måndag 14 april 2008

nu så!

Andre maj kör vi på! Ingen återvändo nu. Recept ska hämtas imorgon. Trevliga sköterskan guidade mig genom det som komma skall och jag antecknade duktigt. Det är en hel del och det känns väldigt spännande och pirrigt allting. Men vilken prövning på tålamodet. Jag vill kattmatspåsarna ska ta slut nu nu nu. Får passa mig så jag inte övergöder stackars håriga bebisarna av bara farten.
Jag är så glad och tacksam över att den här hjälpen finns att få. Men om jag ska vara helt ärlig är jag fortfarande fullständigt chockad att jag verkligen står i startgroparna. Det trodde jag aldrig. Inte när remissen skickades, inte när jag var där på första snacket och inte ens när bruna kuvertet kom. Inte skulle vi behöva göra det här. Finns ju så många andra prövningar inblandade i vår få-ett-levande-barn-process. Men här är vi. Provrörsbefruktning nästa. Ödet hade väl tänkt ge oss två chanser, Dante och Liten, men eftersom det gick så otroligt fel där båda gångerna så finns bara en väg att gå nu och det är denna. Jag är tacksam men så paff. Min mamma och pappa har sammanlagt 17 syskon och jag 48 kusiner. En så in i skogen fertil familj. Barn föddes på löpande band tills mina började dö och nu det här. Ja ja. Det är inte synd om mig. Inte mer än vad det är om dig. Det är synd om människorna.
Nu ska jag kila iväg till vårdcentralen och lämna ett rör rött. Hoppas värdet är bra.

9 kommentarer:

Linn sa...

Vad härligt det låter när du skriver. Nu är ni på bussen (tåget kan man ju inte ta) och tänk i slutet av resan så är väntan över...och även om vägen dit varit så oerhört smärtsam och lång, så kommer det inte kännas så sen. Du är styrka och mod personifierat!
Många lyckokramar till dig och prinsen ni kommer att bli superföräldrar!
Förresten tyckte iden att räkna tid i kattmatspåsar var kul...

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag har också en till största delen överfertil släkt... och så står man helt plötsligt där och kan inte själv, det känns jäkligt orättvist.

Men IVF är en rätt häftig väg till barn tycker jag. Så fantastiskt att det fungerar!

Anna sa...

Vi får heja på varandra där i början av maj. Vi börjar i "sängkammarverkstan" då...

Stort lycka till.

Anna sa...

Härligt att läsa ditt inlägg ..Man blir riktigt glad. Nu rackarns här ni på gång och det kommer gå helt suveränt bra! ..Jag tror på er till 100%.
JätteStor Kram från mig!

smultron sa...

Hoppas värdet var bra och jag tror fortfarande stenhårt. Nu är ni på väg!

Elin (små fötter) sa...

Woho! Nu är ni äntligen på g! Håller tummar och tår stenhårt för er.

Karin (flisa1) sa...

Åh tänk, nu är ni äntligen på G :) Håller tummar för er. Krams

sara sa...

Jag känner dig inte, men har läst din blogg ett bra tag. Dina ord berör verkligen. Av hela mitt hjärta hoppas jag att det går vägen nu. Håller tummarna hårt, hårt.

finnjonna sa...

Tack! Det känns lättare med så många bra tankar från underbara människor med sig! Stor kram till er alla!