såklart väldigt olika hur vi i förlängningen börjar fungera. Därför måste man i sådana här lägen lita på och lyssna till läkaren med kunskap och erfarenhet som bedömer att personen (mamman i det här fallet) är för sjuk för arbete. Och detta bör handläggaren på FK accepterar det trots sin uppenbara brist på förståelse och empati.
Jag blir så arg!
Tur jag ska på terapi...

4 kommentarer:

Ditte sa...

Kan bara hålla med dig. Det var ett av de värsta exemplen jag sett hittills. Bara det faktum att man bedömt föräldrarnas sjukskrivningar olika. Bedrövligt.

bränd sa...

Ja, det är så sjukt så man blir mörkrädd! Depression kunde tydligen inte styrkas i kvinnans fall. Nä, det är ju klart, hon som klämt ut sitt dödfödda barn måste ju må MYCKET bättre än pappan! Att vi inte tänkte på det! :-(

Havsglimten sa...

Idag lever vi i ett hårt/kallt samhälle. Tyvärr!

Rebecca sa...

Har nu kikat runt lite i din blogg. Den berör mig väldigt mycket och tårarna rinner ner för mina kinder. Jag har idag två barn. Fick tre missfall innan vår första dotter Celine och ett missfall innan vår andra dotter Savannah. Idag har jag två helt underbara barn och jag slår vad om att du har det snart du med, vad jag förstått är det snart dags för er att få hålla er nya familjemedlem i famnen. Och jag önskar er all lycka i världen.
Många kramar från mig!