onsdag 4 februari 2009

dag hundrasextiofyra -sista dagen?

Eller? Nej kanske näst sista. Vaknar ju imorgon med även om den dagen aldrig kommer avslutas med mage, men dock i vila.

164 dagar är snart vilade och bara en dag, denna, kvar. Och så en natt. Och så några timmar. Och sen...

Pappa skruvar som bäst på skötbordet. Mamma lagar mat. Marcus jobbar hos sig och kikar med jämna mellanrum in och erbjuder sin hjälp medan jag bara sitter här och är. Hade önskat jag också kunde göra något konkret, som att skruva eller städa, bara för att få tiden att gå och för att ge tankarna en chans att fly för en stund.
Mini har vridit och vänt sig ordentligt sista dygnet och verkar ganska tydligt vara på gång. Det glädjer mig att mitt barn vill ut och äntligen träffa mamma.

Nu ska jag fortsätta rippa låtar som jag lärt mig att en viss handling heter.


Jag måste också få passa på att tacka er alla som läser och kommenterar! Känns otroligt bra att ha erat stöd i det här. Jag blir så stolt och glad över att ha de finaste och mest empatiska läsarna i bloggrymden!
Ett STORT och innerligt tack till er alla!

Puss.

192 kommentarer:

Anonym sa...

Söta lilla du, jag önskar dig all vällgång inför den stora dagen. Kram Eva

Anonym sa...

Hej Jonna! Tänker på dig - helt fantastiskt att imorgon är det dags!! Har följt din resa och är så glad för er skull - Mini kunde inte få bättre föräldrar!

Anonym sa...

Söta GOA "Englabella". Jag visste inte, hur har jag kunnat missa DETTA STORA, fantastiska ögonblick som väntar er?! Länge sen man var inne på FL och kämpade med er alla i "Syskon-tråden".

Vill bara skriva ett stort lycka till inför imorgon. Blir nästan tårögd inför det stora ni står inför. Så underbart! Så skrämmande! Så härligt!

Många stora kramar
*Theodors* mamma Lilla Mjau

Anonym sa...

Det pirrar i magen Jonna för din och Markus skull! Tänk att dagen äntligen är här som ni väntat så länge på, i flera år! I morgon är dagen då ni ska få hålla er älskade bebis i era armar... att lukta på, att smeka och framför allt att älska! Ni kommer att bli toppenföräldrar åt detta så efterlängtade barn. Det känns nästan som att man ska föda barn själv :-)

Jag ska be för er och mini i morgon, att allt ska gå bra och att ni ska få njuta av varandra!

Min varmaste tankar och lyckönskningar till er.
Kram/ Annica

Anonym sa...

Lycka till nu!

Anonym sa...

All lycka och medgång till er två.Ni underbara människor.sitter o pratar om er hela tiden här hemma.Mina syskon tycker med ni två är helt fantasiska.Kram

Anonym sa...

Ligger i sängen med embryo i magen och vågor av lamslående graviditetsillamående sköljandes över mig. Så kom jag av en slump in på din blogg idag för första gången. Jag har nu ägnat de senaste timmarna åt att läsa precis varje inlägg du har skivit. Har skrattat, gråtit och engagerat mig i ditt och din mans öde och er resa mot det efterlängtade föräldraskapet. Så är det äntligen dags! I morgon börjar ett nytt kapitel i era liv! Så otroligt spännande. Vilken lycka! Mina tankar kommer finnas hos er. Det kommer ju att gå jättebra allting, helt säkert! Lycka till och jättegrattis. Och tusen tack för alla dina ord och tankar i denna fantastiska blogg. Du har stärkt mig som hyperorolig förstagångsgravid till att få lite perspektiv, styrka och tro på att allt kommer att bli bra till slut! KRAM!

Anonym sa...

Lycka till imorgon! Jag har gjort 2 snitt 1 planerat och 1 akut. Det gick jättebra. Hälsningar Lovisa

Anonym sa...

Jag har följt din blogg de senaste 3 månaderna och jag vill nu passa på att önska dig och din man(som jag förstått är någon slags kändis som jag som utlandssvensk inte känner till)lycka till med Mini. Båda mina barn är förtidigt föda men båda gångerna gick det, tackolov, bra. Hoppas du har tid att forsätta blogga sedan Mini anlänt. Din blogg är fantastik!
Kram,
K

Anonym sa...

wow jonna! vilket jobb du har gjort, helt enormt! En annan går i taket av å ligga i sängen en ynka liten vecka... imorn är dagen d =) ja håller alla tummar å tår för dig å hela din familj, det ska bli SÅ spännande å se lilla mini sen! =) Önskar er alla lycka till för den stora dagen =)
Madde

Anonym sa...

Jag har bloggat om dig idag, hoppas att det är okej!

Lycka till med allt imorgon!

Anonym sa...

Fantastiskt mycket lycka till imon! Jag har följt din blogg ett tag och är mäkta imponerad över din "vilande" höst.

Lyllos de barn som får ha dig som mamma!

kramar i massor

Anonym sa...

Finaste Jonna! Jag vill ge dig mitt allra största lycka till imorgon! Det kommer att bli en fantastisk dag! Jag har läst din blogg sedan strax efter det att ni blev gravida. Varje dag har jag tittat in och läst, som så många andra med mig. Din kärlek till dina barn är så stark, klar och vacker. Som du säkert fått höra många gånger tidigare så går den första tiden med en nyfödd så rasande fort. Fortare än man kan ana. Min dotter är nästan två år nu och tiden sedan hon föddes känns så kort, men underbar! Njut av allt och ta hand om er. Kommer att tänka på er imorgon. Varma kramar från Göteborg.

Anonym sa...

Jonna!

Lycka till i morgon och det är något alldeles speciellt Du får vara med om.
Jag håller alla mina tummar för Dej, och jag finns på avstånd med mina tanker.
En stor och innerligt varm kram till Dig
Kellingen på ön

Anonym sa...

Har följt din blogg ett tag och vill bara önska er JÄTTE lycka till i morgon!! Håller verkligen tummarna för er och kommer tänka på er i morgon!! Är själv gravid och ska ha i maj så jag är lite avundsjuk att ni får träffa eran bebis redan i morgon. Längtar så efter min :)
Ni är verkligen värda det bästa efter allt ni gått igenom!!!

Anonym sa...

Hej,tänk att den långa väntan är över, såg i ditt förra inlägg lite äta kakan och ha den kvar. Det är ju så att man bygger upp en slags trygghet i det man är och det som ska komma känns oroligt. Jag tror att du har så många kloka människor runt omkring dig som stöttar i den nya tillvaron men var beredd på att humör och hormonor tar ut svängarna och att ammningen gör en väldigt trött.
(törstig) Ett råd är att innan du börjar amma, se till att ha dricka i närheten. (eller ropa på Marcus)
Är med er i bön och tankar.
Ljus och värme.
Kram

Hafen75 sa...

Hej Jonna (och Marcus)!

Det är VI som ska tacka!
För att ni låter oss få ta del av ert liv, det onda och det goda. För att vi får känna oss delaktiga, om än endast i cyberrymden.

