torsdag 12 februari 2009

dag sju -vårt älskade barn fyller en vecka!

Imorse klockan 08:44 för en veckan sedan kom han! Vårat kärleksbarn, så älskat, så efterlängtat!
Milo Santino (vi har ännu inte bestämt oss vilket av de tu han ska kallas) ligger i sin vackra vagga och sover. Han är hemma! Vi är hemma.
Det var verkligen som att komma hem på alla möjliga sätt, för första gången och på riktigt, när han äntligen lades i min famn då för en dryg vecka sedan. Hans första skrik fick mitt mammahjärta att explodera i tusen lyckofanfarer och lika många färger. Jag grät i kapp med honom och när han lades på mitt bröst grät jag ännu mer.
Det är en vecka sedan idag. Sju dagar. Dagar av oändlig skönhet och värme.
Vi är hemma nu.
Lär känna varandra.
Lär oss leva.

Pappa Marcus bar tidigare runt vår son på exklusiv visning av nya hemmet och han verkade gilla det han såg. Katterna hängde försiktigt och nyfiket med tills det kom något ljud från lille mannen, då blev det läskigt och flykt under sängen ett faktum. I varje vrå av mitt hjärta och i det hemmet som nu är fulländat finns minnet och närvaron av två vackra små pytteänglar som vakar och skyddar. Det känns verkligen så. Vi är trygga nu.

Fick häromdagen brev från Vilma 10 år. Brev och teckningar. Så fina de var! Och som de gjorde mig glad! Tusen tack snällaste Vilma!
På en av de vackra teckningarna svävade tre änglar bland molnen, Dante, Liten och hennes lillasyster Thea som inte heller fick stanna. Nedanför var en leende Milo! Jag ska rama in den bilden och hänga på väggen så vår son kan se.
Tack igen Vilma! Också för nappen som snabbt blev en favorit!

Tack igen till er alla andra med som lyckönskat och tänkt på oss. Har inte hunnit lägga ut alla kommentarer än, men jag läser och myser.

Puss.

Ps. Hur mycket bajs kan det egentligen komma ur en liten kropp på knappt 3 kilo? Men det verkar ju fungera bra iaf. Både det som ska in och det som ska ut.

54 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad fin han är och ni allihop tillsammans! Att få barn är det bästa man kan få uppleva, sådan lycka, kan inte förstå det fortfarande efter 9 månader när min son kryper runt här hemma! Ha det gott och mys vidare!!! /Mammaledig göteborgare

Anonym sa...

Välkomna hem!
Känns jätteroligt att ni är på "plats" igen och att ni nu är tre hemma hos er.
Mys nu så mycket ni kan ihop!
All kärlek!

Kram T

Anonym sa...

Du och Marcus skriver så vackert så jag blir alldeles tårögd.

Kram

Gunilla sa...

Jonna, du skriver så att jag gråter... Jag är så glad för er skull. Och visst har ni två små änglar som tittar till sin mamma, sin pappa och sin lillebror.

KRAM Gunilla

PS. På min blogg (Gunillas Blogg)delar jag ut kärleksbomber för attt sprida kärlek...DS

Anonym sa...

Underbar läsning! Jag blir rörd och glad för er skull! Stort grattis liten Milo Santino.

Anonym sa...

Bajs ja, det kan komma hur mycket som helst, har en 1 åring och han skiter som en stor fullvuxen karl:)

ta hand om er!
Nina

Anonym sa...

Jag får nog itne läsa din blogg från jobbet mer för tårarna bara rinner. Det är så fint och vackert.

Anonym sa...

Åh vad fint du skriver Jonna. Är så glad för er skull! Äntligen, eller hur!

Anonym sa...

Jag är så glad för att ni tre är hemma, att ni får vara en familj äntligen. Med små fötter som ska springa runt och dra katterna i svansen.

Det spricker till i kroppen och pirrar när jag läser din och marcus blogg. Det känns så skönt.

Det är med spänning och glädje som jag följer eran historia.

Tack för mycket underbar läsning.
Kram Therese

Nilwa sa...

åhhh så underbart det låter...verkligen all lycka och grattis till er nu och snuffsa lite extra på er fina son för alla oss kämpande fortfarande barnlösa mammor med bebisar i himlen. Hjärtans kramar Jenny

Anonym sa...

Vad skönt o höra från er. Kul o veta att allt går bra. Måste vara lite overkligt att äntligen få ha sitt knyte hemma o bara mysa.Grattis igen till allt mys.MVh L

Anonym sa...

Å vad härligt att läsa, mina ögon tåras med dina o jag ryser längs ryggen av välbehag.

