onsdag 9 april 2008

hata regn

Om någon undrar så har jag ännu inte ringt tandläkaren, men jag har tänkt göra det och sist jag kollade var det tanken som räknades.

Idag är värsta vädret. Regn och grå himmel är aldrig kul men med regn kryper de där hemska varelserna upp och fram och jag klarar inte av dom. Jag gör inte det. De där fruktansvärda vidriga krypen. Daggmaskarna. Börjar hyperventilera när jag skriver ordet. Fy fan vad hemska de är. Jag dör en smula om jag råkar titta ner på backen och en blöt sladdrig sak ligger där. Eller ligger förresten? I min värld ligger de inte alls. De jagar mig, mobiliserar sina styrkor i pölarna runt omkring för att attackera. Fy fan. Jag kan inte med dom. Är på riktigt orolig att hjärtat ska stanna varje gång jag tvingas vandra genom regnet, ifall blicken skulle landa på en sån där. Försöker att inte titta. Men då är jag istället orolig att jag trampar på en eller att de fastnar i byxbenen eller på skorna och börjar klättra upp. Iiiiiuuuuhhhh!
Tänka på annat tänka på annat tänka på annat tänka på annat...
Blommor.
Sol.
Glass.
Dumlekaka.
Katt.

6 kommentarer:

Dalton sa...

Jag håller helt med dig! Jag hatar också de där varelserna. När jag gick i högstadiet kom en kille in i cafeterian där jag fikade och höll fram en dinglande, sladdrig, slemmig sak framför ögonen. Det var INTE uppskattat! Fy, jag kommer ihåg det som det vore igår. :-)

Helena sa...

Visst är de äckliga som stryk, men det låter som om du har utvecklat en riktig fobi?!

Anna sa...

Söt du är! Första personen någonsin som jag hört har fobi för daggmaskar.
Men jag kan förstå hur hemskt det är. För oavsett vad det är som man har fobi för, får äckelkänsla av eller är rädd för, så är det oftast en fruktansvärd känsla. Och det låter ju som du inte alls mår bra av dom där små rackarna ..Som egentligen är helt ofarliga och vi ska vara glada för att dom finns. Utan dom vore vårt ekosystem inget bra kan jag gissa.
Men det är lite lustigt att dom är så snabba upp och ut på vägar och allt. Man undrar ibland hur dom lyckas hitta fram så snabbt. Och varför dom inte håller sig i gräset, det känns ju som att det vore trevligare för dom där.
Ja, usch ja.. Det är jobbigt att känna sådär inför vissa djur eller saker. Jag har själv lyckats komma över många av mina sådana rädslor och äckelkänslor ..Men fästingar är jag fruktansvärt rädd för och dom ser ju super äckliga ut. Det närmaste jag kan komma känslan som du har för daggmaskar är nog min fobi för disktrasor, jag mår riktigt dåligt av att hålla en våt disktrasa i handen ..Känner riktigt hur det kryper i den med alla bakterier, kvalster och annat omysigt.

Ta vara på dig i regnet!

Anonym sa...

Jag tycker att daggmaskar är rätt söta ;)
Å det är ju synd om stackarna som ligger där och riskerar att bli söndertrampade! Eftersom daggmaskarna "andas" genom huden så kan de drunkna om jorden är alltför blöt (som vid regn)och därför kommer de uppkrypande.När jag var liten hade jag fullt sjå med att rädda alla dessa maskar, men nu som vuxen försöker jag oftast låta bli för att inte verka alltför underlig...

Ditte sa...

Jonna, så lustigt - det är andra gången på ett par dagar som jag läst om "maskfobi" på bloggar! Jag har själv denna åkomma men kan eventuellt trösta dig med att det blivit bättre med åren. Så om du väntar 20 år eller så kanske det har mildrats. =) Hoppas det!
Länk till Freds blogginlägg:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7157044&postID=3941515854012264123

finnjonna sa...

dalton: Åh fy. Kryper i mig. Yäk...

helena. Jo det är det. Sedan rätt länge. Blir värre när annat är kämpigt.

anna: De gör säkert sitt för ekosystemet och annat, men fy fan vad äckliga det är!
;-)

anonym: Jag har hört det. Att de riskerar att kvävas i gräset/jorden. Men vad 17 ska i pölar att göra då?

ditte: Tack för länken! Kollade där. just så äckliga är dom. Kanske blir bättre "snart" då...