Allt kommer att gå jättebra i morgon!

Ta hand om er!

Kram från mig!

http://hafenshorna.blogspot.com

Anonym sa...

imorgon är det dags!!! guud,så spännande! här i Sthlm gäller att om det dyker upp nåt stort på sjukhuset,typ trauma,trafikolycka etc så skjuter de upp planerade snitt,är det samma hos er?
jag kan inte hitta Föräldrar o barn Gravid nånstans, men ni avslöjar ju Minis kön där,so spill the beans please!!!!!

Anonym sa...

Gud vad spännande Jonna, nu är det verkligen dags, äntligen på riktigt.
Hoppas du kan sova gott inatt och samla kraft för morgondagen.
Tack också för att du delat med dig hela resan och engagerat så många läsare.
Alla tänker på er imorgon, och ser fram emot minis nedkomst.
Kram och massa kärlek till er alla tre.

Sommartjejen sa...

Lycka till imorgon!!!
Kommer tänka på er och kika in här med stor spänning på att få se lilla Mini.
KRAAAAAAAAAAAAAM

Anonym sa...

Jag har ganska nyligen hittat både din och Marcus blogg och måste säga att ni båda skriver på ett sådant sätt att man bara måste fortsätta följa er. Jag önskar er all lycka nu när ni äntligen ska få möta ert underverk imorgon. Ett stort lycka till!

Lotta

Åsa Nyström sa...

Kikar in som hastigast och önskar er lycka till imorgon, ifall jag inte hinner med ikväll. :) Hoppas allt går smidigt och att Mini får en fin start i livet. Tänk nu dröjer det inte innan ni har det lilla livet hos er, vilken härlig känsla för er.
Ta det så lugnt du bara kan idag, sen blir det full rulle ändå. :)
Kram Åsa

Anonym sa...

Åh, vad det låter mysigt med en mamma/mormor som lagar mat, en pappa/morfar som pysslar och förbereder inför barnbarnets ankomst, en pappa som sitter och jobbar hemma och en mamma som ligger höggravid och mest tittar på ..och med en mini i magen som ska komma ut till denna kärleksfulla familj i morgon. :)

Stor Stor Kram till hela familjen!

listoplisto sa...

Jag är nästan lika förväntansfull som inför mina egna förlossningar :-)

Lycka till i morgon, det kommer att gå superbra!!!

Anonym sa...

En mera efterlängtad bebis är nog svårt att finna! Ni om några är väl värda denna optimala glädje och lycka en baby kommer med. Lycka till i morgon! Väntar som många andra på första bilden av underverket!
Kramar till er båda.

Anonym sa...

önskar dig all lycka i morgon, och hoppas att du fortsätter blogga när mini kommit till världen.


Stora kramar

Anonym sa...

så vansinnigt underbart! :) önskar er all lycka inför morgondagen! spännande värre det här! vet inte om jag kommer fixa att jobba något överhuvudtaget.. ska bli roligt att få "träffa" Mini! :) kram och ta hand om er!

Anonym sa...

Ja gönskar er all lycka till imorgon, det kommer att gå bra:) KRAM

Anonym sa...

Världens bästa dag att få barn på!! Min son är född den 5:e februari:)

Lycka till i morrn, väntar på spänning på vadet det blir för nåt.

Ta nu en god middag ikväll, se en film, packa väskan, ladda kamerabatteriet, njut av ditt favvogodis, och stoppa även med det i bb-väskan....

Sen väntar nya underbara äventyr!!

Anonym sa...

Önskar er allt gott och lycka till i morgon, det är fantastiskt att dagen nu äntligen har kommit. Jag har följt din blogg en tid och hoppas få följa dig som mamma till Mini också i fortsättningen. I morgon är vi många som i tankarna är med er på förlossningen, det vet du!
Kram
Eva

Elisabeth sa...

Kära ni, vill bara önska er all lycka inför morgondagen. Ni har ert livs upplevelse framför er.

Jag har själv två sena mf bakom mig och en ofrivillig sen abort pga av mycket svår missbildning som ej var förenlig med liv. NU, NU (efter fertilitetsbehandlingar)har jag en livs levande fantastisk dotter som kom till oss genom kejsarsnitt. En häftig upplevelse i enbart positiv bemärkelse.

Nu äntligen är det ER tur. I morgon är han/hon hos er...

Skickar all styrka och värme från mig till er.../Elisabeth

Anonym sa...

Äntligen! Nu är det snart dags för er att få möta Mini. Och jag ser fram emot det lika mycket och önskar er all lycka och allt gott med er lilla bebis. En stor kram till både dig och Marcus.

Anonym sa...

Som någon skrev är det vi som ska tacka för att ni delat med er.
Lycka till i morgon! Kommer att tänka på er och be för er.
Stor kram från Ditte

Anonym sa...

Mina tankar kommer att vara med er imorgon.
Din blogg är en inspiration till alla, då livet (ur olika perspektiv) inte alltid är en dans på rosor.
/envis

Anonym sa...

Lycka till imorgon!! tänker på er!kram: A

Karro sa...

Finns inte ord som räcker till för hur mycket lycka jag önskar er imorgon och alla andra dagar. Du har varit en fast punkt i min tillvaro under hela den här tiden. Imorgon är det dags för dig. Ungefär en vecka efter ditt snitt är det dags för mitt snitt och efterföljande operation av mitt barn. Dina ord har varit som terapi för mig och jag hoppas som jag skrivit tidigare att vi snart har våra februaribebisar hos oss, båda två.

Tack för din blogg!!

Anonym sa...

Ville bara önska er massor av lycka till. Kommer såklart att hålla tummarna för er imorgon oxå. O så längtar vi efter bild på Mini. Han kommer att bli ett väldigt älskat barn! Så älskat som alla barn borde få ha vara.
Ta nu väl hand om er alla tre!!!
Kram
Nikki

Anonym sa...

Sista dagen med magen! Imorron börjar första dagen i resten av ditt liv som mamma till Mini! Håller alla tummar som vi kan i vår familj för er imorron! Jobbar sent imorron så de första jag gör när jag kommer hem är att kolla din blogg! Åhhh... helt pirrig i magen!

Anonym sa...

Idag är er sista dag som bara Jonna och Marcus. Imorgon kommer era liv att förändras för alltid. Imorgon kväll kommer ni vara mamma och pappa. Ni finns i mina böner och tankar.
Kram på er!
//
Ingela

Anonym sa...

Kära Jonna och Marcus.

Våra bästa vänner fick sin (IVF)-son i v.26 när de var på bröllopsresa på Kanarieöarna. Fem oroliga veckor innan de äntligen kunde återvända hem till Sverige i ambulansflyg med sin lilla, lilla friska pojke. Vi väntade så otåligt och passade deras hus och brevlåda. Då lilla killen döptes på försommaren 2004, hade jag min första pojke i magen. En vacker dikt som lästes på dopet får mig fortfarande att fälla tårar.

Lyckans minut


Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnista och jorden är varm
och himmelen utan en prick?



Vad är det för tid, vad är det för år,
vem är jag vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?



Jag lever, jag lever. På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst miljoner år
på denna enda minut.



