onsdag 4 februari 2009

tick tack -förberedelser

Har fått tider att hålla mig till nu. Jag vet alltså ungefär på minuten när mitt barn ska födas. Galet, galet...

Magen är i uppror. Inte den Mini är i, där verkar det vara relativt lugn uppladdning på gång, men i den andra, där är det uppror. Känner mig nervös, överlycklig, stressad, orolig, glad och rädd exakt samtidigt. Är med andra ord helt ur balans, men det ska man väl vara också, så här nära inpå det största i livet?!
..................................................................................
Hursom helst börjar det arta sig. Finaste vaggan är bäddad och skötbordet står där det ska stå. Nu ska bara de små plaggen i lådorna också.
Hjälp liksom.
Letar febrilt efter flytvästens visselpipa, men flytvästen finns inte där. Gäller att simma, lugnt och stilla in mot land. Och jag flyter faktiskt, det gör jag. Flyter på bra än så länge.

223 kommentarer:

1 – 200 av 223   Nyare›   Senaste»
Anonym sa...

Åh så fint!! Det där skötbordet var riktigt snyggt!Vaggan e ursöt och nu vet jag ju att det är ebn liten flicka du väntar jue!!hihi rosa filt i vaggan.Jag väntar också en tös i slutet av juli.Grattis i massor. gud vad underbart.Lycka till imorgon.

Anonym sa...

Här hålls det tummar må ni tro. All lycka till er och alla oss andra som längtar!

Anonym sa...

Ser att ni sorterat alla de små tvättlapparna från IKEA i färgordning. :D Sött! Kram!

Anonym sa...

Åååhhh bara var lungt.. I morgon är första dagen på resten av ditt liv. Njut denna kväll i väntan på ert mirakel. Jag gläds verkligen med er! Din blogg har berört mig massor och man har nästan kunnat känna din oro så levande har du skrivit. Jag önskar er all lycka! Underbara torsdag!

Anonym sa...

Men Jonna din buse!! Nu har du avslöjat vad Mini är, jag ser en färg på filten i den ursöta vaggan! Var det meningen????
Lycka till...igen....

Anonym sa...

Vad fint det blev. Rosa filt i korgen....kanske en flicka då. Alla andra kanske vet. Bara jag som inte följt med?

Ännu en gång lycka till.

Kram Eva

Anonym sa...

Så fint Mini kommer att få det när ni kommer hem från BB. Lycka till i morgon och vila ordentligt i kväll så att du är pigg i morgon när ni får träffa lilla Mini.
Många Kramar och lyckönskningar Jenny

Anonym sa...

Jag kanske är extremt fördomsfull nu, men är Mini en tjej eftersom det var rosa täcke i vaggan? :)

Anonym sa...

Lycka till!! Ska tänka på dig när jag ligger där och undra om vi kanske får uppleva lyckan ungefär samtidigt. Underbara dagar av oro, längtan, förtvivlan och lycka är över. Det är vår tid nu. Kram

Anonym sa...

Jag har följt din blogg sedan någon gång unedr 2007 och våndats och hoppats med er båda på er väg mot ett levande litet barn. Nu är jag så nervös och tycker tiden går sååå långsamt fram till Minis födelse. Min man skrattar och säger att jag var mindre nervös och otålig inför vår sons födelse. Jag önskar er all lycka och välgång och kommer hålla tummarna hela dagen imorgon! Superhårda varma kramar från Anna Ulrika.

Anonym sa...

Sista kvällen med bara er själva för en lång tid framöver! I morgon vid den här tiden är ni rusigt trötta och och alldeles tokförälskade i en helt ny människa. Åh, det är så fantastiskt alltihop. Blir alldeles rörd. Kramar!!

Anonym sa...

du kommer bli världens bästa mamma o det kommer att gå super!!! tusen kramar och stort lycka till på din största dag i morgon. hälsa m med.
kramar!!!

Anonym sa...

OJ....Va´häftigt!!! Håller alla tummar för att du (ni) fortsätter flyta;) Klart ni gör, och lilla Mini kan ju knappast få bättre föräldrar!
Ser fram emot att läsa bloggen (som jag har blivit helt beroende av!) snart, snart igen...
Kram på er alla tre!
Lena

Anonym sa...

Ett ENORMT stort LYCKA TILL inför morgondagens begivenhet & jag ber en bön för Er ikväll och sänder himlaljus över Er. Tänk, snart sitter ni där med lillgullet och bara myyyyyser! *lyckokänsla*

Kramar & lyckosparkar!
Caroline

Anonym sa...

