lördag 21 februari 2009

det har löst sig

All glädje över att efter månader av microlaxbroende äntligen kunnat utan hjälpmedel gå på toaletten fastnade med skiten i halsen. (Ja eller skiten fastnade såklart i rören.)
I en hel timme gjorde jag allt i min makt för att försöka lösa problemet. Utan resultat. Det kändes inte jättekul att gå och väcka min käresta och be honom komma och pula med mitt bajs som tydligen hamnat på tvären, men gjorde det till slut ändå.
Hans första fråga: -Vad har du gjort?
Mitt svar: -Bajsat, vad tror du? suck.
Men inte heller hans åtgärder hjälpte. Ringde motvilligt jouren som råkar vara Securitas och informerade om mitt skitiga ärende. En snubbe skulle skickas för att rensa upp.
Men då plötsligt hände det! Likt trissvinsten som aldrig i och för sig kommer. Efter ett fortsatt småspolande och Marcus vill-inte-veta-vad-han-gjorde-grejande så sjönk skiten i alla fall dit det skulle. Ringde jouren och avbokade snubben och nu har vi åter en toa som funkar.
Ett tag.
Och jag kan glädjas över det faktum att jag är på väg att vinka adjö till en mindre rolig biverkning från graviditeten.
Jippiee!


Appropå något helt annat än skit.


Vår älskade lille son Milo Santino är frisk och mår bra! Vi träffade ju idag en sköterska, snälla barnmorskan Marie som var med vid hans förlossning och en läkare som alla tog sig en titt på vår guldklimp och han verkade tip top! Vägde hela 3 190 gram, nyäten men ändå! Så mat finns och äter gott det gör han. Visserligen är han lite rosslig (om nätterna främst) men det kan vara damm och annat skit eller bara lite ofarligt, vanligt snor för sjuk var han inte. Han var så tyst och lugn hela resan dit, väl där och hem min lilla älskling, tittade nyfiket runt och charmade alla. Kändes nästan lite fånigt att vara tillbaka på BB en dryg vecka efter hemkomsten, men vi är tydligen inte de enda föräldrarna (gissade väl det, men skönt att höra) som hamnar där av oro och det är alltid bättre med en koll för mycket än för lite.

Nu sover han. Blev inte mycket av den varan i natt. Framförallt för mig och det kanske är så det ska och kommer att vara. Jag får se till att inte hänga upp mig så mycket vid dag och natt och jobba med min sömnfobi för att försöka få till det när han väl slumrar på dagarna.
Som nu.
Käk finns och sötnosen äter.
Som det ska vara alltså!



Hoppas ni har en finfin lördag med massa härlig (nåja) musik ikväll!

Kram!

42 kommentarer:

Anonym sa...

Åh som jag vet vad du menar med sömnfobi! För mig var det så att jag (innan barn) blev smått galen om jag inte fick mina minst 8 timmars sammanhängande sömn. Det tog sin lilla tid att släppa min sömnfixering när baren kommit. Men håll ut! Det blir bättre!! Snart kommer du ut ur den där bubblan av trötthet och hormoner! Den känslan när man äntligen är ute ur bebisbubban är störtskön. För mig släppte det (med första barnet) efter tre månader. De andra barnen (har tre till) har man (tyvärr kan jag nog tycka) inte tid att gå in i någon bebisbubbla.

Anonym sa...

Åh vilken fantastisk härlig bild, att se dej mata din lilla son. Är så glad och lycklig för er, önskar er all lycka i världen. En undran. Är Milo Santino första barnbarnet för dina och Marcus föräldrar?

Anonym sa...

Passa på och sov när din lille son sover. Allt annat kan vänta.
Han fyller snart 40.
Glöm inte att njuta!
67++

Vonkis sa...

Såklart det blir härlig musik ikväll. Troligtvis inte så mycket härligt bra musik men härligt underhålladen är jag rätt säkert på att det kommer blir.
/
Mellobloggfantasten :-)

Anonym sa...

Tips på saker som garanterat håller magen fortsatt igång: Torkade aprikoser (brukar räcka med 3-4 stycken), kiwi och päron.

Madde (maddepladder) sa...

Haha, verkligen ett skitkul inlägg :)

Anonym sa...

Hej! Skönt att lille "Milo" mår bra, o att "fisen" på tvären har löst upp sig,Lycka till med mat - bajs - sömn. Ha en mysig helg!

Ann Jolby Solander sa...

Det är inte roligt med stopp på toan, men det är roligt att läsa din beskrivning.

Lycka till med den lille prinsen och Grattis får jag säga eftersom det är första gången jag skriver här.

Hälsa Marcus och gratta också.

Mvh Ann

Anonym sa...