~~ Erik Lindorm ~~

Lycka till imorgon när ni får möta er lilla bebis.
Kram

Anonym sa...

Lycka till imorgon!
Den 5 feb är en speciell dag för mig med,då föddes mitt första barn.Han blir 6 år imorgon.
Njut av att snuffsa bebis så länge du kan,går ju så fort.
En trogen läsare :)

la fée verte sa...

Wow dagen har äntligen kommit. Har nu följt din blogg i flera mànader och glädjt mig för varje dag, vecka, mànad som ni kommit närmre màlsnöret o lyckan av att ha eran lilla mini i armarna, mot bröstet i stället för i magen. Till denna dagen när oron nästan är helt förbi och lyckan bara precis ett par meter bort.

Tack för att du delat med dig av din oro och din lycka de senaste mànaderna och jag hoppas att du kommer att fortsätta skriva om ditt/erat liv med Mini, även om mindre ofta som nybliven mamma än som väntande stillaliggande mamma.

Anonym sa...

tänker på er hela tiden! Tänk att det är imorgon! Du ska få hålla din lilla plutt i dina armar, det är ju helt fantastiskt!

Anonym sa...

En stor och varm kram till er båda två, snart tre ;)

Jag tror bestämt jag längtar lika mycket till i morgon som ni! Oh, det är så spännande! Och allt kommer såklart gå toppen med Mini!

Unknown sa...

Håller alla tummar i världen!

Anonym sa...

Jonna och Marcus, imorgon får ni äntligen träffa er Mini!
Jag önskar er all lycka imorgon, vet att det kommer att gå bra!
Stor kram till er alla

Vera sa...

Oj oj oj vad jag håller tummarna för er!
Ett stort och varmt lycka till!

Helena sa...

Man kommer nog inte att få så mycket gjort på jobbet imorgon... ;-)

Anonym sa...

Vad kul det ska bli att höra från er när ni kommit hem! Men du, se till att ta några snygga bilder innan du åker, eller idag, så att supermagen finns förevigad sen!

LYCKA TILL!!!

Anonym sa...

Hej Jonna o Marcus !!

Vill ÖNSKA er stt stort lycka till imorgon o hoppas allt går som ni önskar
ni finns i mina tankar hela tiden .

Många varma KRAMIZAR från ÅSE

Anonym sa...

Vill önska er lycka till, tänker på er
Kram

Linda i Linkan

smultron sa...

Stor lycka till i morgon!

Fotograferande Maria sa...

Hej! Har följt er resa länge nu och vill önska er ett stort LYCKA TILL i morgon! Kram / Maria

www.mariasdagbok.blogspot.com

Annikas ditt och datt sa...

Så spännande detta känns. Nu har jag följt er under hela min sjukskrivning (utmattad) Jag trappar upp mitt arbete via 25% till 50 och nu nästa vecka 75 % och samtidigt närmar sig dagen då "Mini" ska krånglas ut ur snittet på magen. Jag skriver krånglas för att jag skälv är akutsnittadx2 och minns känslan av hur de liksom knölade ut bebisarna precis som om det var igår. Jag vill som "erfaren" snittmamma ge dig några råd som jag hade behövt. (Nu är ju ditt snitt planerat och inte akut så du kanske redan har hört det men i alla fall) 1. Det känns konstigt när barnet lyfts ur magen då det liksom bildas ett "baksug" och man kan översköljas av ett rejält illamående. 2. Du känner läkarens händer och kniven men inte smärtan. 3. När bebben kommit ut se till att få ha den på bröstet om den mår okej vilket den så klart gör. 4. Bedövningen gjorde att mina händer hoppade och skakade så din Marcus måste hjälpa dig att hålla Mini på plats (min Jens höll våra pojkar men jag fick dem inte på bröstet pga skakningarna, efteråt fick vi veta att Jens hade kunnat hålla dem på plats så hade mina händer kunnat hoppa bäst de ville) 5. Be någon av personalen i salen ta kort på er för det är en underbar syn att se sin lilla familj när pappa har grön kirurgmössa och likaså mamsen. Min pojkar som är 5 och sju nu älskar dessa korten eftersom mor och far ser helt GAAAALNA och överlyckliga ut. Missa inte heller att be någon fota när Marcus klipper navelsträngen om han vill göra det. Axel som är fem är grymt stolt över sitt foto på denna manöver. Jonathan mådde sämrenär han föddes och då följde så klart Jens med till barnrummet. Mina varmaste lyckönskningar går till er och jag får en klump i halsen av lycka när jag tänker på det stora ni ska få uppleva i morgon. Allt gott! Annika

Anonym sa...

Ojojojojojoj! Nu är ni snart där;)! Det är ingen dröm, ni kommer att få hålla er Mini i morgon. Ligg du och vila Jonna. Tro mig du behöver det. Jag kommer hålla tummarna stenhårt för er i morgon. Och du, vi tackar dig för att vi fått vara med på den här resan ni gjort. Tack;)
Kramenbananen

Anonym sa...

Stort lycka till i morron! Tänk att den stora dagen snart är här!

Kram Emelie

Anonym sa...

Lycka till imorgon. Underbart att ni äntligen är framme vid den stora dagen. Mina tankar kommer vara hos er imorgon.

Linda sa...

Jonna och Marcus!

Det är helt fantastiskt, snart snart är älskade mini hos er! Lilla miraklet! <3

Många varma tankar och ett stort varmt lycka till!

KRAM!

Anonym sa...

Lycka till imorgon! Ska hålla tummarna för er!

Anonym sa...

Ha det bra och lycka till på stora dagen!

Anonym sa...

Hoppas att allt kommer att gå bra. Jag kommer hålla tummarna för er hela dagen i morgon. Tycker att ni är så starka att ni orkar att försöka på nytt. Jag skulle hellre dö än att det hände min lilla plutt något. Ta hand om er nu å lycka till i morgon. Många lykosparkar från oss

Anonym sa...

Önskar er all lycka imorgon. Så stark du varit! Har följt din vila med hållna tummar och kommer att hålla dem ännu hårdare imorgon.

Anonym sa...

Har följt er resa en tid nu på nätet och vill skicka mina varmaste tankar och lyckönskningar inför imorgon.

Anonym sa...

Goa Jonna. Äntligen är det snart dags. Nu ska du få din belöning. Lilla Mini ligger snart i din famn, eller hos pappa Marcus.Det har varit en lång o jobbig resa men nu är ni snart i mål. Varma tankar till er båda. Snart är ni en liten familj på tre.Tänker på er hela tiden. Kraaaam Monika.

Anonym sa...

Hej Jonna! Kom av en slump in på din blogg och har följt den ett bra tag nu. Konstigt att man kan bli så engagerad i människoöden man inte känner mer än via texter. Men roligt. Jag kommer tänka på er i morgon, och önskar er all lycka i världen. Det är ni verkligen värda. Varma hälsningar från Josefin

GANSKA LAGOM sa...

Ska tänka på er en massa i morgon! Nu är det verkligen dags!! Ta hand om varandra!

många kramar från Marie

Anonym sa...

Hej Jonna !