Håller tummarna.
All lycka och med gång till er .Ni underbara.

Lycka till
jag ber en bön för er.

Massor med kärlek till er

Anonym sa...

Lyck till!! Vill smitta av mig lite lugn till er, det kommer gå så bra så! Kram//Malin i Uddevalla

Anonym sa...

Hej Jonna. Jag har följt din blogg länge nu, delat din sorg och glädje. På ett sätt som bara vi med änglar kan. Kände att det är dags att sej till känna. I morgon är mina tankar hos er. Det kommer att gå så bra för er. Lycka till. (Skymtar jag lite rosa i vaggan??)

Fertilitetsturist sa...

Så fantastiskt att det är dags nu! Jag tänker på dig - på dig och på er, och jag gläder mig så mycket inför imorgon!!!

Massor av kramar och tankar och välgångsönskningar!

Anonym sa...

Vilken jättesöt vagga!
Ska tänka på dig och din lilla familj imorgon bitti när jag vaknar. Och jag ska kanske också vara lite avundsjuk på denna fina familj, men bara lite, för ni verkar vara så underbara och kloka människor att ni om några är SÅ värda detta.
Jag kan bara, som den 20-åring jag är önska mig en lika fin familj någon gång i framtiden.

Lycka till nu :)

Anonym sa...

Hej tjejen!!
Sitter här med en pirrande känsla i magen bara av att veta att ni ska få träffa er lilla "mini" imorrn...är så innerligt glad för eran skull att allt har gått så bra & att ni kommit så här långt =)
Jättefint det blev med vaggan & allt, anar jag rosa, hm en liten tösabit?!
Önskar er jätte-LYCKA TILL imorrn & ser fram emot att få se bilder på lilla miraklet..=)

Kram Lisa (Liisa)

Ps: e lite avis att ni får träffa er plutt, min verkar ha fastnat i magen..*hehe*

Anonym sa...

Åh, så sött! Lycka till imorgon, jag är övertygad om att det kommer att bli fantastiskt! Måste le när jag tänker på att ni kommer att få den mest minnesvärda dagen i era liv (eller en av dem) medan det är en helt vanlig dag för så många andra... och som ni förtjänar detta! Tänker på er hela morgondagen!

KakanH sa...

Helt underbar vagga. Jag kan tänka mig att det är många känslor i omlopp nu.
Jag önskar er en skön kväll, en god natts sömn och en underbar dag i morgon. Jag ska tänka på er.
Många varma lycka till kramar.

Anonym sa...

All lycka till med eran lilla bebis!

Sofie sa...

Ojojoj....alla tar för givet att det är en dotten eftersom filten är rosa! Jag läste dock i Föräldrar & Barn där ni medverkade nyss (jättefin artikel och vackra bilder förresten) att det är en liten pojke... Pojkar kan väl också ha rosa!!! Härligt :) KRAAAAAAAAM

Sofie sa...

och färresten så har ni ordnat jättefint åt lilla bebisen!!! Det syns att han är sååå älskad! :) ni kommer bli toppenföräldrar, KRAM igen!

Anonym sa...

Åh Jonna, vad roligt det har varit att följa dig. Jag kan inte beskriva hur känslosamt det är att sitta här bakom tangetbordet när det nu närmar sig (vilket egentligen kanske kan tyckas lite tokigt men man är ju med på resan och glädjs och oroas med dig). Det är överväldigande och så himla underbart att se att du klarat hela tiden ut. Jag håller alla tummar jag har och väntar spänt på att få se den lilla. Kramar!

Anonym sa...

O, vad underbart vackert! Jag hade också liknande baby-korg när vår förstfödde anlände.(fast jag hade ljusblått tyg istället)det blev bra det också!Varma tankar till er!

Anonym sa...

så fint ni har gjort det!!!
blir helt tårögd över detta mirakel som ska hända er imorgon....
ha en fantastisk dag imorgon!!
KRAAAM

Anonym sa...

lycka till imorgon.
se till att marcus uppdaterar oss så fort han kan... vi har faktiskt oxå väntat i 9 månader ;)

old lace and roses sa...

Lycka Till!
Och tack för att vi fått vara med :)

Anonym sa...

