tisdag 3 februari 2009

dag hundrasextiotre -i övermorgon

Nu håller det på att pressas in i skallen på mig. Väldigt sakta men lika effektivt som en välslipad vass finsk kniv trycks informationen om att i övermorgon (övermorgon?) är det tänkt att jag ska få möta mitt lilla levande barn, in i medvetandet.
Hjälp. Blir ju skitskraj. Vad händer sen? Vad ska jag göra? Hur ska jag göra?
Och nästan genast börjar jag låtsas om nåt annat.
*bingo bingo bingo*

Har precis bokat tid för katternas pedikyr. De ska får sina klor klippta inför det som ska ske i övermorgon (övermorgon?). Alla ska vara så redo som vi bara kan.
I Gävle packar pappa bilen med vagn och vagga. I eftermiddag finns de här. Hos oss.
En vagn och en vagga.
I vårat hem.
I väntan på.
Det är roligt alltihopa, tro inget annat. Att förbereda. Men samtidigt lite läskigt och så abstrakt, overkligt, svårbegripligt.
Vad gör jag? Varför?
På A svarar jag -ingenting, sitter och tittar på.
På B svarar jag -övermorgon, i övermorgon...
*bingo bingo bingo*

Nu ska jag ta en dusch.


Här och här kan ni läsa mer om Marcus stora bloggvinst!

62 kommentarer:

Familjen Norén sa...

Så underbart för er att få träffa liten mini snart. Ska bli så otroligt roligt att få se det första kortet. Det första man gör på morgonen är att gå in och titta hur du mår. Vad roligt med vagnen att den kommer idag. Vaggan också mysigt att bädda den. OCh du glöm inte balsamet till dit hår i BB väskan det gjorde jag första gången inte roligt alls.

Marielle sa...

Gah! vad spännande det är!! Tänk att ni har en lite bebis hos er i övermorgon... Mysigt! Önskar er stort lycka till!

Anonym sa...

Ooooh, vad spännande! Förstår att du tycker det känns overkligt!

Anonym sa...

Jag har följt er resa sen i juni och jag tycker det är lika ofattbart jag! På torsdag har ni ert efterlängtade barn! Wow!!!

Stor kram och jättelycka till!

Anonym sa...

Goa,goa Jonna ,förstår dig precis,har ju själv varit i den situationen en gång,det är skräckblandad förtjusning eller något liknande.Och du,när bebisen har kommit ut så behöver du inte vara orolig att du inte vet vad du skall göra,det finns nedärvt i generna,se på djuren,det är på något vis en självklar instinkt även om man är lite fumlig o försiktig i början. Du är så mänsklig i dina känslor och så fantastisk när du delar med dig till till oss alla ,du blir en underbar mamma(Marcus en underbar pappa)Hej så länge ,nu ska jag dricka kaffe Kramar Margreth

Anonym sa...

Du skall se att allt går bra, och vad roligt det är att förberedda allt där hemma tills Mini kommer, hoppas du kan skriva sedan hur du har haft det, väntar även lika mycket som dig tror jag, Jag vet att du kommer att få bästa vården och all den här väntan ger dig något värdefullt

Anonym sa...

Javisst känns det helt overkligt!! I samma ögonblick som du håller i Mini kommer allt att kännas självklart...och helt overkligt igen! Själv satt jag och nöp mej själv i armen i minst två veckor innan jag vågade tro att allt var på riktigt och inte någon fantastisk dröm att vakna upp ur! MAGISKT!!! Svindlande!!! Linda

Anonym sa...

Hej Jonna (fint namn du har, min dotter heter likadant :) )!

Jag har följt dig i ett halvår nu och varje dag hållt andan och hoppats att jag ska få läsa att allt är fortsatt bra med dig och Mini och det har jag tack o lov också fått göra. Som jag önskat, hoppats och hållt tummarna (gör det än) att allt ska gå bra, hela långa vägen. Och i övermorgon är det dags :) Då får ni träffa Mini! :D

Köpte Föräldrar och barns Att vara gravid igår (då jag är i v.13 efter IVF) och läste om er, jösses så berörd man blir. Läste också vilket kön Mini har, så kul :D

Vill säga Stort lycka till i övermorgon. Jag ska tänka på er och hålla mina tummar stenhårt!