Tänker så på Dig, känner din längtan och förväntan. Och jag lovar dig, det Du/Ni har framför er är livets höjdpunkt!!!
Massor med LYCKÖNSKNINGAR !
Pia

Anonym sa...

Gud så spännande! Grattis i miljoner till en otrolig bedrift! Du är verkligen en stark kvinna!
Måste kännas som minuterna kryper fram nu:) Åh vad kul för er.
Grattis grattis.Mvh L

Sofie sa...

Jag förstår att du längtar något galet just nu! Herregud, JAG längtar ju (det är galet)! Jag tänker på dig (er tre!) och håller tummarna, tänker goda tankar och ber att allt kommer gå finemang, vilket jag tror att det kommer göra. Tänk vilken omställning med en liten Mini där sen va! Wow! Läste i Föräldrar & Barn Gravid vilket kön det var... Hihi, jag som röstat på motsatt :p KRAAAAAAAAM PÅ ER TRE!!!!!

Anonym sa...

Tänk, äntligen är dagen D där (nästan i alla fall ;-) ).Det är du som delat med dig av dig själv under denna långa resa av din positivism och kämpaglöd. Tänk om fler människor var som du.
Njut nu av lugn och tystnaden denna sista dag (för tyst blir det inget mera)
Styrkekram och lycka till imorgon.
Linn

Anonym sa...

Önskar er all lycka i världen!!!!!

Anonym sa...

Kram för er alla!

Anonym sa...

när ni var ett par månader in i er graviditet tände jag ett litet ljus i kyrkan för er, är inte en troende person per den vanligaste definitionen men det kändes som något jag ville göra, både för era tidigare små stjärnor och det tredje lilla miraklet som ni får träffa alldeles snart.Var då själv höggravid och kom ut på den andra sidan med en liten laura snart 5 månader och hon är mitt livs kärlek.

varma kramar och lyckönskningar

Anonym sa...

Åh,tänk att det är imorgon. Önskar er all lycka till och njut nu av din sista dag med magen! Kram Ida

Anonym sa...

Hej!

Jag hoppas att allt går väl i morgon! Tänk, i morgon har ni ert lilla underverk i er famn!!!

Puss och kram Eva

Anonym sa...

Hoppas allt gått bra!!
Sköt om er och lycka till!

Anonym sa...

Hej!
Tänker på er och önskar er lycka till i morgon.
Tack för att vi fått vara delaktiga i er väntan på Mini.
Kramar Elisabeth i Degerfors.

Anonym sa...

Puss tillbax! Tänker extra mycket på er i morgon! =)//Eva

Anonym sa...

Hej Jonna !

Har varit länge med er i tanken o nu önskar jag er o det lilla livet all lycka i världen.Hoppas allt går bra i morgon

Anonym sa...

Har knappt hunnit läsa bloggar sen jag började jobba i september, det innebär att jag ligger ohjälpligt efter i din blogg. Slank in här och insåg att imorgon är det dags. Spännande. Önskar er lycka till imorgon.

Anonym sa...

Åååååå va spännande, det är sååå nära nu. Stort lycka till och jag ska hålla alla tummar jag kan här hemma så att allt ska gå vägen.

Själv har jag 4-5 veckor kvar av min graviditet, lite avundsjuk att du "redan" är färdig. :)

Stor kram på er och lycka till.

Anonym sa...

Hej!

Jag skrev här till dig för ett antal månader sen. Jag ville då försöka lugna din oro för snittet genom att berätta att jag hade fött mina barn med kejsarsnitt på samma sjukhus och att allt gick bra. Jag kan nog ana mig till hur spänt och nervöst det känns för dig just nu, när det är så nära. Jag vill ännu en gång säga till dig att det kommer gå bra, i ärlighetens namn är det något av en pärs hela upplevelsen, men en helt galet sjukt underbar pärs! Efter första gången sa jag till mig själv "herregud, om det blir en nästa gång så ska jag famimig slappna av lite och njuta istället för att ligga där och skaka av nervositet". Men när mitt andra barn föddes var jag fortfarande stel som en pinne av skräck hela bilresan dit och hela tiden fram til snittet. Det du ska veta är att du inte behöver vara rädd för allt kommer gå bra. Jag är jätteglad för er skull, att ni kommer få vara med om detta fantastiska.

Imorgon är den bästa dagen!

KRAAAAM :)

Anonym sa...

Hejsan

Jag känner inte dig alls men halkade in på din blogg för en tid sedan av en ren slump och blev fast. Ni skriver verkligen berörande, både du och Marcus. Jag vill tacka för att du har delat med dig av tiden som varit och samtidigt önska ett jättestort lycka till!!

Anonym sa...

Jag vill önska er all lycka till. många kramar!!! /Mallan

Anonym sa...

Åh vad jag ska hålla tummarna för er i morgon!!! Känner på mig att det kommer gå kanonbra. Är så tacksam föra att du orkar och vill dela med dig så mycket av ditt liv. Efter 13 misslyckade försök på fyra år är jag själv äntligen gravid (det blir en sommarbebis) och det är sån tröst att läsa din blogg. Man får distans till sin egna livsbubbla, som man lätt fastnar i. :-)

Massor med lyckokramar till dig, Marcus och Mini!
Soffi

Anonym sa...

Jag önskar er all lycka!

Sara Johansson sa...

Jag önskar dig stort lycka till imorgon. Ska tänka extra på er och håller alla mina tummar att allt går bra.

Stor kram!

Anonym sa...

Lycka till i morgon! Håller alla tummar och tår att allt kommer att gå bra och att ni snart får ha er älskade mini hos er.

Kram Pernilla

m i l l a h . s e sa...

Tjohooooooo!
Da'n före da'n - HÄRLIGT!
Klappa ordentligt på magen, snart är den borta för den här gången =)

Tack Jonna, och Marcus för att ni delat med er av den här resan! Jag hoppas vi får följa Mini på utsidan sen!

Kram!

Anonym sa...

Jag har läst i bloggen ett tag nu, men aldrig tagit mig tiden att kommentera.. *dumma jag* :)
Vill i alla fall önska er ALL LYCKA inför den stora morgondagen! Jag ska tänka på er imorn vill jag lova! ;)

Massa lycka till som sagt och styrke-KRAM från Zanna i Karlstad! :)

Anonym sa...

Jonna, tack!!!! Tack för att jag har fått följa med på den här resan!!!! Det är ju imorgon som allt börjar!! Njut av allt nu!! Låt tiden stå stilla! Vi härute i rymden väntar tålmodigt...tills du plötsligt kommer att tänka litegrann på oss!!=) All lycka och sol!!!!! BamseKram Linda (imorgon vid den här tiden...=))

Vardagstugg sa...

Lycka till nu! åå så underbart att få se den lilla =)
Annelie

Anonym sa...

(Kommentaren jag skrev för ngn timme sedan verkar inte ha kommit med)
Som någon sa är det vi som ska tacka för att ni delat med er.
Lycka till i morgon! Kommer att tänka på er och be för er.
Stor kram från Ditte

Anonym sa...