Vad fint ni har gjort det! Fantastisk söt vagga. Förstår att känslorna åker berg- och dalbana så här dagen före, konstigt vore det annars. Har läst då och då på bloggen, känner förstås er inte, men tänker på er och hoppas att ni får en fin dag imorgon när Mini ska komma ut till er! Kram genom cyberspace från en läsare!

Anonym sa...

Vad fint det blir!! Där kommer Mini att sova gott :)

Förstår att det är pirrigt inför imorgon men glöm inte att ta vara på sista kvällen när ni bara är två (på utsidan). Ät något gott i lugn och ro för det kan bli lite rckiga måltider framöver ;)

Önskar er LYCKA TILL imorgon.

Andelieb sa...

Åh, vad roligt jag skulle tycka det var om mini var en kille eftersom alla verkar övertygade om att det är en liten tjej p.g.a filten i vaggan. Killar kan väl oxå få ha rosa?
Önskar er lycka till och hoppas mini låter er få några timmars sömn efter sin utkomst för det kan bli svårt att sova i natt kan jag tro ;-)

Anonym sa...

Jag har läst här i veckor och månader nu och kan inte fatta att det är dags! Hur ska du då känna? ;)
Stort lycka till imorgon... tänk va? halva sverige kommer att tänka på er imorgon! Spännande så det förslår ju!

Anonym sa...

Hej Jonna! har följt din blogg sen i höstas, med hjärtat i halsgropen varje dag så inget ont har hänt.Man blir verkligen engagerad i minis liv. Är oxå gravid fast med mitt andra barn beräknat i slutet av april. Drömde tillochmed om dej härom natten. Vill bara säga LYCKA TILL imorgon! kram!!

Anonym sa...

Hej!

Nu har jag följt din blogg ett tag och vill tacka dig för spännande läsning! Vilken resa vi fått vara med om tack vare dig, TACK! Vill samtidigt passa på att önska er LYCKA TILL imorgon.
Kram från Falun.

Anonym sa...

Lycka till med allt! 7.30 tar jag medicin. Då ska jag tänka extra på dig!

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag har följt dig i det tysta ett tag nu och har bl.a lärt mig älska Fazers Salmiakki tack vare dig ;-)

Ikväll måste jag skriva ett par rader och önska er en fantastisk dag imorgon. Jag tror vi är många som kommer att ha svårt att koncentrera oss på våra jobb imorgon :-)

När vi fick vår dotter visste jag för övrigt också att det skulle ske "på måndag, på förmiddagen" Det kändes helt skruvat att efter 7års väntan på barn att helt plötsligt ha något så påtagligt som en måndagsförmiddag att se fram emot.

Hoppas att ni kan sova gott ikväll.
All lycka till er.
Många kramar från Linda

Anonym sa...

Coolt :)

Anonym sa...

Lycka till!!!!!

Anonym sa...

Åh så fint ni har ordnat för lilla Mini. Snart är stunden inne, och lyckan total. Lyck till nu mamma o pappa allt går bra.Jag är med er i tanken. Bamsekram till er båda o lilla Mini förståss. Monika.

Anonym sa...

Hej!
Jag har följt Din blogg ett tag nu och vill tacka Dig för den spännande resan jag fått vara med om tack vare Dig, TACK!
Önskar Er massor av LYCKA TILL på resten av vägen.
Kram från Falun.

Anonym sa...

Jag önskar er all lycka imorgon!!! Har följt era bloggar ett bra tag nu, och det känns nästan som en vän som ska få tillökning. Jag är jättespänd och glad för er.

Tänk såhär dags imorn... <3

Många kramar!!

Anonym sa...

Mitt varmaste varmaste lycka till! Stor kram till er!

Sara sa...

Hej Jonna och Marcus!
Önskar er all lycka imorgon!

Från Sara som också följt er graviditet varje dag i flera månader

Anonym sa...

Håller tummarna jättehårt. Underbart att i äntligen ska bli mamma och pappa. Ta väl hand om er och lilla Mini

Anonym sa...

Åh, vad fint med vaggan och skötbordet!
Har följt er länge nu...och jag håller tummar och tår för att allt går bra för er och mini!!!
All lycka till dig och din familj!

kram!

Anonym sa...

Ska tänka så på er (ännu mer än vanligt!) i morgon bitti.
Ditte

The Q of L'n'B sa...

