onsdag 25 februari 2009

amningströjor?

Min mamma och pappa a.k.a mumma och muffa (uttalas på finska) är här och genast sover en liten älskling gott, så gott. Borde jag med göra men det går liksom inte, satsar istället stenhårt och något dumdristigt på i natt.
Jag fick fina foton som brorsan tog i söndags och gud så vacker han är, vårat barn! Får jag dessa på mail med, kan ett av de bli det första ni får se på skönheten.
Mamma hade även med sig bilder på mig från att jag var nyfödd och jag måste säga att mammafrågan därmed är utredd. Vi är (var) väldigt lika! Roligt är att Milo Santino samtidigt är otroligt lik pappa sin med, så man kan verkligen hoppas att han fått det bästa från oss på andra områden också.

Det här med kläder.
Var hittar man bra och relativt (eller mycket) billiga amningströjor på nätet? Vet att jag fick bra tips på nätbutiker i vintras då jag skulle handla julklänning för magen, men tyvärr är det mos i hjärnan nu så jag hittar inget vettigt alls.
Som någon påpekade, vilket jag inte är sen att nicka mitt medhåll till, så är HMs amningströjor (bortsett linnena som jag gillar) halvt knepiga. Hålet där maten ska ut ur är grymt liten, även för ett mindre mejeri och löser man det som jag, genom att i ren frustration klippa upp tröjan lite blir den ovälkomna biverkningen att tutten skvalpar på utsidan även när den inte ska, ett trist faktum. Så nej, HM kan mycket men inte det här.
Tack på förhand!

35 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.mamastore.se/index.php?cPath=92

http://www.4mom.se/default.aspx

Två bra sidor med fina amningskläder. Kan även rekommendera Ellos, deras amningslinnen sitter skönt och har rejält med plats:)

Kram,
Therése

Victoria sa...

Jag hörde ett tips om att man har ett linne modell större med smala band och över de en vanlig tröja sen när du ammar drar du bara upp vanliga tröja och dra ner linnet över bröstet.. hoppas du förstår..:)
Och Stort Grattis till eran son!!

Helena sa...

Jag fattar inte vitsen med amningströjor om jag ska vara ärlig! Jag hade någon, men det blev inte att jag använde den oftare än något annat plagg medan jag ammade.

Iofs har jag alltid varit lite obekväm med att amma bland folk och helst gått undan på toa eller så, men även om jag varit tvungen att amma mer öppet så har jag inte sett någon poäng med amningströja.

Anonym sa...

Tradera! Fina kläder till OK priser.

Anonym sa...

Hej Jonna!

Wow, din blogg är verkligen som en guldgruva för framtida mammor! Jag läser din blogg varje dag, med kommentarer och allt och banne mig om jag inte är en babyexpert om ett år alltså =)
Jag blir så otroligt inspirerad. Jga vill också ha barn! Jag har aldrig försökt, (har ingen självklar pappa heller) men vad sugen jag blir när jag läser om allt du är med om, både det goda och det mindre goda. Samt alla tips du får i kommentarerna... guld värt ju. Hoppas du kommer fortsätta blogga lika kontinuerligt, länge till!
Allt solsken på dej, M & M.

Anonym sa...

boob har väl rätt fina tröjor

Lisa sa...

Hej När jag ammade vårt tredje barn kom jag äntligen på en grej: under en vanlig topp hade jag ett vanligt linne, i lite strechmaterial. När det var dags att amma drgo jag bara upp toppen/tröjan och under hade jag ju linnet som jag bara behövde dra ner lite under bröstet. Vips hade jag min egen amningströja och jag behövde inte skylta med brösten. Kanske var detta inte rocket science för de flesta men jag minns det som befriande - och billigare!

Anonym sa...

hej, jag håller med Hm är inte bra.

Däremot är Boob skitbra, dock lika dyra....men kanske se det som en investering! Jag tycker det är bäst med de som går upp över nyckelbenen för vår lgh är dragig, men Boob har oavsett en väldigt bekväm lösning.

Men jag skjuter upp mitt inhandlande av två boob-linnen för jag känner att de är så dyra. Men kolla blocket och tradera , de brukar ha begagnade booblinnen.

Annars - be dina föräldrar om spons (?) elelr köp ett sånt linne bara. Det är så värt pengarna.