Precis hemkommen från Lekhuset där jag fyndat bla barnvagn till 50% Är ju "bara" i v.23 men halva priset är halva priset.

Längtar så tills juni då lilla Bus ska titta ut. Längtar så tills vi får se hur h*n ser ut. Så vi kan klappa, krama o pussa.

Anonym sa...

Att läsa din och Marcus blogg gör mig så otroligt ödmjuk inför livet. Jag glömde bort den där känslan under en lång period. Tack för att ni gav mig den tillbaka!

Anonym sa...

Underbart att få förmånen att dela er glädje!
Hoppas du inte känner press att blogga "för vår skull"...men visst; delad glädje = dubbel glädje! ;-)

Njut hämningslöst, hänge er åt att känna in, ordentligt.....
En liten undran. Försvann Totti-namnet?
Ödmjukast tillåter jag mig att tycka att Milo Santino Totti Birro är ett fantastiskt vackert namn på en fantastisk liten kille, med två fantastiska föräldrar!

Hugs & Blessings!

Anonym sa...

Jag är så lycklig för er skull att mina tårar rullar utför mina kinder. Marcus är en fenomenal skrivare och du likaså och jag gläds mer er, ni ger aldrig upp. I sorg och motgång till trots har ni idag två änglabarn och ett levande barn. Jag är stolt över er, trots att vi aldrig möts!
/trogen läsare Jenny i Norrköping!

Anonym sa...

Hej..
Trivsam blogg :)
Har en kompis som gjort två IVF och varit sängliggande med abdominellt cerklage det resulerade i två härliga ungar.
Så jag förstår din resa ,skönt att ni kommit hem första tiden är så härlig!! Mys och ha det bra.
M.H

Anonym sa...

Vad kul att allt gått så bra. Jag ligger just nu helt still och är i vecka 24 för att allt ska gå bra här med. Har just kommit hem från sjukhuset. Jag har aldrig läst en blogg förrän jag hittade din, och nu blir jag peppad att ligga still och se väntan som en kort tid istället för att vara ledsen över allt jag inte kan göra.

N

Familjen Norén sa...

Grattis och vad helt underbart. En fråga vet du hur det har gått för imammasmage? Känns som det var evigheter sedan hon rapporterade. vet du något.
Kram igen och grattis vill se mer kort av underverket..

Anonym sa...

Det kan komma mkt bajs från en sådan liten en :) Mer än vad man kan tro! hehe.. vi bytte minst 10 bajsblöjor varje dag de första veckorna.. :) hihi /mia

Nads sa...

Ett stort varmt GRATTIS till er från Nacka-nads!

Det är verkligen underbart och fantastiskt att läsa om er sons födelse och er hemkomst från BB mm. (Det var inte länge sedan jag upplevde samma sak som ni gör nu).

Namnen ni gett er pojke är superfina! För er är det ju helt legitimt att välja underbart vackra italienska namn till ert barn, vilken tur ni har :-) Både Milo och Santino är kanon-namn, förtår att ni inte kan välja mellan dem. Det får väl bli ett dubbelnamn då ("Milo-Santino") som "Larz-Christer" ungefär :-)

Och ja, det är nog vanligt att små bebisar bajsar mycket och ofta de 2-3 första månaderna. Helt normalt alltså.

KRAM!

Anonym sa...

Ett stort Grattis och all lycka önskar jag er med ert lilla underverk! Kram P

Anonym sa...

Ååh tänk att man kan bli så innerligt glad för en annan person som jag är för er nu! Jag sitter här på jobbet och tårarna bara rinner... grattis på en-veckors dagen och många många kramar till hela familjen!

Anonym sa...

Gud va häftigt!!! Jag blev så glad att jag började gråta när jag hörde att Milo hade kommit, tänk att man kan bli så oerhört glad för två människor man inte känner o inte ens träffat!!!

Stort GRATTIS och all lycka i framtiden. Nu ser jag fram emot lite bilder så skönheten.

Ta det lugnt, njut av varandra och mys mys mys!!

Kraaaam.

Thea sa...

Åhh vad underbart att ni nu får uppleva det många tar och tagit förgivet, gåvan att få barn. Att älska och älskas av ett barn är det vackraste som finns. Det är livet.
Kram och fortsatt lycka önskar jag er!

Anonym sa...

Jättegrattis från mig!

P.S. Milo är fint

Anonym sa...

Hej, hej..ni har möjligtvis inte fått nåt gott på posten idag...kram Åsa

Anonym sa...

Redan en vecka! Tänk vad fort det har gått endå. Härligt att allt verkar gå bra. Ser framemot att möta den lilleprinsen :-) Kram

Anonym sa...