OOOOO! SÅ spännandeoch SÅ himmelens roligt. Jag har tänkt på dig hela dagen idag, när jag bussade förbi Pappa Grappa i eftermiddags eller när jag funderade på sushi-lunch på vad jag tror är 'ert' ställe(jag funderade tyvärr så länge att jag inte hann hela vägen dit utan fick nöja mig med något närmre).
Nåja, jag vill bara säga att jag tänker på dig, på er, och väntar hoppfullt och tror stadigt på att det här blir en underbar historia! Jonna! Fattar du hor GALET tålmodig och uthållig du har varit!? Du är helt otrolig! Mini ska vara så lycklig! (Marcus med)

Gingo sa...

Snart sker det fantastiska att få känna den underbara doften av en liten ny människa. För att inte tala om det vackra ni kommer att se med era ögon...

Theannapanna sa...

Fler än jag som läst tidningen :-) Eller ja, en iaf... haha...
Om ni inte busat till det där o presenterat motsatta könet.

Jag är helt pirrig för er skull!
Ser fram emot varenda ord ni kan bjussa på om hur det går framöver.

Största lycka till! Och vad vackert Mini får i SITT hem hos er.

Kramar till er alla TRE!

Anonym sa...

Jag har följt din blogg varje dag i ett halvår och kommer att tänka på er och hålla tummarna i morgon! Jättestor kram!

Tankevågor sa...

Tänker på er i morgon. Lycka till! :-)

Anonym sa...

Stort Lycka till imorgon!

Anonym sa...

Åh, läste hos M att det är 7.45 det ska ske! Jag tänker på bara dej/er då!! Linda

G sa...

Har följt er länge men inte kommenterar förrän nu. Sitter här och ler. Glad för er skull. Jag snittades med första och det var så snabbt, så fint! Snart kommer ni få den där magiska första ögonkontakten med henne(gissning innan jag såg några färger!). Mina tankar är med er imorgon! Från en medmänniska till en annnan!

Anonym sa...

Önskar Er all lycka imorgon. Håller alla tummar jag har. Tusen kramar!

Anonym sa...

Lycka till imorgon! Vis av egen erfarenhet av kejsarsnitt så vill jag bara säga att se till att komma upp på benen så fort som möjligt och rör dig lite. Jag låg still för länge och då stannar tarmarna av och det är inte skönt... Kram Anna

Lina Lundh sa...

lycka till! varma kramar lina

Anonym sa...

Vad fint ni har ordnat! Sitter med ögonen fulla av tårar.. Det är mindre än ett dygn kvar. Herregud. Kommer du få en blund inatt? KRAM!

Anonym sa...

Har inte läst i föräldrar och barn så jag vet inte om det är en pojke eller flicka. Jag tycker att både en pojke o en flicka kan ligga i den fina vaggan med rosa filt.

Har själv haft rosa o spets till mina pojkar i vaggan :).

Kram
jordgubbspaj

Anonym sa...

åh! snart sm'ller det. Jag kände ju på mig att det skulle bli en tjej (trodde ju kille innan), är det så? :) hursomhelst är det en BEBIS och det är allt som räknas. En liv levande riktig bebis. Grattis!

Madde (maddepladder) sa...

Herregud jag fattar inte hur era nerver pallar... Alltså dom MÅSTE ju palla så självklart gör dom det, men hur? Jag känner mig som helt nipprig själv på blotta tanken om vad ni ska få vara med om! :)

Det kommer att gå SÅ bra och det kommer att vara underbart. Sen bor ju som bekant glädje och sorg i samma påse så jag vill rikta en tanke till de små ni redan har, som inte finns (jag misstänker att dom finns i era tankar också...). Dom kommer att hjälpa er och sitt lilla syskon imorgon, bättre hjälp kan man nog inte önska!

Stor KRAM!

Anonym sa...

Ett stort LYCKA TILL!! Första gången jag skriver här, men har läst din blogg sedan du var nominerad i mix megapol. Måste kännas underbart att veta att ni imorgon får hålla er lille i famnen!! Kram från mig

Anonym sa...

Den 5 februari för 16 år sedan låg jag också på ett operationsbord och väntade på att få höra mitt barn skrika ut sitt första vårskri här i livet. Och jag lovar dig, kejsarsnitt kan också vara en fin upplevelse är man vaken så hör man allt som sker.....vattnet som går och som sagt första skriket.
Har inte följt er så länge....men blir gripen av er situation och er kamp. Önskar er allt gott. Ps Marcus skriver så vackert så man blir rörd och tårarna rinner....man kan inte låta bli att bli känna./Lotta

♥Ellas Mirakel sa...