Har följt din blogg länge men det här är min första kommentar.. Vill bara önska er lycka till!! Håller alla tummar och tår för er. Tack för en otroligt inspirerande blogg, önskar er allt väl här i livet.

Kram Mirjam

Anonym sa...

Skickar värme, kärlek och positiv energi till er lilla familj.

Har äntligen själv fått lyckan att bli förälder efter många om och men. Det är det mest fantastiska man kan vara med om i livet!

Njut av varandra! Njut av livet!

yvonne sa...

Ett stort lycka till! jag tänker på er i morgon och hoppas allt kommer att gå bra!!
kram till er alla
Yvonne

Anonym sa...

Herregud, jag kan inte fatta att det är dags!! Minns som i går när du plussade, och nu ska han komma! Stort lycka till inför i morgon, det är galet fantastiskt att få barn - men det vet ni ju redan. Nu ska ni få uppleva det omvälvande i att få hem ett levande också! Stort tack till er båda som låter oss läsare få ta del av både sorg och glädje så öppenhjärtligt.

Välkommen Mini, nu är världen redo för dig!!

Stor kram från Jessica och Isola

Vitudden sa...

Hejsan!

Åhhh vad roligt för er att det har gått så långt den här gången. Ett stort lycka till imorgon när den lilla kommer till världen, jag ska tänka på er och hålla tummarna. Jag ska passa på att krama mina små troll också, är så lycklig över att jag har dem.

Många kramar
Ulrika

Unknown sa...

Önskar er all lycka nu av hela mitt hjärta. Jag vet att jag inte behöver säga njut av varje sekund för det vet jag att ni kommer att göra men sköt om er och snälla glöm inte bort oss bloggläsare som är så nyfikna på hur ni mår och vad det blev!!
Kram kram Therese

Anonym sa...

Fina Jonna!
Håller mina tummar för Er!
Allt SKA gå bra...
Kram Linda (maddepladders syster)

Gunilla sa...

Jonna, denna dikt tycker jag är så fin! Vill ge den till dig idag...


Det var en gång ett barn som just skulle födas.

Barnet frågade Gud:"Dom säger att jag ska bli sänd till jorden i morgon, men hur ska jag kunna leva där, liten och hjälplös?"

Gud svarade:"jag ska välja ut en ängel åt dig. Och din ängel ska vänta på dig där och ta hand om dig.

Barnet frågade:"Men här i himlen behöver jag inte göra något annat än sjunga och skratta och vara lycklig."

Gud sa:"Din ängel komemr att sjunga för dig och le mot dig varje dag. Och du kommer att känna att din ängel älskar dig och vara mycket lycklig."

Barnet frågar" Men hur ska jag kunna förstå vad folk säger när jag inte kan språket?"

Gud svarade."Din ängel kommer att säga de allra vackraste ord du kan tänka dig och med stort tålamod och kärlek kommer din ängel att lära dig att prata".

Barnet frågar."Och vad ska jag göra när jag vill prata med dig?".

Gud svarade:"Din ängel kommer att lära dig att knäppa din händer och att lära dig att be."

Barnet frågar."Jag har hört att det finns elaka människor på jorden. Vem ska beskydda mig?"

Gud svarade:"Din ängel kommer att försvara dig även om det är med fara för sitt eget liv."

Barnet frågar."Men jag kommer väl att vara ledsen jämt för att jag inte kan se dig längre?"

Gud svarade:"Din ängel kommer att berätta för dig om mig och visa dig hur du kan hitta mig. Och jag finns alltid nära dig."

Just då var det mycket lugnt i himlen men man kunde höra röster från jorden och Barnet frågade: Gud, om jag måste lämna dig nu, tala om vad min ängel heter."

"Hennes namn är inte viktigt.

Du kommer att kalla henne"mamma "


Okänd författare.

Kram Gunilla

Anonym sa...

Lycka till imorgon Jonna och Marcus! Tänk att dagen ni väntat så på äntligen är här (eller ja, nästan då)! Ni förtjänar all lycka i världen så som ni kämpat och längtat och ni kommer bli alldeles alldeles underbara föräldrar, så mycket kärlek som ni har på lager att ge av till ert barn! Kram!

Anonym sa...

Hej!

Vill bara önska lycka till och även om vi alla som följer din blogg kommer att sitta på nålar innan vi får infon. att allt har gått bra så njut och ta det lugnt när Mini äntligen kommer i morgon!

Kramar Jenie

Anonym sa...

Snart snart snart! I morgon håller vi våra tummar, tänder våra ljus och ber våra böner. I morgon håller Jonna och Marcus sin efterlängtade lilla bebis i sin famn och två små syskon i himlen jublar och dansar tillsammans med änglarna. Guds rika välsignelse över er! Snart ska här tändas glädjes ljus!

Anonym sa...

Lycka till nu. Ni är så värda att allt går bra. Mini kommer att få ett fantastiskt liv med två enastående människor til föräldrar.

Anonym sa...

Sitter på jobbet och tjuvläser blogg på arbetstid. Får tårar i ögonen och glädje i magen över att det är dax för er nu och att allt har gått vägen!

Tusen grattis och lycka till med allt som startar imorgon!

/Hanna

Louise´s Spis sa...

Sänder Er mina allra varmaste tankar redan idag! Ni kommer alla tre att finnas i mitt hjärta imorgon och jag hoppas att ert snitt blir en fantastisk och minnesvärd stund!

(På något märkligt sätt känns detta även som en slags förlossning för mig också. Glädjs så att över att ni äntligen kommer att få hålla och njuta av Mini!)

Stora Kramar Lo

Anonym sa...

Hej Jonna och Marcus!
Imorgon är det äntligen dags.
Ni är fantastiska som har klarat av denna långa svåra tid.
Vilken tur Mini har som får er till föräldrar.
Tack för era fina bloggar .Ni är bäst.Längtar till i morgon och håller alla tummar.
Många varma kramar.

Anonym sa...

Hej! Hoppas du får bra nattsömn så du är utvilad tills imorgon Äntligen 5 feb. LYCKA TILL! Anna-K

Anonym sa...

Hej !
Tänker på er och känner sååå med er. Förlorade själv en dotter i magen i fullgången tid. Vet hur otroligt mycket ett "änglasyskon" betyder. Var så nervös inför mitt kejsarsnitt men att höra hans skrik var det vackraste ljud jag hört. Så förlösande skönt ! Jag är med er i tankarna imorgon !! Njut av er bebis. Varma kramar från Eva

Anonym sa...

All lycka till! Håller tummarna och hoppas vi snart syns på öppna förskolan med våra små:)

(ps.länkar till artikeln på aftonbladet.se, jag hoppas det är ok.)

Anonym sa...

Hej! Har följt din blogg väldigt länge, läst varje dag hur du har kämpat och imorgon är ni i mål. Vill bara önska er all lycka, hoppas allt går bra imorgon, jag kommer att tänka på er och väntar med spänning på att få läsa om hur allt gick här i bloggen. Ha det bäst nu och njut av er lilla bebis! Kramar Camilla

Anonym sa...