Anonym sa...

4mom.se har rea på amningströjor just nu kolla där. Är kassan jätteskral så kolla på blocket. Puss o kram ha de bäst

Madde (maddepladder) sa...

Vet inget om kvalisort men ser ut att ha fina kläder!

http://www.4mom.se/

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag har inte läst hela inlägget ordentligt men jag tror du frågar efter billiga amningströjor. Och i så fall är mitt tips Tradera.

Boobtröjorna håller fantastiskt hög kvalitet så de räcker till flera ammande mammor.

En del av de begagnade jag köpte till Lillkatten använde jag sedan som hemmatröjor ofta och de är fortfarande i jättefint skick och fungerar att gå ut i nu när jag ammar Mini.

Anonym sa...

Hej, längtar efter att få se en bild på den lille snart.Läste Marcus krönika idag, vad han är fantastisk på att skriva!En annan sak:När man bor i lägenhet är ofta luften inne väldigt torr, jag tror du var inne på det själv någon gång. För att få bättre luft kan man ställa ut lite skålar med vatten som höjer luftfuktigheten. Jag vet att det inte är så lätt när man har katter som kanske hoppar upp och river ner saker, men det är i alla fall ett litet tips. Må så gott och kram hela familjen.

Anonym sa...

http://www.4mom.se/

Där kanske du kan hitta något? Finns både billiga och verkligen dyra plagg att välja mellan.

Anonym sa...

Boob är så bra...på tradera kan man ibland fynda=)

Anonym sa...

hade liknande frustrationer i början av "amningskarriären"...en grej som funkade rätt bra var att köpa snygga herrskjortor! med ett linne under (finns amningslinnen på lindex har jag för mig) det var enklare än rena amningströjor tyckte jag för då kunde man variera sig mer

Anonym sa...

Hej igen, jag skrev om Boob men nu lästa jag igår-inlägget och vill bara "haenåsikt"...bara av välmening.
Min son som nu är två år, han sov inte på sju och en halv månad.

Jag hoppas att ni snart börjar turas om med att vaka...!

Ni litar ju på varandra, låt den ena av er sova natten i ett annat rum med lugn och ro...och turas om att vaka...

Turas om. Behåll lite energi hos Milos päron.

Jag minns hur trött jag var. I efterhand skulle jag ha krävt att min sambo tog några nätter, men han "jobbade ju"...
Men man orkar inte må bra om man inte låter sig sova.

Lycka till och snart är det vår=)

Anonym sa...

BOOB amningströjor ska du ha! Finns inget bättre. Jag levde i mina fem tröjor under de 6 månader jag ammade. Finns på POP, Babyland mfl. Du kan också fynda en hel del på Tradera.

BOOB, dyra men värda varenda krona! Helt suveräna! Lycka till!

Anonym sa...

tradera ;) sök på "BOOB" eller "mamalicious" amningströja/amn. linne etc.

annars finns det ju på olika sidor.. ex. http://www.lovelymama.se/

Skulle vara kul o se en bild på er på promenad med vagnen ;)

Mamma Russin sa...

hej ..
ellos har mycket fina amningströjor.. eller hade för ett par månaders sedan iaf.. jag köpte dock mina flesta på baby proffsen.. deras är kanon och det är bra kvalité med..:)

hoppas du får korten med mail.. "nyfiken juuu"

kramkram

Anonym sa...

köp Boob´s amningströjor!
dyra,men värda varenda krona.
E

Anonym sa...

Håller me om HMs amningströjor. Hade samma problem. Linnena hade jag under ALLA vanliga tröjor och rullade upp (tunikan, koftan eller vilken tröja jag nu använda) och knäppte upp vid axeln och kunde amma utan att visa magen. Det är mitt bästa tips. Men det kanske du redan provat ;)
Annars gillar jag Boob, men dom är så onödigt dyra.
Sen kan jag rekomendera Mammornas Secondhand vid Rådhuset som har en del ammningskläder och bh:ar. Kanske kan du fynda nått bra Boob plagg där.
Kram!

Anonym sa...