Åh, är nästan lika nervös som du och ändå har jag bara en åskodarplats... Tänkte bara fråga vad dom ska göra med den grejs du har runt livmodern? Ska dom ta bort den eller hur? Önsar er all lycka till imorgon!!!

Anonym sa...

ett verkligt lycka till, till er båda.

Anonym sa...

Vill skicka ett varmt lycka till inför imorgon och tack för att vi har fått följa er resa. Du har varit helt fantastisk Jonna som har kämpat så den här långa tiden. Kommer att tänka på er hela dagen imorgon när Mini kommer til världen! Många varma kramar till er alla tre.

Johan Ahlin sa...

Barnvagnspromenad runt industrilandskapet är inte långt bort nu!
Lycka till!

Anonym sa...

Lycka till imorgon!!!!
Kramar från Anna

Sandra sa...

Så fint välkomnande för lilla mini att få ligga i den söta vaggan!

Lycka till imorgon hela familjen!

Anonym sa...

Åh har följt din blogg rätt länge, minns när det stod över 100 dagar på din babybild.. jag håller tummarna och önskar att allt ska gå vägen, det klart att det gör det! Många kramar från mig!

Anonym sa...

Lycka till nu Jonna! Allt kommer att gå så himla bra! Tänker på er och skickar massor av kramar!

Anonym sa...

Åh vad underbart söt vagga! Jag önskar dig all lycka imorgon och håller alla tummar jag har. Är säker på att det kommer gå super eftersom du är så stark! Kommer tänka på er jättemycket imorgon. ALL LYCKA TILL ER!

Jaana sa...

Ett stort Lycka Till för er båda i morgon och Guds stora välsignelse till Er och er lilla "mimi"
Kram från Jaana

Anonym sa...

Hittade hit genom en annan bloggare som jag följer. Önskar er all lycka inför morgondagen och hoppas av hela mitt hjärta att det går bra för er.
Själv har jag fött fyra (2 flickor & 2 pojkar) friska barn och i år har två av dessa givit mig två underbara barnbarn (killar). LYCKA TILL NU OCH NJUT AV LIVETS BÄSTA!!

Sabina sa...

Allt lycka inför imorgon.. Åt er alla tre! Passar på att önska Mini välkommen till världen lite i förskott.. Må Minis liv fyllas av gladje, kärlek o inget annat än gott!

Ska tänka på er extra imorgon.

Tack för vi fått följa er!


Passa på att gosa med magen lite extra. För du har rätt, oavsett hur efterlängtad den lill* inne i magen är så saknar man den speciella känslan det innebär att ha bebis i magen!

Ni klarade det Jonna..
Vilka kämpar Ni är!!

Stor, stor Kram

(*tankar o tummar*)

Anonym sa...

Så fint ni gjort till Mini!
Mysigare kan det inte bli.
Här kommer Mini att trivas kalas.

Tänker på er imorgon.

Kram T

Anonym sa...

Jag håller alla mina tummar och tår och tänker på er imorgon, är så spänd och jag hoppas allt går bra! Massor av lycka till, jag hoppas ni kan sova en liten stund inatt! kramar

Anonym sa...

Jag önskar er all lycka imorgon och i fortsatta livet. Har följt din blogg nu så länge med spänning inför detta under så man är allt lite nervös. Ska hålla alla tummar imorgon , ha det så bra och lycka till !

Kramar

Anonym sa...

Har följt din blogg i väldigt många veckor nu och vill önska dig lycka till i morgon. Du har varit kanon duktig!! Många kramar

Anonym sa...

Stort lycka till imorgon, när ni får hålla goa sprattlande skrikande mini i famnen efter alla dagars längtan.

tänk att ni faktiskt är framme vid målet! som kändes SÅ avlägset..

Stor stor kram och jag kommer tänka på er och skicka alla tankar åt ert håll imorgon.

KRAM Monica R i Nyköping

Anonym sa...

Åh så härligt! Ett nytt liv väntar er i morgon. Aldrig aldrig kommer världen att vara den samma för er. Jag önskar er all lycka, all lycka som finns! Jag känner er inte men jag har kännt er smärta i det vackra ni skrivit båda två.
Jag sitter i tårar och vet miraklet i att bli mamma. Från en annan Jonna

Anonym sa...