Marcus,.jag blir så berörd när jag läser din blogg idag,ni pappor, fäder är så viktiga,både före och efter fölossningen.och hela livet,och tänk lilla mini kommer att känna igen din röst.....Lycka till med pappalivet!!!!Jonna du är en hjältinna !Håller tummarna hårt imorgon kram till er båda från mum

Anonym sa...

Önskar er stort lycka till inför morgondagen! Ser fram emot att bloggen tar en ny form, om ditt liv med bebisen.
Ni är verkligen värda medgång nu!
kram

Anonym sa...

Stort lycka till! Kommer med spänning vänta på er presenation av Mini efter förlossningen. Och ha inte dåligt samvete om bloggandet känns fullständigt ointressant när pyret tittat ut.

Anonym sa...

Kom på att jag måste komma på en ny titel på dig som administratör av Mackans facebooksgrupp. "Strandad val" gäller ju inte längre... hihi
Egna förslag? Förresten är vi 298 medlemmar nu, kanske någon av dina läsare vill vara med så vi passerar 300 idag?
Kanske startas det en finnjonnas sisuklubb också? ;)
Tankar, kramar & massa kärlek.

cpmamman sa...

Men Jonna. DU gör ju mest av alla. Du bär på ett liv ;) Ett fantastiskt litet liv som nu burits klart innanför magen och vill ut för att bäras på axeln.

Stor kram till er och lycka till imorgon. Kommer att gråta på avstånd men långt ifrån lika många tårar som Ni. Hälsa Markus så gott också. Hans blogg(ar) är bäst utan protest och förtjänar pris i tusenfald.

Anonym sa...

Lycka till i morgon! Ni kommer vara i mina tankar. Kram

Anonym sa...

´Önskar er all lycka imorgon. TÄnker på er å ert lilla knyte. Mitt stora lilla knyte på 9 Månader kryper omkring här.

Anonym sa...

Lycka till nu imorgon! Jag kommer tänka på er hela dagen!

Tänk snart är h*n här!!!!

Kram

Anonym sa...

Imorgon är första dagen på resten av ert liv...
Önskar er all lycka.
Anna

Carina sa...

Marcus & Jonna, jag hoppas ni känner värmen från alla oss som följer er, ni berör och tack för att ni låtit oss följa med på resan. Lycka till!

Nettan sa...

Önskar er all lycka som finns. Kommer att gå bra imorgon och Mini kommer att få träffa er.

Anonym sa...

Hej Jonna och Marcus,

Har läst din blogg under hela hösten. Är själv gravid i 27:e veckan och kan inte ens börja föreställa mig hur ni haft det. Ska tänka på er lite extra imorgon!All lycka till er alla tre! Stora kramar//Anneli

Anonym sa...

Tänk vad fantastiskt att komma ut i denna värld och vara så efterlängtad. Vilken härlig start på livet! All lycka till er.
Kram från Jämtland.

Tjattrin sa...

Massor med glada små tillrop och all lycka till er båda! Ni har något fantastiskt framför er...

En stor varm kram från Chatrin

En brasse-mammas mat och allt runtomkring sa...

Hej Jonna! Jag menade ju 5 feb!(ibland följer huvudet inte med:). Lycka till imorgon, allt kommer att gå super!!!!!! En liten undran, har ni funderat på någon sång som mini ska födas till? Jag har fött mina till speciella sånger, tycker det ger en bra start till det nya livet. KÄRLEK TILL ER ALLA 3

Ps, marcus skriver väl när allt är klart?

Anonym sa...

Har följt er resa från början, i morgon ska jag tänka på er tre hela dagen.Ha en jättebra och fin dag!!
Kram Birgitta

Anonym sa...

Men äntligen!
Gud va härligt att ni är DÄR nu! Jag har "följt er" ett tag nu och blir så glad när jag ser att det är BEBISdags för er imorgon!
Lycjka till så mkt och det kommer gå så bra så!
Kram till er

Dréan sa...

Jag har följt din blogg ett tag nu, och jag ville bara önska ett JÄTTESTORT lycka till inför imorgon!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Vill önska er all lycka! Ska troget följa bloggen ;-) Kramar till er!

Anonym sa...

Ta det lugnt och vila! Du kommer att ha fullt upp sedan i blöj och vällingträsket! ;-)

Anonym sa...

Hej Jonna

Skogstrollet tittar in och talar om att i tankarna finns jag med er i morgon Be Marcus läsa dikten från mig Så förstår ni vad jag menar.
Stor kram inför morgondagens underverk

Anonym sa...

Önskar er all lycka i värdlen

Anonym sa...

Lycka till!

Anonym sa...

Hej Jonna!

Har läst din blogg sen i september och Marcus blogg sen i våras. Önskar er och Mini all lycka i världen, den förtjänar ni.
Jag tycker att ni både är mycket modiga.

Hälsa Marcus och tacka från mig för inpirationen han ger i sitt skrivande. Och tack själv för att du skriver!

Kommer att tänka på er imorgon, liksom idag och igår.

Herbert

Anonym sa...

Hej på er!
Låter som ni har bra förberedelsedagar nu in i det sista. Vad många som lyckönskar er också. Roligt!
Var tvungen att rulta iväg till affären igår för att köpa tidningen. Fanns BARA 1 ex kvar!! Huh! Tur jag fick köpa, hade blivit besviken annars.

Ska bli så spännande att bli uppdaterad hur det har gått i morgon, I MORGON!! Så härligt! Jag blir nervös ju.
Förstår att du vill ha din mage kvar, har med börjat få lite ångest inför att den ska försvinna en dag. Är ju så mysigt att ha den. Men istället får man en liten underbar bebis att ta på. Det måste ju vara bättre!

Hoppas ni får en bra natt nu! Sen kommer Mini. (Katterna kommer nog kunna sova gott i vaggan och vagnen inatt, hihi!)

LYCKA TILL NU!!
KRAMAR

Anonym sa...

WOW, Jonna. Vad fantastisk du är. Du har verkligen klarat av den här resan med bravur! Vilken fin person du är...och snart fin mamma också :) Håller alla tummar.

Anonym sa...

Hjälp, 89 kommentarer när jag skriver denna! Det är många som tänker på er och det gör jag med!
Ha en underbar dag imorgon!
Kramar
TrasselElin

Anonym sa...

Hej

Jag vill bara skicka över en stor kram och önskar er all lycka imorgon. Ni kommer att bli underbara föräldrar till ert lilla knyte.

Anonym sa...

Lycka till i morgon!!
Jag ska tänka på er och hoppas på att er lycka landar även hos oss en dag. För lycka blir det i morgon, det är jag säker på.
Kram

Anonym sa...

Hej! Annu en lasare som vill onska er lycka till imorgon. Vad spannande! Halkade in pa din blogg av en slump och blev berord av dina fina texter. Om du har tid over idag kan jag ge dig tipset att lasa pa lite extra om hur ammning faktiskt funkar (om du nu har tankt att amma). Iallafall onskar jag att jag hade fatt det radet for nagra ar sen. Lycka till! (och ledsen for att prickarna saknas)

Anonym sa...

Jag för följt er resa, både i tidningar och i era bloggar. Imorgon ska ni äntligen få hålla lilla mini i er armar. Ett stort lycka till inför framtiden.