Boob amningströjor tycker jag är toppen, men de kostar ju en slant. Många babybutiker har dem, bla finns det en modell som är fleecefodrad över bröstet har jag för mig.
Trikåsjal är absolut gosigast med en liten nyföding tycker jag, men som sagt så är det ju lite meckigt att få till i början.
Vill du ha ngt enklare så välj en ergonomisk sele istället för BabyBjörn. Det finns hur många sorter som helst. Såg att du fått tips om Manduca, som verkar väldigt bra. Ergo finns oxå, Beco, Angelpack osv osv. Olika selar passar olika kroppstyper. Kika på www.sjalbarn.se , där kan du läsa om olika sjalar/selar & få massor av tips.
Kram Erica

Anonym sa...

En stor eloge till dig för att du orkar/tar dig tid att skriva så mycket nu under den här perioden i ditt och Milo Santinos liv! Det är verkligen jätteinspirerande att läsa dina inlägg. Om jag bara orkade med min egen blogg hälften så mycket... och jag har inga nyfödda barn att "skylla på". Kramar!

Anonym sa...

Det går super att fynda på tradera - om man kan tänka sig andra hand. Dessutom vet jag att det finns en second hand nån stans i norrköping som har barn/mamma/amma-kläder. Har inte varit där, men om jag får nys om vart det ligger så ska jag tipsa. Det är en tjej på FL som har butiken...

Anonym sa...

Jag säger det igen - Boob är dom bästa!!! Lite trista och "basic" men absolut bäst.
De är ju som sagt dyrare, men om ammningen fungerar kommer du att "leva i dem" under många månader till skillnad mot vissa kläder man köper...
Sedan tycker jag även att Polarn o Pyrets amningskläder är ok - men boob är bäst :-)
Köpte mycket på www.4mom.se och i en mammornas secondhandaffär här i Sthlm. Dom har väldigt bra kvalité!
Lycka till!

Anonym sa...

www.ellos.se kanske kan vara e idee? där köpte jag iaf...

Anonym sa...

Kolla här:
http://www.paolamaria.se/

Jag ammar visserligen inte än, men har köpt en del gravid-/amnings-kläder där. Hennes jeans är smarta i teorin men passar tyvärr inte mig, men linnen, tröjor och klänningar gillar jag!

Anonym sa...

tradera eller Polarn o Pyret säger jag oxå är bästa ställena att fixa ammningströjor .
Själv har jag en amningströja som jag har haft vid finare tillfällen(nu vid tredje barnet ganska utsliten) annars har jag haft vanliga tröjor .

Anonym sa...

www.baraglad.se
Svensk tjej med super snygga klänningar och tröjor! Döljer lite mage med med omlottkänslan. OCH så snygg att du kan använda dem efter amningen med.
Kram / P

Frida Asklund sa...

Inte på Internet men jag skulle hasa mi iväg till PoP och kolla om dom har några kvar på 70% rean. Eller ringa och fråga kanske.

Joanna sa...

Jag köpte också Hm´s tröjor och blev sjukt besviken. Sen kom jag på att det bästa är att köpa skjortor, tunikor eller andra tröjor som går att knäppa upp. Sjukt bekvämt och bra när man har mjölksprutande tuttar. Väldigt smidigt när man är ute bland folk!

Anonym sa...

Men alltså, ni som tipsar om linne under vanliga tröjan, blir inte era vanliga tröjor förstörda av att slitas upp och ner? Det blev mina iaf när jag ammade, alla mina tröjor var utslitna längst ner så det såg inte riktigt klokt ut. Eller köper ni nya vanliga tröjor för ändamålet?

Anonym sa...

I Norrköping hittar du en butik som säljer Second hand barn och mammakläder. Där finns Boobs amningströjor till bra priser. Allt är i bra skick !
Ett litet tips från mej som står där hela dagarna !

Nads sa...

Jag vill också tipsa om PaolaMaria!

http://www.paolamaria.com/

Inte billigt. Men väldigt bra. Superbra kvalitet och välsittande och sköna amningströjor/tunikor/klännigar.

Har haft en amningstunika och en amningsklänning i 5+ månader som tvättats minst 1 gång/vecka och de är fräscha fortfarande. Storlekarna är ganska tilltagna på trikåkläderna tycker jag, jag gissar att du är en small eller x-small.

Lycka till!

Anonym sa...

www.activebabycare.se har lite billigare BOOB-tröjor, kanon!