lördag 12 april 2008

sista mens

Då sitter man här med förhoppningsvis sista mensen på väldigt väldigt länge.
Om 21 dagar, räknat från idag eller igår, lite svårt att veta eftersom startsträckan för mig och det jädra blödandet är som det är, men låt säga om 21 dagar, då ska jag börja behandlas. Och det är först nu som det börjar kännas. Klart det kändes innan också, hur mycket som helst, men nu KÄNNS det. Pirr i magen, ont i magen. Tyngd i bröstet. Oro i hjärtat. Rädsla i lederna. Det är nu vi på riktigt och äntligen är på gång.
21 dagar är mindre än en månad. Det är så länge en kattmatspåse räcker hemma hos oss och jag köpte en ny igår. När den påsen är slut börjar jag behandlas. Och efter ännu en är jag en bra bit in i det hela. Jag ska försöka dela upp allt i kattmatspåsar och efter tre och en halv från nu räknat kan min bebis ha hittat till mig! Förstå. Tre och en halv kattmatspåse, det är ingenting! Jag blir yr. Och livrädd. Min trissvinst och mitt minihelvete är samma sak. Men som jag längtar till det. Minihelvetet, come to mama! Jag är redo. Eller så klar jag någonsin kan vara.

Under den här första kattmatspåsen finns massor av saker att göra. Ska ta tag i några av åtgärderna på min lista t ex. och så måste jag köpa en klänning att ha på bröllopet vi ska på. I Italien. Dit ska vi när nästa påse precis är öppnad pch påbörjad. Dessutom ska jag fortsätta min språkurs. Ska kunna åtminstone säga mer än att maten är god och gärna förstå och hänga med i samtal också utan att bli svettig av ansträngningen.
Den här påsen kommer ta slut fortare än kvickt! Iiiiiih.

6 kommentarer:

Elin i Björken sa...

En helt okänd kvinna i sina bästa år sitter i skogen utanför Uppsala och tänker på dig och håller sina tummar.

Kramis

Anonym sa...

Jag hoppas att det går bra m bebis planerna. Håller tummarna.

Kram

Anna sa...

Låter som du har en spännande tid framför dig. :)
Mina tummar hålls hårt!!

I väntan på min tur vid fiskdisken i affären idag så stod jag och tänkte på att jag så otroligt gärna vill åka till Italien nu i vår. Då kom tanken upp ..Jag kan ju fråga Jonna om tips på hotell och sådant, hon verkar ju vara där titt som tätt. Jag skulle så gärna vilja åka till Rom. Har du några tips på Hotell, som inte är allt för dyrt att bo på, men ändå mysigt och fräscht?
Tips på andra städer i Italien som är värda att besöka tas gärna emot också.
Har bilat runt i Toscana för några år sedan och så var jag i Rom för 10 år sedan, men det var bara över en dag.
Men jag längtar tillbaks till Italien. Det jag har sett har varit så vackert.

Anonym sa...

På listan står det att din "22 000 kronors syn försämras hela tiden". Vaddå 22 00 kronors syn? Har du sjukt dyra glasögon eller har du opererat ögonen privat för 22 000 eller vad menar du? :)

Lycka till. Hoppas att allt går bra.

finnjonna sa...

Tack för tummarna! Det bara måste gå bra ju med alla dom i ryggen :-)

anna: Åk till Rom! Det finns ju otroligt många vackra städer och platser Italien (har många många många kvar att besöka) men Rom sviker aldrig. Även Venedig är ett ställe vi hla tiden återvänder till! Jag brukar kolla efter hotell och har också bokat på www.venere.com www.booking.com www.yeego.com Det har funkat bra och känts tryggt. Sedan googlar jag med på hotelnamnet och kontaktar de direkt för att se om priset blir bättre. Ibland blir det det ibland inte. Sist bodde vi på Recidenza Domizia i Rom för 85 euro natten. Jättefint! Perfekt läge vid Piazza Navona (undvik Terminiområdet även om det är billigare om ni kan) Ett annat helt undrbart hotel är Hotel Campo de fiori vid just torget campo fiori. Lite dyrare, men så mysigt och vackert och med gemensam takterass! Finns bilder tror jag i bloggen. Undrar du nåt mer fråga på:-) Och hitar du nåt bra prisvärt hotell så tipsa gärna!

anonym: Finns det så dyra glasögon? :-) Gör det säkert. Jag tog lån för 3 år sen och opererade ögonen. Synen blev perfekt och har varit det sedan dess och nu börjar det kännas... sämre :-(

Anna sa...

Tack så otroligt mycket för tipsen!
Nu ska jag titta runt lite och se vad jag kan hitta. :)