Kramar från en annan änglamamma

Kikki Liljeblad sa...

Ett stort lycka till i morgon! Kom

Kram från en Norrköpingsmamma till (snart) en annan!

Nads sa...

Hej Jonna!

Jag har också följt hela din väg från insättning av ägg t.o.m idag!! Helt fantastiskt! Är väldigt glad för er skull.
För exakt ett år sedan satt jag själv här gravid i 1:a trimestern. Två läkare hade dömt ut graviditeten helt och gett min knodd noll% chans till överlevnad (jag hade 3 MF bakom mig + ovanlig livmoderavvikelse+sjukdom). Graviditeten blev självklart en låååång sträcka av oro och ångest, var sjukskriven i 8 månader och låg hemma på soffan och oroade mig. Sedan efter 37 veckor kom hon! Och hon levde, och var helt perfekt - min dotter! Hon som inte hade en chans enl. läkarna.

Du skrev i ett tidigare blogginlägg för några dagar sedan att du nog skulle vara i chock även om allt skulle gå bra. Det var bra att läsa att du är förberedd på en del känslomässiga reaktioner (precis som andra skriver om här).
Du har haft en lååång period (flera år) av känslomässigt kaos, förhoppningsvis (troligtvis?) har du ändå lyckats bearbeta detta och kan gå vidare och acceptera att allt faktiskt också kan gå bra ibland också (det behöver inte gå åt h-e hela tiden). Jag hade själv svårt att fatta detta. Uttrycket "det är för bra för att vara sant" blev väldigt konkret för mig.
Hormonpåslaget efter förlossningen (och i samband med amningen) är inte att leka med heller. Ta allt stöd du kan få från din omgivning, och vila!

Vill ABSOLUT inte skrämma upp dig, bara i all välmening påminna om hur vanligt det är med en massa konstiga och jobbiga känslor när man sitter när med sin nyfödda, perfekta och efterlängtade, och man känner att man förväntas (av sig själv och av omgivningen) BARA vara glad, positiv och tacksam.

OM du skulle drabbas av bluesen, kom ihåg att det är tillfälligt, det går över och man blir normal igen! Lovar!

Önskar dig (och din man) all lycka! Ni förtjänar det verkligen!

Kram på er!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Sitter med tårar i ögonen och tänker på er. Håller tummarna för att allt ska gå så bra imorgon. Har följt er kamp och längtan på håll.
Kram och värme från mig

Anonym sa...

Jag önskar er all lycka i världen i morgon. Har varit med på färden sedan Dante och jag är så glad att ni äntligen ska få en liten Mini!!

Hoppas att ni får ett bra bemötande på Vrinnevi i morgon (de kanske inte vågar något annat ;-)
Kommer tänka på er i morgon.

Ni kommer bli världens bästa föräldrar!!

Många kramar till er alla tre.
//Anna

Anonym sa...

SÅ UNDERBART ATT DET ÄR DAGS IMORGON, TÄNKER PÅ ER.

KRAM
Jordgubbspaj

Anonym sa...

Snart snart snart! I morgon håller vi våra tummar, tänder våra ljus och ber våra böner. I morgon kommer Jonna och Marcus att hålla sin efterlängtade lilla bebis i sin famn och två små syskon jublar och dansar tillsammans med änglarna i himlen. Guds rika välsignelse över er! Snart tänder vi glädje ljus!

Anonym sa...

Lycka till imorgon, håller både tummar och tår för eran skull! Är så glad för er skull och då jag följt er länge vi din blogg så är det en stor dag även för mig imorgon=) Kram kram

Anonym sa...

många kramar och tankar till er nu inför morgondagen, så fantastiskt att ni äntligen ska få möta er älskade efterlängtade lilla bebis! Jag blir tårögd när jag tänker på det underbara ni har framför er!

återigen, många många kramar, tankar och böner till er!

Anonym sa...

Lycka till i morgon! Jag och många andra kommer hålla andan tills vi ser inlägg nr 1, det första inlägget med Mini utanför magen och i era armar..

Kram Moa

Anonym sa...

jag sitter med fjärilar i magen även fast jag inte känner dig & M. grattis grattis grattis!!!!!

Anonym sa...

jag sitter med fjärilar i magen även fast jag inte känner dig & M. grattis grattis grattis!!!!!

lisbi sa...

Av hela mitt hjärta önskar jag Er all lycka med att ta emot h'n.
xxxxxxx
kram från en vän i Göteborg somläst din blogg varje dag men aldrig lämnat någon kommentar förrän i dag.

Anonym sa...

Jonna Och Marcus.Imorgon bitti.Då :) Jag ska jobba imorgon.Och jag kommer att tänka på er något oerhört mycket.Framföralla 07.45.puss!

Anonym sa...

Kära Jonna och Marcus -
Oj vad jag tänker på er!
Natten till idag låg jag och tänkte på er och Mini. Vaknar jag i natt lär jag göra detsamma. Konstigt när jag inte ens känner er (Har träffat Marcus några gånger i jobbsammanhang men aldrig privat) men jag är som så många andra så berörd av er resa och jag unnar er obeskrivligt mycket denna obeskrivliga lycka att ha levande barn. Miljoners miljarder goda tankar och lyckokramar till er alla tre!
Ulrika
PS Vad söt h*n kommer vara:)!

Sandra sa...

Fina du! Äntligen!
Jag har läst din blogg varje dag länge nu och följt eran resa.
Du är en sådan stark kvinna och vilka kämpar ni är, du och Marcus.
Jag ska hålla alla mina tummar och tår för er imorgon och tänka på er hela dagen.

Tänk att ni snart har eran älskade och efterlängtade Mini i era armar!

STORT lycka till nu!!!
Många varma kramar/Sandra

Anonym sa...

önskar dig och marcus lycka till imorgon.jag har själv varit med om två planerade snitt. en underbar fest varje ggr. helt fantastiskt, och läkare och barnmorskor har varje ggr varit helt fantastiska. det går väldigt fort när ryggbedövningen väl har tagit, vips så är ni tre:) ni kommer att få en helt underbar dag imorgon kram karin

Anonym sa...

Läser på Marcus blogg att det är kvart i 8 som gäller i morgon. Så häftigt! :) Ska tänka på er!

Anonym sa...

Nu gäller det!!! Stor lycka till er!

Anonym sa...

Nu är det snart dags. Om några timmar blir det fest. En livslång fest! Jag tänker på er och längtar efter att få se lilla Mini här på bloggen snart!!! Massa lycka till!!!

Anonym sa...

Jag såg Marcus inlägg om morgondagen, blev alldeles rörd när jag såg tiderna. Jag kan inte sätta mig in i er väntan, men det kändes så påtagligt, verkligt och befriande att veta ett klockslag för när ni ska få möta Mini.

0745 ska jag tänka massor på er tre.
Stort lycka till!
Kramar

Anonym sa...

De allra varmaste lyckönskningar inför morgondagen! Önskar Marcus hade kommentator funktionen på sin sida, men förstår ju oxå varför han tog bort det! Jag kommer tänka på er kl 06 i morgon då ni ska vara där! Varm Kram Maggan

Anonym sa...