Kramar!!

Anonym sa...

Läser din oro mellan raderna, men när du sitter där med den lilla i din famn då finns det bara ni två, allt kommer att gå av sig självt. Alla är vi barn i början och det kommer att bli så bra så. Lycka till.

Hafen75 sa...

Heja, heja! Heeelt underbart!

I övermorgon!!! :-)

Anonym sa...

Åh, känslorna svämmar över - kan inte låta bli att fälla en liten glädjetår för er skull. Det kommer bli så bra, ni kommer bli världens bästa föräldrar. Mini och kärleken kommer visa vägen!
STOR LYCKA-TILL KRAM

Anonym sa...

Har följt din blogg ett tag nu,och önskar dig & Marcus all lycka inför torsdag!

Tänk vad underbart att få möta din bebis så snart!
Gjorde själv ett kejsarsnitt i november, min lilla tös är 10 veckor nu, och jag har BARA positivt att säga om den händelsen. På 2 minuter var hon ute, sen tog det ca 25 minuter sen var jag färdig att rullas till uppvaket. Min tjej är född i v.37+5 och hade INGA andningsstörningar alls, så oroa dig inte för det.
Efter 1,5 dygn åkte vi hem till vår stora tjej och så ont hade jag inte alls.

Ska bli spännande att höra vad som finns i magen. Jag tror på en tjej!
stor kram!

Anonym sa...

åh så spännande.. jag ryser i hela kroppen..
tänker på er..:)
kramar

Anonym sa...

oh, jonna. det är sååå spännande nu! vad blir det för något! =) jag är en trogen bloggläsare med en dotter på 14 månader och jag har under din resa verkligen önskat att allt ska gå bra för att du ska få göra nästa resa. en som jag just gjort. spädbarnsmamma-resan. den är häftig ska du veta. lycka till nu med snittet! massa kramar // Mia

Anonym sa...

Jonna!

Jag är så glad att allt har gått så bra för Dej, Du är en tapper tjej. Ja, jag har skrivit tidigare att jag vet vad det blir....nu skriver jag det EN TJEJ. Eftersom jag är 63 år så köper jag inte dessa tidningar som handlar om graviditet längre *S* så där har jag inte fått någon info om det, men det syns på hur den lilla liger i Din mage.
Banne mej om jag har fel *S*
Lycka till (igen) på torsdag, om jag inte skriver något innan dess.
Må Du, den lille och M få all den lycka Ni i dag förtjänar.
Kramar i mängd från Kellingen på ön/ Lill

Finnpajsaren sa...

Jag blev igångsatt när jag väntade min dotter. Jag visst att på fredagen skulle jag få möta mitt barn. Det var en häftig känsla att veta. Tänker på dig nu, att du vet att till i helgen blir allt förändrat i era liv medan vi andra ser på Melodifestivalen som vanligt. Sjukt nog kände jag ett stort antiklimax när det väl var över och hon låg på min mage. Jag var svallande överlycklig, men så var det jag väntat så länge på verkligen här och nu och över. En märklig känsla. Att sakna livet i magen. Stort lycka till. Och njut nu av de sista dagarna innan livet tar ny fart. Önskar er det bästa! Kram. Jonna

Anonym sa...

Åååh vad nära, vad häftigt. Som vi har väntat, och snart har ni er lilla Mini hos er. Tack för att vi får följa er långa resa. Många kramar och lycka till med allt.

Anonym sa...

heja heja! på torsdag ska du föda barn och halva svenska befolkningen längtar!!! helt otroligt att det äntligen är dags, har följt dig varje ända sen strax innan "nedläggningen" och det känns som jag själv ska få en bebis! Kram och LYCKA TILL!

Josefine www.Prinsessansdagbok.com sa...

