tisdag 22 april 2008

lakritsbruleeeeee

Dricker just nu mitt Dr Stuart och jagar genom honom gäspningarna som envist är som bortblåsta när de som mest behövs.
Är glad att det äntligen börjar arta sig klockan 21:00 på femman. CSI är tillbaka på måndagar och tisdagar blir det Desperate. Onsdagarna är det knepigare då trean ger sig in i kampen med Top model versus Greys anatomy. Oftast vinner dock Grey då modellerna kommer i repris en behagligare tid söndagkvällarna.

Innan TV-kvällen var vi och åt världens godaste middag på Fiskmagasinet i stan. För egen del blev det pannstekt forell med varm potatissallad och vitvinssås och Marcus åt maulksmedaljonger med rotfrukter och ugnstekt potatis med nån tomatdoftande sky till. Är hur mätt som helst fortfarande men dreglar märkbart av att bara skriva om det, så gott var det! Efterrätten (tack och lov bestämde vi oss för att köra på det) bestod av dels tre sorters sorbet, skogsbär, laktits/lime och champagnesmak och så, här är en trumvirvel inte alldeles felplacerad, en lakritsbrulee med jordgubbar och chilimarinerade blåbär och hemmagjord citronglass! Ja ni hör ju själva, en helt galen blandning av allt möjligt men herregud alltså, det var transläge, började liksom fladdra ända ut i tårna. Jag lovar. Otroligt, en helt ny smakupplevelse. Det var som ett sagobröllop i munnen, allt bara smälte ihop och man fick lust att skrika halleluja x 3 och diverse andra hejarramsor. Det var inte långt från Harrys Sally om man säger så.
Men nu är det Dr Stuart och snart är det sängen.
God natt.

5 kommentarer:

Anna sa...

Jag älskar verkligen att gå ut och äta. Även om min plånbok skriker nej allt för ofta nu för tiden. Men ibland händer det ändå, det är ju så fantastiskt. Än mer fantastiskt när man är med om smakupplevelser som man aldrig tidigare har varit med om.
Det där Fiskmagasinet är värt att lägga på minnet. Känns som ett ställe jag inte vill missa i mitt liv.
Visste väl att Norrköping hade sina guldkorn. :)
Tack för tipset!
Och det gör mig riktigt glad att läsa att ni haft en så fantastisk middag. Och din beskrivning av upplevelsen är helt fantastisk bara den. För det är verkligen näst intill omöjligt att sätta ord på känslan av att äta något gudomligt ..Men du gör det så otroligt bra. Det är så att det känns i hela mig när jag läser det.

Hoppas du även lyckas få en god natts sömn!

Sov Gott!!

david santos sa...

Hello, Finnjonna!
I loved this post and this blog.
Have a nice day.

Elin i Björken sa...

Mmmm lakrits...

Maja sa...

Tips på hemsida. En sida för dig som genomgått en tung förlossning, läs Tinas dagboksberättelser om den pågående samt berättelser från andra som delar med sig: http://tungforlossning.blogspot.com/

Majsan sa...

Guuu va gött det lät;-)