Oron kommer på köpet... Tycker själv att det är riktigt tufft då tankarna rusar iväg i för många "tänk om" scenarion och hjärtat liksom snörper ihop sej. Hoppas att du får till vilandet så gott det går. Du behöver det. Kram Åsa.

Anonym sa...

Åhh bara det där rosslandet inte är kattallergi.....

/K

Anonym sa...

du borde testa att helt undvika mjölkprodukter! jag vet det låter så tråkigt...men det går att ersätta med sojamjölk- och havremjölksprodukter. det var det enda som fick min dotters pruttiga mage lugn. rapa efter måltid kan vara viktigt också.
och efter iallafall 3 månader kan du nog isåfall äta mjölkprodukter igen. värt ett försök iallafall- du ser nog resultat redan efter en- två dagar om det hjälper. och inget fusk! inte ens litegrann och inga laktosfria produkter utan bort med själva mjölkproteinet.
på köpet kommer du känna att din hud känns annorlunda, fräschare helt enkelt!

Anonym sa...

Haha ja vilket drama i vad som iaf verkade, vara mitt i natten =) Tur det löste sig.. Hade ungefärliga prolem själv strax efter min förlossning, kunde knappt "göra mina behov". Men efter ca en vecka var allt återställt och tack gode gud för det =)

Ha en bra kväll!

Anonym sa...

ajaj mina öron...så dåliga låtar som plågar mej!!!! Ska sova jag också nu när bebis sover! natti! Linda

Anonym sa...

Tacka vet jag rörmokare och/eller händiga sambos/makar/pojkvänner :-)

Skönt att allt var ok med den lille sötnosen också.

Ha en fortsatt mysig helg!

Anonym sa...

floidimO vad jag blir glad över att läsa dina blogg. Nu vet jag att det finns hopp. Visst, jag är avundsjuk att ni äntligen fått ett barn att ha hos er, super avis. Men jag unnar er det såååå mycket. Du ger mig hopp. Hoppas att jag än dag få känna den lycka du och M känner idag (längtar så....) Jag har haft 2 missfall o födde ett barn med trisomi 18 i 8 månaden som dog efter 22 timmar. Hoppas snart att det är min tur att snart få lukta o mysa med mitt barn. Önskar er allt gott!! Kramar

Anonym sa...

Hej! jonna! ha ha skitproblem ,2 dagar före förlossninng hjälpte inga laxermedel ,satt en hel natt innan det släppte,hua! sen när han föddes 4 veckor för tidigt 2945 gram så kändes det som jag skitit ut han ,jäklar vilka hemorrojder man fick ,var uppe och gick och fick världens kramp,du vet vart,man gick några meter så fick man stå stilla tills det släppte och så vidare,så kompresser med salva och alsolsprit i rumpan blev det.ja ja nu är han 4 år och ett trotsmonster,ett friskhetstecken säger dom om trots,jag säger bara njut njut njut av det lilla miraklet för det är alla barn .
hälsn.carola

Anonym sa...

Hej
Har du testat med bröstmjölk i näsan på sonen? Det låter lite knäppt med det är väldigt bra och jag gjorde så på mina gossar när de var täppta.
Och min mamma lärde mig att gå omkring och bära barnet liggande på maggen med hålla en hand under som stöd. Barnet på mage alltså och så gunga och vagga. Då kom flera rapar och fisar ut.
Har aldrig läst om det i ngn av alla böcker med det gav effekt för när väl luften i magen var borta sov de så gott.
Hoppas att det funkar.

Anonym sa...

Ja...man får försöka njuta av den där första dimman!!! Vad trött man är!!! Min minste är tre månader och inatt fick jag sova nästan fyra timmar på raken!!! Känner mej så utvilad och fin...men speglen visade en helt annan verklighet!!=)

Anonym sa...

Idag är det 0 dagar kvar!!!! Tänk att han fortfarande kunde legat i magen!!!! Svindlande!!!! Fina ni är på bilden! Vilken söööt liten kalufs!!!!

Anonym sa...

Vad skönt att höra att du har mat, och att din mage sköter sig nu, jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt att få igång sådan efter en gravidet och kejsarsnit. Vad bra att han mår bra och att Ni fick en bra hjälp, Jag har alltid sakt att man skall ringa eller åka till Läkare en gång för mycket för då slipper man vara orolig och det mår Ni alla tre mycket bättre av.
Kram från Tanten i Linköping

Anonym sa...

Vad underbart det är att läsa om kärleken till din son som äntligen kom...

Jag ville bara skicka en stor säck med massor av beundrn till dig. Att du klarade att ligga så många dagar. Så ont du måste ha haft. Vilket du oxå har skrivit om, men något som troligen är omöjligt för en utomstående att förstå. Här är jag i v. 24 o gnäller över att jag har ont överallt när jag ligger ner. O då lågger jag ju ändå bara på nätterna.