WOW det är så häftigt detta!!!
Tänk vad du gjort, legat ned så länge... Helt otroligt! Så fina ni är på bilderna på tidningen du fotat, vilket härligt minne.

Jag önskar er ALL lycka och snart ligger er bebis i vaggan Jonna, det är sant!

KRAM

Josefine www.Prinsessansdagbok.com sa...

nämen fick man veta minis kön i tidningen? har jag missat det här i bloggen??? :) Det viktigaste är ju att Mini är frisk och mår bra men det är ju sååå spännande att få tänka ännu mer verkligt om ett barn, då man vet om det är en pojke eller flicka. KRAM!

Elena - Just nu sa...

Jag tänker så mycket på er nu, sitter och läser din blogg och blir tårögd!! Tänk att man kan känna så med människor man aldrig träffat? Jag avundas dig Jonna! Att få se sitt barn i ögonen första gången är magiskt!

Ulrika sa...

Lycka till med allt nu! :)

Anonym sa...

Hej!
Tänk att Ni äntligen är framme !! Jag har två barn (18,21) och det kommer tillbaka så mycket minnen när jag läser om Dina förväntningar och funderingar !! Det är en fantastisk resa som Marcus och Du börjar på torsdag, att få träffa Ert barn och börja leva tillsammans.
Den bästa gåvan Ni kan ge till Ert barn är att Ni håller kärleken till varandra levande så att Mini
får växa upp med Er båda !! ( Vis av erfarenheten ...)Kramar och Lycka till !!

Anonym sa...

Allt kommer att funka! Kanske inte direkt, man måste ju få öva, och man får göra fel och bli trött och vad som helst, men snart nog kommer ovana saker att kännas självklara. Och du har din familj som hjälper dig. Det kunde inte vara bättre!:)

Kram och lycka till med den stora dagen!:)/Mia

Anonym sa...

Har följt din blogg ett bra tag nu och jag tycker så mycket om er! Kan ju verka lite knäppt och Stalker-aktigt, men jag tycker att jag känner dig lite, och din fina Marcus med! Därför blir min önskan om erat välmående så stark, och inte på det sättet som när man läser en artikel i tidningen som man sen glömmer bort. Har fått en fin bild av er, är övertygad om att ni kommer att bli underbara föräldrar! Kommer att tänka på er varje minut i övermorgon, håller mina tummar hårt för att allt ska gå bra! Allt det bästa till er, snart tre!!! Kram!!!

Abbes pappa sa...

Fasiken vad pirrigt det här känns nu. Jag är inne här typ hur ofta som helst för att se om det står något nytt om Mini.

Ni ska veta att jag håller alla tummar och tår för er och Abbe skickar sin allra bästa och gosigaste kram.

Heja Jonna, Heja Marcus och Heja Mini!

Anonym sa...

Hej! Har följt din blogg några månader nu och ville bara önska er lycka till på Torsdag och i fortsättningen! :-) kramar

Anonym sa...

Lilla gumman, snart är allt det svåra över.Lilla Mini ligger i din famn. Finns ingen jag önskar så mycket gott som dej, Marcus o lilla Mini. Bamsekramar till er......Monika.

Anonym sa...

Jadu Jonna! I ÖVERMORGON!!! Shit, det känns som om jag nyligen började följa din och Marcus kamp. Jag är så outsägligt glad för er skull. Ha det så bra och se till att bli riktigt ompysslad av mor och far nu. Och av Marcus såklart. Passar på att säga stort GRATTIS till honom också;)
Kramenbananen

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Nu är det snart dags , nu måste du börja koppla av gumman så du inte är uppstressad på torsdag , du ska se att mini kommer o terrar er hihi .

Vill oxå tala om att endast 24 billjetter finns kvar till HLMs föreställningen den 2 /3 jätteroligt , vi väntar o längtar .

Kramizar från ÅSE

Anonym sa...

