onsdag 25 februari 2009

semla

Så heter det ju. Semla. Men det blir imorgon istället. Pizza räckte gott nog ikväll.
Nu ska jag vara mat och sen ska vi sova.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonna,Marcus och Milo Santino,vill äntligen försenat gratulera er ,är så jätte,jätteglad för eran skull att ni nu har ert lilla barn hos er,följer dagligen din blogg om allt som händer hos er,och är övertygad om att allt är helt naturligt ovant och att det får ta den tid det tar med allt som är nytt,man känner kärleken strömma ut och förgyller även min dag,likaså Marcus underbara blogg,Pussa Milos underbara lilla hjässa (såg kortet på pappa o barn)
även lite extra från mig :)om du vill?Kan du inte tänka dig göra en bok av allt som du skriver,du har så mycket att ge och har ett fantastiskt roligt språk emellanåt,
du kan ju vänta tills gröten i huv´et lossnat,inget stress.
Kramar från Margreth m.familj

Anonym sa...

Hej!
När vår son var två veckor gammal började han att skrika av magknip. Vi var helt säkra på att han hade fått kolik... Jag tyckte inte att jag hade ätit något konstigt som han kunde få ont i magen av. Tills jag kom på att jag visst hade ätit pizza och pizzasallad med vitKÅL. Min svärmor hade upplyst mig några dagar tidigare att när man ammar ska man undvika allt som innehåller kål. Jag hade dock inte tänkt tanken att pizzasallad i stort sett bara består av kål... Amningshjärna kallas det visst :-). Nu är vår son fyra år och fortfarande skrattar jag åt minnet när jag äter pizzasallad.
All lycka till er!
Kram Anna

Anonym sa...

Har ni bestämt vad grabben ska kallas för? Milo, Santino eller både?

Anonym sa...

semla i sverige, här i finland fastlagsbulle = laskiaispulla :)
Läser även jag din blogg dagligen, och minns på samma gång den härliga bebistiden då min dotter var bebis(2½ år nu). Njut av varje stund ( vilket jag ju läser att ni gör) tiden går ack så fort.

Ojsan sa...

Haha, nejnej, inte semla. FASTLAGSBULLE. Semlor är ju såna med smör och ost ju. Det är bara svenskarna som fått det där om bakfoten ;) Precis som alla finlandssvenskar vet att det heter PLÄTTAR och inte pannkakor :) (För pannkaka gör man i ugnen, punktslut.)

Helena sa...

prHär är en som njuter av semla!

http://helensen1968.blogspot.com/2009/02/semlor-ar-gott.html#links

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag använde alltid ett vanligt stretchigt linne med en t-shirt/tröja över. Vid amningen så drog jag upp t-shirt/tröja och drog ned linnet undder tutten. Funkade hur bra som helst, inga dyra amningströjor behövdes här inte ;) Och ingen behövde störa sig på att jag skyltade med mina tuttar, no no. Om man har riktigt tur kan man hitta amningslinne på H&M, de är riktigt bra. Har funktionen med knäppning som i en amningsBH, men är ett linne. Kanon på sommaren.
/Therese

Gunilla sa...

kikar bara inom och läser om hur ni har det.
Kramar till er alla från Gunilla

Anonym sa...

Jag var, för många år sedan, i Helsingfors i fastlagstid, och stannade till på ett café för en kopp kaffe och en semla.
Jag beställde in det jag önskade, och till min stora förvåning låg det en helt vanlig ostfralla på fatet intill kaffekoppen.

Hmmm. Språkförbistring!

Det heter visst fastlagsbulle i Finland.

Nå, friskt vågat, hälften vunnet.

Nästa dag gjorde jag om det hela.
Gick till ett café, beställde en kopp kaffe och en fastlagsbulle.

Det blev mer rätt, men likväl inte rätt rätt, så att säga.

Vetebullen var klädd i grädde, så som den skulle, men på locket tronade hackad mandel och inte florsocker, och i dess inre gömdes en stor klick hallonsylt, förgäves sökte jag mandelmassan.

Nå. Den var god, och någon "svensk semla" hann jag inte jaga rätt på, för samma dag for jag hem igen.

Jag läser, blir varm i hjärtat, dina ord om skatten er.
Lyckliga är vi, som blivit så välsignade.

Johanna Dolk sa...