Hej, ååå jag ryser av lycka för er skull. Imorron kommer ni att bli föräldrar. Kramar

Anonym sa...

Kan inte hålla mej borta.
Så fint det blev Jonna! Filten kommer passa Mini bra ;) och snart är det ett litet liv som ligger under den i vaggan.

Kom ihåg datorn nu!! Egoistisk tanke, men jag/vi vill ju veta så fort som möjligt.

Lycka till en gång till!
KRAMAR

Anonym sa...

Lycka till imorgon. Snart får ni känna den mest underbara doften som finns av ett luddigt litet bebishuvud, räkna 10 fingrar och 10 tår, höra er bebis gny för första gången och byta den första av 7000 blöjor. Håller tummar och tår för er.
Kram
Therese

Mård sa...

Mina varmaste lyckönskningar till er. Tänk att ett helt land kommer gå runt och hålla andan för er skull imorgon!

Sabina i Piteå sa...

Massor med lycka till kramar till er båda imorgon,se fram emot den bästa dagen i erat liv.

Anonym sa...

Ska verkligen tänka på er imorgon, det här är stort. Tack så mycket Jonna för att jag och alla andra har fått följa er.

Anonym sa...

Tänk att er baby kommer att ha samma födelsedag som både jag och självaste Runeberg har/hade! Det brukar flaggas i Finland den 5:e, hade ni koll på det?:-)

Jag tänker på er och hoppas att allt går väl!

Kram: Sonja Jansson, Valbo

Anonym sa...

Äntligen ska ni få träffa er lilla mini! Massa lyckönskningar! Underbart!!

Anki sa...

hejsan!
Jag känner inte dig, men i morse läste jag Marcus krönika i min morgontidning och så såg jag era blogadresser i Aftonbladet. Vill bara önska er all lycka i morgon!

Anonym sa...

Åh, Mini kommer att sova som en prins/prinsessa i den där söta korgen! Vad rart att samla tvättlapparna efter färgskala. :-)
Kram

Anonym sa...

Tårar trillar på min kind. Nu är det tid. Du har varit duktig Jonna även om det säkert har varit drygt, ont och ängsligt. Vi är många som nu tänker på er. Ha en underbar dag! Det blir en extra bön ikväll. Kram!

Anonym sa...

Jag önskar er all lycka till inför morgondagen, och att ni får ett lugnt och fint första möte! Så fantastiska ni har varit som vågat satsa en gång till, och orkat igenom hela denna resa tillsammans!

annalarssonphotography sa...

Ni kommer att landstiga utan flyktväst imorgon som stoltaste föräldrar till livslevande längtande Mini, jag lovar! :)

Ni har slagits, tagit er upp och vågat igen.
Tillsammans ingjuter ni så mycket styrka och tillit till ett helt folk.


Livet behöver vi stundom möta obeväpnade.
För att låta det oerhörda hända.
Små fingrar som kramar pappas hand.
De vackraste ögon som för första gången öppnar sig och ser mamma i ögonen.
Viskler - jag är här nu.


Mina tankar kommer vara hos er under hela dagen imorgon!
All lycka, tillit och kramar till Er!

Anna

Anonym sa...

Snälla Jonna. Lägg INTE ut massa bilder på det lilla barnet. Fläk inte ut allt allt allt inför alla. Behåll det intimaste, skydda och göm, tids nog kanske ni visar en liten oskyldig bild. Vi kan vänta! Vila och landa alla tre tills ni finner en anledning att kanske försiktigt visa litegrann av er skatt. Det finns ett privatliv som inte ska hällas ut inför nätets miljoner ögon, eller hur. Lycka till imorgon.

Anonym sa...

Nu är det riktigt spännande! Så nära, så nära.

Anonym sa...

Ta hand om er imorgon, ni kommer finnas i mina tankar alla tre - vilken dag!!
är lite nervös, har följt allt så länge och äntligen är dagen här!

kram Kattis (Lkpg)

Anonym sa...

Hej Jonna. Har sedan ca två månader läst din blogg och hoppas nu verkligen att det går bra i morgon..Ska hålla tummarna för Er!! Många kramar MAria

www.wickselllaurell.blogg.se

Anonym sa...

Åhhh fortsätter hålla tummarna enda in i mål!
Ser att "alla" tror att de är en flicka för att filten är rosa, bara för det hoppas jag nästan det motsatta.

Jag tycker det är så tråkigt att allt vad det gäller barn tenderar att vara otroligt konservativt och fruktansvärt könsstereotypt.