Lycka till Jonna!

Anna sa...

En tidig BB-tid imorgon, läste jag på Marcus blogg.

Jag är med er, som jag varit under hela tiden, även om jag inte varit så flitig med att kommentera.

Nu är det dags! Det kommer att gå så bra, och inom kort har ni två nyfödda ögon som blickar mot er!

Kram på vägen!

Anonym sa...

Naturligtvis önskar även jag er lycka till!! Allt går bra..det kommer bli så fint för er! Kram Åsa

Ulrika sa...

Jag vill också önska ett stort Lycka till i morgon! Jag gjorde själv ett planerat snitt i november och det är väldigt smidigt!

Kramar från Ulrika också en änglammamma...

Fiffi sa...

Hej Jonna & Marcus.
Försök njut av idag så mycket ni bara kan, hur surrealistisk den än må vara.
Idag är som dagen före julafton när ni var små, när det var snö ute och hela magen pirrade av förväntan, ögonen var stora och klara av både trötthet, rädsla och glädjetårar.

Vi är många som mentalt kommer att
vara med er imorgon.
Allt kommer bli bra.
//Fiffi

Anonym sa...

vill bara önska dig och marcus lycka till imorgon. jag har själv fött med planerat snitt två ggr. det har varit en underbar fest varje gång. det går väldigt fort när ryggbedövningen har tagit. det har varit en underbar stämning i operationsrummet. det kommer att gå jätte bra för er imorgon. en en gång - lycka till kramar karin

Anonym sa...

Hej Jonna!
Har följt din blogg nu några månader och vill önska er alla tre lycka till imorgon!

//Maria

Helene (Hella) sa...

Hej Jonna!!
Snart har du o Marcus snart eran lilla Mini i famnen. Njut länge när du äntligen får upp det lilla knyttet på ditt bröst. Den känslan är såå otroligt underbar. Den vackraste o ja...om några timmar kan du själv försöka förklara hur det känns.
Jag är så otroligt glad för eran skull.
Kram på er...o en liten puss till lilla Mini.

Anonym sa...

LYCKA till imorgon.Läste om er i Aftonbladet idag oxå.
Hoppas att resten av dagen och natten går fort så det blir överstökat snart.
Tänker på er.Kan man göra annat?
Kram Mette

Anonym sa...

Åh, jag längtar också till imorgon när vi får läsa att underbara lilla Mini ligger och snusar i famnen på er!!
Stort lycka till nu, inför den fantastiska morgondagen!!!

Kram /Anna

Anna sa...

Nu har nedräkningen börjat på riktigt - imorgon får ni träffa Mini! Tänk att väntan är över nu. Jag ska tänka på er precis hela tiden imorgon när ni är med om detta stora. Skickar kramar och goda tankar i mängder till er!

Anonym sa...

Hej Jonna! Jag har läst din blogg länge nu men inte kommenterat tidigare. Måste dock göra det nu och önska er lycka till. Tänk att du snart ska få hålla ditt barn i famnen! Det är fantastiskt vilken resa ni varit med om och bjudit oss andra att vara med på. Allt gott inför morgondagen! Kram Helena

Gingo sa...

Jag tänker så mycket på er och ni har mitt stöd. Jag har en bakgrund som känner starkt för er och önskar er lycka till! KRAM!!!

Anonym sa...

Vill bara önska dig och Marcus lycka till imorgon. Jag har själv varit med om två planerade snitt. En helt underbar fest är det. Härlig stämning i operationsrummet, mycket bra läkare och barnmorskor. Efter att ryggbedövningen har tagit så går det fort, vips så är ni tre. En en ggr lycka till kram karin

Anonym sa...

Jag måste bara få säga som alla andra jag också: all, all, ALL lycka!
Och tack, det har varit så fint att få läsa här. Som någon skrev förut: en tröst.

kramar från åsa

Livet på Citronodlingen sa...

Sänder varma tankar och stora lyckönskingar från Sicilien inför morgondagen!

Anonym sa...

Lycka till i morgon. Jag ber för Er. Pussa lilla Mini och hälsa honom välkommen från oss bloggläsare!
Jag har gjort fyra kejsarsnitt och det har gått bra. De två första barnen var planerade och föddes med akuta snitt, de två senaste barnen var oplanerade och föddes med planerade snitt.

/Kram från AnnaLi

Anonym sa...

Har läst din blogg regelbundet och önskar dig stort lycka till på den stora dagen :-) Min graviditet var precis som din och sen föddes en liten underbar tjej med planerat snitt för ett år sedan. Vet hur orolig och lång resan var fram tills dess. Vill bara säga att kejsarsnittet blev en underbart fin upplevelse och jag önskar att du också får en lika fin födelsedag för er lilla/lille. Stort lycka till. Kram Sandra

Anonym sa...

Önskar er lycka till av hela mitt hjärta! Kram

Anonym sa...

Önskar dig Marcus och Mini lycka till inför imorron..ska bli så kul att få höra härinne sen. Så jag hoppas och håller mina tummar för att allt går vägen imorron.

Jag har följt din blogg en lång tid men aldrig kommenterat tror jag iaf *s*
Ser fram emot att höra ifrån er senare

Många kramar ifrån en för dig okänd bloggläsare vid namn Carina

Anonym sa...

Jag läste Marcus blogg för undefär en vecka sedan. Sen dess har ni funnits i mina böner. Jag ber för dig, för Marcus, för ert barn och för förlossningen. Jag ber Gud om beskydd över er och barnet. Jag ber att allt ska gå bra och att ni ska få ett välmående litet rosa knyte. Mina tankar är hos er imorgon, likaså mina böner. Lycka till. Kram Rebecca

Anonym sa...

Sitter här med 59 dagar kvar tills min dotter förhoppningsvis ska anlända och grinar som få av lycka för eran skull. Ni kommer att bli fantastiska föräldrar, ni är redan fantastiska föräldrar!!
Hoppas imorgon blir allt ni drömt om, längtat efter och önskat er. Kram Emelie

Anonym sa...

All lyckönskningar det finns till er inför imorgon och allt som kommer därefter! Håller alla tummar och ser framemot den spännande fortsättningen i din blogg. Massor av kramar

Anonym sa...

Sällar min till den övriga skaran här och säger ett stort och varmt "Lycka till" imorgon - det kommer gå "mökke bra"..
Kram från Morgongåva

Anonym sa...

vad spännande, jag är oxå inne i ivfkarusellen precis som ni var.....lycka till med snittet och bäsen! kramisar i massor

Anonym sa...

Lycka till! Din blogg går rakt i hjärtata på mig en fd. ofrivillig barnlös! Numera mamma till Linnea ifrån Kina!
Ser fram emot att få läsa om den lilla ny....
Kram Mette

Anonym sa...

Åh, vad jag hoppas att allt går bra för er, som ni har kämpat och väntar. Jag önskar er all lycka och välgång.
Kram Mari

Anonym sa...

Hej på er! jag känner varken dig eller din Marcus. Vill bara önska er all lycka i världen. Att få ett barn är det bästa i livet. Lycka till!

// Emma, Karlskrona