Hej Jonna! Har läst din och marcus blogg ett tag nu och jag kan inte släppa tanken av er när jag har gått från datorn.
Jag hoppas verkligen att ni ska få er lilla familj och att alla får hålla sig friska!
LYCKA TILL MED ALLTIHOP!
Jag håller självklart tummarna för er på torsdag!
MVH Maria

Knas och kalas sa...

Tänk att väntan snart är över! Well done Jonna, vad du har kämpat! Heja heja. Njut i din lilla bubbla sen med Mini och pappa.

Moooi

Thess sa...

Wiiiii! Nu ser ni målsnöret. HEJA JONNA! Nu är du på upploppet.

Anonym sa...

Shit - i övermorgon! Jag hittade din blogg för några månader sedan och kan inte slita mig. Nu sitter jag här med fjärilar i magen för er skull! Jag håller alla tummar och tår, och kommer nog också fälla en och annan sådan när första rapporten om en perfekt liten Mini kommer! Jordens Bamsekram!

Anonym sa...

Åh - tänk... Snart har ni Mini hos er!
Orden tryter. Tänker på er.
Ditte

Anonym sa...

Jag vill bara skicka massor med varma Lycka till-kramar till er alla tre!! Jag känner så mycket med dig då jag själv förlorade ett Pyre i vecka 19 i somras... det gör så ont och vi hoppas att vi får uppleva lyckan så småningom.
Jag önskar er allt gott - det är ni mer än väl värda!!
Massor med varma kramar från en längtande

Anonym sa...

Stort lycka till nu! Var inte rädd! Njut och ta in detta mirakel som kommer till er!

m i l l a h . s e sa...

Det är hur spännande som helst!!!!
Vi är mååånga som följer er i sista spurten här nu =)

Kram till er båda och klapp på magen till Mini =)

Anonym sa...

Lycka till på torsdag!! Jag har följt dig på bloggen sedan i somras och jag är också flitig läsare av Marcus blogg + böcker. Jag delar hans fotbollsintresse fast jag håller på Milan..men säg inget till honom..då kanske min kommentar blir raderad..ha ha.

Stor kram och all bebislycka önskar jag Er.

Anonym sa...

Har följt bloggen länge.
Och idag när jag var på sjukhuset så mötte jag ett par med en väldigt ny liten bebis. Tänkte på er.
Lycka till!

Anonym sa...

Jag blir riktigt avundsjuk! Har gjort tre snitt och vet precis hur exalterad och förväntansfull och lite rädd man kan känna sig. Det känns väldigt speciellt att man vet, nästan på klockslaget, när bebisen kommer. Jag kommer tänka på er hela torsdagen och ni MÅSTE uppdatera bloggen så fort allt är klart! Pronto! Lycka till och massor av kramar till er!

Anonym sa...

Wohoo! I övermorgon! Yes! Vad fantastiskt det kommer bli för er! Grattis!

Anonym sa...

Men herregud! Bebis Birro kommer på torsdag! Galet kul! :) Snart har du, som jag, en liten dagisunge med konstant snorig näsa. Fantastisk, underbart och fullständigt ljuvligt! Mycket lycka på torsdag. Du är makalöst stark och klok. KRAM

Anonym sa...

Tänk att det kommer ett litet barn på torsdag. En sådan glädje. Peter och Andreas ska bli farbröder, och stolta sådana kan jag tänka. Lycka till på den stora stora dagen.

Anonym sa...

Vill bara säga att jag tänker på er på torsdag och håller alla tummar! Har följt er sedan ett par år snart och ni har varit så modiga och beundransvärda hela vägen!

Kärlek och styrka till er!
Isa med en ängel i himlen

Johanna sa...

åh vad nostalisk jag blir! Känns som om det var igår Hilding kommer genom snitt. Det kommer bli underbart!!!

Psst, glöm inte jättetrosor och egna bindor ;-)

kramar
Johanna

Anonym sa...

Ååååh men det kommer gå så bra! Lycka till lilla familjen!

Anonym sa...

Oj oj oj, vilka fjärilar det dök upp i magen.

Anonym sa...

önskar er all lycka i världen.. många varma kramar
Lycka till :)

Miranda sa...