Massor med kramar!

Vonkis sa...

Psylliumfrön brukar fungera rätt bra åt båda hållen, vare sig det behöver mjukas upp eller hårdas till...

Helene (Hella) sa...

Haha..vilken panik jag skulle känna om jag hamnade i den sitsen. haha..
Skönt att lillkillen mår bra.
Ha det gött.
Kram Hella.

Anonym sa...

Jonna! Du skriver att du inte är någon författare, men håller inte med! Så bra, roande och varmt! Det första vi gör på morgonen, är att läsa Bloggen, ja så har vi alltid något att flina åt. Underskatta inte Dig själv!
Hittade Du någon hårborste? Tipsen var ju många.
Kram till Er alla tre!

Anonym sa...

Ja Melodifestivalen löste sig inte i alla fall... Fy fagerlund vad dåligt det var, och ändå satt man kvar...

Heja Milo Santino, redan en charmör! :-)

Anonym sa...

Nu vill vi snart se den lille prinsen.Eller vad tycker ni andra som kommenterar.Vi har väntat länge nog nu.
Kram Mette

Anonym sa...

Gött att toabesöken börjar "lösa" sig.Hi hi.
Kram Mette

Anonym sa...

det är så kul att läsa att allt går bra för er, är så glad för eran skull. du har fått en utmärkelse av mig. gå in och kolla min blogg.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Sömn - som ju är ett kärt bekymmer för både dig och mig tänkte jag skriva om.

Om du känner att du inte klarar av sömnen på egen hand och vill fortsätta amma kan jag rekommendera Propavan. Liksom du tyckte jag att den var hemsk från början, och jag blev superbakis. Men efter att ha tagit dem några dagar har det gått över. Jag sover inte för djupt för att vakna när bebisen vill ha mat och jag fixar att gå upp tidigt för att lämna två-åringen på dagis.

Knepet med Propavan är att den håller i sig i tolv timmar, så jag tar den klockan åtta på kvällen om jag ska gå upp klockan åtta på morgonen.

Så klart hoppas jag att du ska klara dig utan tabletter, det är ju målet för mig också, men det går i alla fall att få hjälp.

Anonym sa...

Underbar nivå!

Intressant att läsa om hur det är när du sitter o bajar. Mumma!

Anonym sa...

Grattis på namnsdagen Milo!

Anonym sa...

Det är underbart att du berättar inte bara om graviditetens "fina" åkommor, utan även om de "fula".

Hoppas att Milo och ni får sova inatt.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=NgrGRcjyzVw

varsågod!

Anonym sa...

Hej på er!
Låter som att ni forsätter att ha det bra och mysiga stunder. Härligt!

Småflinade åt ditt toalettbesök. Kände igen mej där. Har med skitit stopp i toan (innan graviditeten) och fick plocka upp det för att kunna få ordning på det. Trevligt värre var det. Inte ofta man lyckas med en sån bedrift :) haha!

Så mkt hår han har den lille! Skönt att han är frisk med!!

Hoppas helgen varit bra!
Kram

Fittan Fes sa...

Trött på bloggerskor som inte vet något om det riktiga livet?
Kolla in

www.fittanfes.com

Anonym sa...

Jag är så glad för er skull att allt har gått bra med både lille sonen (och nu toan).
Jag läser era bloggar varje dag. Kan man låta bli?
Nu undrar jag: Ska Marcus och du vara med på Poetry Slam SM?
Jag ska vara med och tävla i kvalet. Tror ju inte att jag går vidare, men man kan ju åka till Norrköping ändå. För att lyssna och lära.
Maria

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=nL1tA9NP7f8

Vargsången!!!!

Anonym sa...

Måste säga att du är väldigt frispråkig... Min syster är likadan, vet inte om jag ska skratta eller gråta åt att det visst finns fler ;D

Anonym sa...

Hallå!
Du får en verkligen att skratta. TACK för att du bjuder så friskt på dej själv.
Ni ser verkligen ut att ha det mysigt du o Milo Santino.
Kram

Anonym sa...

Hej,

Vår dotter lät också rosslig till och från när hon var nyfödd, men det är tydligen extremt vanligt att de låter så utan att vara förkylda. Och det man tror är snor kan ofta vara bröstmjölk som de små råkat dra in i näsan!

walla sa...

hahahahahaha tack nu fick jag skratta lite :) hoppas din älskade slipper hjälpa dig igen :)

Anonym sa...

Hej! Anonym sa.. nämnde kattallergi - jag har också tänkt på det.Är man själv inte överkänslig mot katter el. hundar tänkar man nog inte på detta med allergi.Har själv en son som inte tål att vistas där det är katter, spec. när det är "innekatter". Testa o lämna bort katterna tillfälligt o se om det blir bättre med Milos nästäppa.Lycka till!