Ytterligare ett tips om amningströjorna :-) Fast du har väl fått så många redan att du inte vill ha fler ;-)

Jag tyckte att HM´s amningslinnen där man kunde knäppa ner kupan var superbra. Och över hade jag vad som helst (nästan). Blusar är bra, bara att knäppa upp lite, samma med koftor. Tunikor och vanliga tröjor kan du dra upp och ändå ha magen täckt med linnet. Att ha ett vanligt linne och dra ner över bröstet kändes konstigt. Vill inte slita i kläderna ;-) Och de amningströjor jag provade blev ändå liggande. Lycka till i jakten på den perfekta lösningen! Kram

Anonym sa...

Skit i tråkiga ammningströjor.
Ta på dig ett linne med strech och smala axelband, dra ner linnet över tutten och upp tröjan, bllusen eller vad du har över och vips på syns inte magen och inte så mkt av bröstet!

Anonym sa...

Igår åt jag två semlor och dan innan oxå..:) Det är så himla gott!

Jag tycker det var väldigt fint och klokt av den där mamman som nån (katarina antar jag) hade sett på tv och som förlorat ett barn i tsunamin o nu åkte tillbaks med sina nya barn för att hedra det döda barnet. Att inte försöka förtränga det som varit är en förutsättning för att gå kunna gå vidare. Att hålla det förflutna närvarande gör ju att man kan leva i nuet. Att aldrig prata om döden och det hemska som hänt - DET är däremot att vara fast i sorgen.
Och det var väl en jättefin gåva till de nu levande barnen att få vara delaktiga i att hedra änglasyskonet! Kram ulrika

Anonym sa...

Hej Jonna!

Här kommer ännu ett försenat grattis till er baby-lycka, det värmer så innerligt i hjärtat att läsa om er underbara lille kille och hur mycket ni älskar honom. Ni är så värda detta!

Som mamma till en änglason och en jorddotter, vill jag säga till de som tycker att man borde släppa och gå vidare att det inte är en fråga om att inte kunna, utan att faktiskt inte vilja. Båda mina barn betyder precis lika mycket för mig och det kommer alltid vara så.

Jag VILL inte glömma min sons ansikte och hans babydoft, och jag vill aldrig släppa min kärlek till honom som faktiskt har format mig till den jag är idag. Han lärde mig att livet inte alltid blir som man har tänkt sig och att ta vara på den tid man har, och om det gör mig till en bättre mamma och människa så kan det väl inte vara så hemskt att inte "släppa taget"?

Stor kram till er alla tre!

Anonym sa...

Hej Jonna.

Grattis till eran fina bebis !!!

När jag läser att lilleman har ont i magen så vill jag bara tipsa om akupunktur, det hjälper vi har ett litet bevis hemma.Det är ett ställe på Barnhusgatan 6 i stan som heter Zon terapi och akupunktur tjejen som gör detta har utbildning och erfarenhet hon heter Marietta Thunström du kan googla henne.
Ha det bra
// Jessica.
ps Tack för en underbar blogg !!!

Anita sa...

Är ganska ny datorägare, äldre och teknisk idiot. I dag först "hittade" jag din blogg. Du verkar vara samma mjuka underbara människa som Marcus. Ett försenat grattis till er son. Vilken glädje för honom att få er två som föräldrar. Er kärlek till varandra och till honom är bara så härlig att se. Tänk om alla barn fick uppleva denna lycka. LYCKA TILL I LIVET!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Hej Jonna jag vet att du får massor av tips men jag måste bara berätta att min son hade jätteont i magen tills jag slutade dricka apelsinjuice som jag var beroende av under och efter graviditeten! Allt är ju värt att prova. Lycka till med lilla Milo Santino. Får man se er i NT snart kanske?

Mira sa...

Är det trevligt att bo i Norrköping? Har alltid velat bo där, det är en himla fin stad! (förutom dialekten) Kommer själv ursprungligen från Katrineholm så det är ju inte så mycket bättre med den dialekten i och för sig =0)

Hoppas att allt är bra med din familj och att Milo Santino växer och att han inte får ont i magen något mer!

Förresten, jag har försökt få tag på Svarta vykort och den är tydligen svår att få tag på, har försökt på biblioteket där den var utlånad och även i bokhandeln där den var slutsåld så den är ju uppenbarligen populär! Har du eller Marcus några tips på nån bra bokhandel där den kan finnas? Kanske på nätet?


Kramar

Anonym sa...

Förstår oron kring hörseltesten men kan trösta dig med att jag och lillgrabben hade fyra besök (plus att jag glömde ett , fy på mig!) innan alla öron hade fått kontakt. Snoriga näsor, för ljudlig andning, icke sovande bebis...ja så kan det gå. Sjung vidare i det lilla örat du! Ha det gott!
/Elin