Underbart att läsa om er lycka!
Undrar vad de kommer att bli Milo eller Santino. Tycker båda är jättefina och passar, när Marcus skriver Santino tycker jag att de låter så bra, sen skriver du Milo o de låter oxå helt rätt, sedan skriver ni Milo Santino och de med som dubbelnamn nästan är jättefint

synd att man "måste" välja :~

Hoppas att du inte har mycket ont och problem med kroppen efter all tid i horisontalläge.

Kram
My

Anonym sa...

Jag är så GLAD att allt gått bra. Och det är så fint att läsa både det du och Marcus skriver. Jag tappar all ilska jag känner för andra saker. Perspektiv, kallas det, va?

En av mina äldsta vänner fick barn samma vecka som ni (visserligen sitt andra och efter en normal graviditet), och jag måste skamset erkänna att jag inte engagerade mig hälften så mycket i henne som i er. Jag ringde min mamma samma dag som ni fått er pojke för att berätta att min vän fått en flicka, men det slutade med att vi bara pratade om er - och konstaterade att det faktiskt var rätt knäppt. Eller kanske inte alls.

Kramar till er alla tre och all lycka i framtiden!

//åsa

Anonym sa...

Appropå bajs... Vår dotter föddes med akutsnitt och min man fick inte stanna, så en barnmorska hjälpte mig hela natten. Innan hon gick av sitt pass på morgonen kom hon in och berättade att hon ALDRIG tidigare, under sina 37 år som barnmorska, bytt så många blöjor på samma barn under ett pass. Hon hade bajsat 14 (!!!!) gånger på 9 timmar. Så ja, du... bajs finns i oanade mängder.

Sedan vill jag säga att jag tycker er son sak heta Milo. Främst för att jag gillar det namnet enormt mycket. Men åxå för att jag gillar namn som inte går att göra smeknamn av.

Ha det bra och må bäst!

Såg att ni inte bestämt vilket namn underverket ska få. Så jag tänkte bara

Anonym sa...

Om ni går in på www.gd.se och söker på babyboom så får ni fram artiklar om teresa"imammas mage" tryck på någon av dem och skrolla ner så kommer artikeln om när Lukas föddes!!
Stora kramar Tess W

Sarah sa...

Grattis! Jag läste en artikel om er i någon vänta barn tidning igår och blev oerhört berörd när jag läste! Vad roligt att eran lille skatt har kommit ut nu! Själv väntar vi vårt tredje barn nu och han/hon förväntas komma ut i maj. Må så gott och snusa och gosa med ert lilla underverk!
Hälsar Sarah

Anonym sa...

Åh, jag blir alldeles rörd! Ni förtjänar all lycka i världen! Jag är så otroligt glad för er skull!

(Får man förresten komma med input i namnfrågan? Jag röstar på Milo! Det är så otroligt fint! Och dessutom påminner det ju lite om "Mini" som han redan har hetat.. Santino är iofs också mkt fint, men kanske lite.. pretentiöst? Jag röstar på Milo!)

Anonym sa...

Grattis till er lilleman på hans en-veckas dag!
Tänk att man redan följt både din o Marcus blogg en hel vecka sen den lille föddes. Vad tiden går fort.
Gullig tjej den där Wilma =)
Hälsa Marcus att jag saknar honom på Karlavagnen men säg också till honom att inte ha för bråttom tillbaks dit utan njuta ett bra tag i lugn o ro av att vara pappa med ett levande barn.
Kram

Anonym sa...

Är ny på din blogg men jag har läst en hel massa inlägg. Vill bara säga grattis grattis grattis till digoch marcus. Vad härligt att äntligen på vara mamma och pappa till enliten som stannar kvar. Alla mina lyckönskningar går till er 3 och även till de små änglarna som inte längre finns hos er. (Min älskade syster gick bort förra söndagen plötsligt utan förvarning och jag tror att hon är där uppe nu och tar hand om de små änglarna, det hade hon gillat)
Kram till er

Jaana sa...

Och hela världen liksom skälver till och blir aldrig mer vad den en gång var...Tänk vilken ära att få uppleva ett sådant underverk !

Anonym sa...

Jag tycker att Milo väldigt fint och lite finare än Santino, men "Milo Birro" låter tyvärr inte så bra =)

Anonym sa...

Grattis till er båda! Själv lyckades inte våra försök men vi har två underbara adoptiv"barn"(18 o 21 år)Det är stort att bli förälder!

Humlan59

Anonym sa...