Åhh, mysigt:)

http://limepaj.blogspot.com/

Kapybaran sa...

har följt dig ett tag och håller alla tummar och tår för att allt, precis allt, kring första mötet med Mini ska bli alldeles alldeles uuuuuuuuuuuuuunderbart!
Alla föräldrar förtjänar en fin start, men ni gör det alldeles extra mycket!

Lyckatillkramochhejarop!!!

Unknown sa...

Jag blir alldeles nervös när du skriver sådär som du gör: Då kan jag tänka mig hur spattig du är nu vid det här laget. Men försök få goda nätter med sömn nu innan det är dax. Jag vet att du vilar och det behövs sovas!!
Bamsekram från en som är väldigt spänd för er skull:-D

Anonym sa...

Nog för att vi alla är otroligt nyfikna på hur allt kommer att gå men kom ihåg att på torsdag är det Mini, Du och Marcus som är det viktiga. Du kommer att märka att världen runt omkring känns mycket overklig och stillastående när du väl håller er lilla nykomling i famnen. Världen kommer att finnas kvar här ute när du är redo att skriva några rader igen, men låt dig inte stressas av att så många vill veta. Nu är Minis tid här!
Varma hälsningar och stort lycka till.

IVF-Karusell sa...

Oh, jag börjar nästintill gråta! Snart är det dags! Hoppas allting kommer gå bra men det skall det göra!! Nu håller vi tummarna ordentligt, snaaaart så!

kram!

Anonym sa...

Det är ju sååå spännande! Jag har följt dig sen i somras. :)Det är så många som väntat och längtat med er. Hoppas ändå att du kan känna lugn och bara vara i er lilla bubbla, så länge du bara vill! Vi finns här, sen ändå :)

Stora kramar. Lycka till!

P.S vilken tid är det på torsdag? Måste ju tänka på er då lite extra och hålla tummarna.

Anonym sa...

Läste nyss vad Marcus skrivit i sin blogg. Vill bara hålla med om att man aldrig är ensam när man ber. Och: jag är säker på att vi är många, många som på våra olika sätt ber för er och Mini nu. Vill att ni ska veta det.
Ditte

Anonym sa...

Försök att bara vara på den stora dagen! Allt är ändå bara som en härlig dimma hela dagen - helt sjukt faktiskt. Och under snittet har man typ ett helt fotbollslag av läkare och sjuksyrror med sig och det känns skumt och tryggt på samma gång! Marcus kommer vara otroligt aktiv i och med att du ligger under operation, min sambo insåg nog det typ efter... haha! Men det är coolt - så otroligt coolt! Varmaste lycka till!

Anonym sa...

Å det är så spännande nu så det värker i kroppen på en !
Har följt din blogg så länge nu och det känns verkligen att det är något stort på gång !
Man är ju hyfsat nyfiken på vad mini är för en liten en oxå. Spännande !

Många kramar från Caroline

Anonym sa...

Lycka till! Jag kommer tänka på er på torsdag.

Anonym sa...

Spännande spännande, jag känner mig nästan lite nervös själv :)
På www.lio.se finns det webbisar, det kanske ni har sett. Nu för tiden får man spela in en liten film i stället för foto, kanske vore nåt ;)
Direktlänk: http://www.lio.se/templates/IFrameWithMenu.aspx?id=37738


L i linkan

Livet på Citronodlingen sa...

Hej Jonna och Marcus,
jag har med jämna mellanrum tittat in här för att se hur det går för er och jag är så otroligt glad att ni nästan är i hamn nu!
För två och ett halvt år sedan råkade jag också ut för ett sent missfall, i vecka 23. Nu är jag gravid igen, för tillfället i vecka 28, och det är inte förräns nu som jag vågar hoppas på att det kommer att gå bra den här gången.
Jag beundrar er, för att ni är starka tillsammans, och för att ni delar med er av era erfarenheter.
Lilla mini kan inte få bättre föräldrar, det är jag helt säker på!

Anonym sa...

Hej, gud önskar ännu en gång lycka till och 1000kramar