Nu är det inget som de känns relevant att fokusera på just nu, blev bara förvånad, igen att rosa direkt kopplas till "det är en tjej".

Som sagt jag är superglad för/med Er och tycker att de ska bli så spännande att följa allt som händer med en ny liten medlem i familjen!

Kramar
/My

Ojsan sa...

Lycka till, det är ni så värda!

Anonym sa...

Håller tummarna för i morgon! Tänk att det äntligen är dags... All lycka!

Anonym sa...

kan ana vilket pirr du har i magen, för det pirrar lite i min med, för eran skull... Härifrån Borås skickar jag er 3 underbra alla lycka imorgon <3 //heidi

Anonym sa...

Åh.så mysigt ni får det i morgon...lycka till.I nga

Anonym sa...

Hejsan! Nu har jag följt dig i bloggen under hela resan, som många andra har gjort. Det känns nästan som om man känner er vid det här laget. :) Det pirrar av nervositet i magen för eran skull. Jag håller alla min fingrar o tår för er i morron!! Man är ju allt nyfiken på o se bilder sen av eran guldklimp! :) Lycka till!! Kram Tette o Theodor

Anonym sa...

Håller alla tummar för er i morgon!

marlan sa...

Ni flyter, alla tre.
All lycka till er imorgon. Jag ber inte, men nog kommer tankarna vandra neråt Östergötland imorgon, alltid.

Anonym sa...

Gud va spännande för er..tänk imorrn får ni träffa erat underverk o lukta o titta på..helt underbart. Jag själv blev snittad för exakt 4 v sen imorgon. Spännande o se vad det blir också..eller har du/ngn känsla eller aning om vad som tittar ut imorrn?

Anonym sa...

Jättefint! Så sött så sött!
Nu är det bara 3 1/2 timma kvar tills det är den 5 februari. :)

Kram.

Anonym sa...

Läste om dig & Marcus på alltombarn.se i september, och det tog ett tag innan jag på allvar vågade börja följa din blogg- var så rädd för att det skulle gå fel igen! Att ni inte skulle få behålla Mini... men snart är h*n här!!! Bara timmar kvar :) Otroligt!
Av den rosa filten att döma så hoppas man ju att det är en pojk, f pojkar kan oxå behöva rosa... fastän Mini "känts" som en tjej hela tiden... Att Mini föds 5 feb är ju underbart, för min syster "gjorde" mig till moster den 5 feb för 6 år sen! Så medan ni går på Minis snittkalas så firar jag goa Wille 6 år!
& Längtar t vi får se finaste Mini här på bloggen! KRAM Erika

Anonym sa...

Tänker på er imorgon vid 07,45.
All lycka!

Anonym sa...

Rosa är min sons favoritfärg...så jag tror det kan vara en pojk...man vet aldrig ;)

L i Linkan

Anonym sa...

Lycka till nu och hoppas du kan sova inatt! Tänker på er hela familjen imorgon morgon!! Lyckokramar!

Ett Nytt Liv sa...

Vill också sälla mig till den stora skaran som önskar stort lycka till inför morgondagen!!!

Anonym sa...

All LYCKA TILL i morgon, önskar en medmänniska :-)
Jag kommer att tänka på dig/er/Mini hela dagen i morgon. *OUUUJ* vad spännande det kommer att bli!

Anonym sa...

All LYCKA TILL i morgon, önskar en medmänniska :-)
Jag kommer att tänka på dig/er/Mini hela dagen i morgon. *OUUUJ* vad spännande det kommer att bli!

Anonym sa...

Tankarna går till er imorn, och tummarna hålls för att allt går galant! Stort lycka till!! Väntar med spänning på en MiniBild!

Anonym sa...

Det kommer gå superbra det här! Grattis till er! Tänk när Mini är äldre och ni minns tillbaka på den här dagen och väntan...!

Anonym sa...

Åhh Jonna och Marcus. Jag håller andan!

Linuxtjej sa...

Känns fantastiskt att jag fått följa med dig på din resa. Nu är dagen äntligen här! Ska bli kul att få se bebben i bloggen med. Jag tillhör det vidskepliga teaterfolket, så jag säger "break a leg", eller "en spark i baken":)

Anonym sa...

Hej Jonna & Marcus!!

Vilket underbart hem Mini kommer till!:-) Ta allt med ro i morgon. Vi har själv gått igenom ett planerat snitt. Overklig känsla att veta när ens barn ska födas, men ack så naggande go! Mina tankar finns med er alla tre i morgon!