Grattis lille vännen på enveckasdagen! Tänk, din första hela vecka hos dina föräldrar som älskar dig så - och hos dina syskon som ju också finns hos er på sitt eget sätt.
Kram till er alla från Ditte

Anonym sa...

Grattis o lycka till
Tiden går fort

Anonym sa...

Stort Grattis igen! Så underbart att det gått bra!

Sen kan jag tänka mig att det känns skönt för dig att sakta men säkert börja att röra på dig själv också, efter att legat så länge och åkt rullstol ett bra tag.
Hoppas det kommer gå jättebra för dig med att komma på benen ordentligt och få tillbaks dina krafter och muskler.
Skulle du förresten få någon hjälp av någon sjukgymnast?

Och som jag skrev tidigare Milo Santino blir ju ett fantastiskt förnamn, behövs inte tas bort något namn här inte .. Milo Santino låter fantastiskt.
Men om ni bara vill ha ett tilltalsnamn så tycker jag Santino. Milo börjar bli ganska vanligt nu, läste något om att det var det namnet som %-uellt har ökat mest under 2008. Så Santino är SuperSupergulligt .. och lite ovanligt här i Sverige.

.. Men det som känns rätt för er, är ju det rätta.

Anonym sa...

All lycka till er ....
Jag haen liten fråga... lille killen, kommer han inte få något finsk namn?? typ, Teemu, Saku, Jere ....
Mina rötter finns i suomi, och alla mina kids har ett finskt namn som 3´de namn ..

Anonym sa...

Stort GRATTIS och LYCKA TILL!
Hälsningar från Falun.

Anonym sa...

Blir ju så rörd när jag läser, du skriver så rent ur hjärtat. Vad härligt med teckning också! Önskar er alla allt gott!

Anonym sa...

Underbart att ni är hemma!
Grattis igen till eran underbara son! Ja, du de där små är som bajsfabriker i den där åldern=)
Ta hand om er!
Kramar till familjen!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Du förmedlar känslor som ingen annan. Så mysigt att ni är hemma, allihopa. Såg Australia igår, en fruktansvärt bra film, skickar en länk till en av låtarna som jag tänkte du kanske vill lyssna på nån dag då du får lite tid över. Jag tänkte på dig och din familj när jag hörde den. Kärlek all the way! Kramar från Malin

Anonym sa...

Har precis grinat till Marcus blogg å nu grinar jag till din! jag är så oerhört glad för eran skull!
Vill tillbaka till bebistiden ja me, har en ettåring nu och tiden går så fort!!
Kram å all lycka /Emily

Mira sa...

Vad underbart för er att ni äntligen fick en liten som ville stanna! Jag önskar er verkligen all lycka!
Både du och din man skriver ju så underbart vackert. Mys en massa nu med er lille son!

Kramar

Anonym sa...

Jag är överlycklig för eran skuld!! Jag VET att det är jobbigt med alla goda råd; men som trebarnsmor måste jag få dela med mej:Låt Milo (Santino) få sova i sin vacka vagga i köket, eller var ni är. Dammsug, lyssna på radio, prata o gör allt som vanligt runt vaggan! Så gjorde vi med våra barn från första dagen och dom sov som "stenar" vad som än hände sedan. Tassa inte på tå när han sover!! All lycka i världen önskar Lill!

Anonym sa...

Det är så underbart att få läsa din och Marcus blogg.
Glädjen man känner över ett par som man inte känner, man jag är så himla glad för eran skull.
Som ni förtjänar detta :)

Stor kram till er alla...

Anonym sa...

stort grattis till er fina son! Jag sitter här framför datorn och gråter. Det KÄNNS när du och din man skriver om lyckan över er son och sorgen över era små som inte fick leva kvar.
Om några dagar är mitt mirakel här..
Ta hand om er och lycka till!

Emma sa...

Grattis till hemkomsten! Måste kännas skönt att äntligen komma hem å landa mitt i tryggheten!

Kram på er!

Carina sa...

Så underbart ni verkar ha det med all rätt såklart. Läste just på Henrik Rydströms blogg på GT/Expressen, att han hade fått kolla in Milo Santino på bild och genast paxande han detta underverk till sin dotter Tuva som idag är fem.

Visst var det gulligt?

Kram på er familjen!

älvalina sa...

Hej!
Jag blir helt lycklig av att läsa hur fint ni har det tillsammans nu. Grattis till er och lycka till med det vackra barnet! Jag förlorade själv ett barn i missfall och kan därför känna igen en del tankar. Jag skrev av mig mina tankar i dikter, du får gärna läsa på
http://www.sockerdricka.nu/ref.php?u=19367&t=p&id=5116019
Kram till er!