Kramar till tusen!!

Anonym sa...

Jag kommer ihåg känslan inför snittet, precis som du beskriver det. Förvånas fortfarande över att jag sov så gott hela natten! Önskar dig detsamma.

Moa Anna Maria Margareta Sjödin sa...

Alla våra varma tankar & tumhållningar till er lilla familj imorrn!! Dante & Liten vakar över Mini, mamma & pappa imorrn....

Varma kramar Tessan, mamma till *Jonathan* & Moa

Anonym sa...

Hej! Ville bara kika in önska er all lycka imorn:-) Tänk att ni imorn vid den här tiden har ytterligare en medlem av er familj. Inte långt ifrån att det kommer en liten tår hos mig då jag har följt din blogg, ja jag vet inte hur länge. É så glad för er skull. Å mina tankar kommer att vara hos er stor del av dagen imorn:-)


Stora kramar till er alla 3 från Jannike

PS. Måste bara säga att ni har ett väldigt fint skötbord, exakt ett likadant står i vårt sovrum:-)

Anonym sa...

Åh, en sån vagga sov jag och mina två syskon i:) Den har mina föräldrar kvar, när vår lille ängel tittar ut ska hon/han sova i den. Många varma kramar till dig och Marcus, så underbart för er att äntligen få träffa er lilla Mini. Kram Therese

Unknown sa...

Om ni bara visste hur mycket jag har följt bloggen och håller tummarna. Imorgon fyller vår äldsta son 4 år (vi har två) och då kommer ni förhoppningsvis att få se de där ögonen, räkna så att allt finns med, för första gången. Det är stort att bli förälder, så vansinnigt coolt att få följa med på någons livsresa från start. OCH skitjobbigt, influensor, snor, blöjor, egen vilja och misslyckanden som man bara kan stå bredvid och försöka hjälpa till att komma över. Men främst är det kul och när de kryper, går och börjar snacka så är man stolt och allt annat är vansinnigt litet i jämförelse. Håller tummarna, själv skall jag äta tårta och blåsa ballonger, för en fyra åring, vars hetaste dröm just nu är ett briotåg, en kavel, böcker om djur och en yxa, så att han kan hjälpa till att hugga ved....

Anonym sa...

Hej!

Första gången jag skriver till dig. Har följt din blogg länge nu och jag önskar er båda (+ lilla Mini förståss)all lycka i morgon.
Ser fram emot att se er lilla familj på bloggen sedan.

Anonym sa...

Nu har jag spanat här inne sedan i höstas utan att lämna någon kommentar. Kanske dags nu då. Vill bara önska er lycka till med allting. Vad härligt det måste kännas att det äntligen är dags imorgon.
Förresten, är det skötbordet Leksvik jag ser? Har varit så sugen på det själv, men tillslut blivit för snål. :-)

Anonym sa...

Många kramar till er nu!!!!
Håller tummarna hela dagen och tänker på er!!
Lycka till!!

PS har äntligen fått tag på tidningen nu och ska läsa nu! DS

Caten72 sa...

Lycka till!! Det har varit spännande att följa er resa genom graviditeten. Vi är många som kommer att tänka på er imorgon och undra hur det gått. Så klart kommer det gå bra!

Maggan sa...

Det är helt fantastiskt!
Tänk, imorgon....Äntligen!
Önskar er all lycka till som finns på denna jord, och mer därtill, och hoppas att ni kan få nån liten stunds sömn inatt!

Tusen kramar
magganhm

Toka2 sa...

Håller tummar och tår, och ser fram mot att få veta vem Mini är!

*KRAMAR I MASSOR TILL ER ALLA TRE*

Anonym sa...

Hej Jonna och Marcus!
som alla andra här vill jag önska er ett STORT lycka till imån och alla andra dagar ni har framför er! Ni är ständigt i mina tankar och ännu mer under morgondagen! Ser fram emot att höra från er imån om mini och din och marcus lycka!

KRAM och ha en underbar dag imån! Håller tummar och tår!

/Lina

Anonym sa...

Jag har följt er sedan i höstas och lovat då att be för Mini och dig. Det har jag gjort sedan dess varje kväll och kommer göra så även ikväll. Vi känner inte varandra och kommer förmodligen aldrig mötas heller. Ändå har du berättat så öppet och fint om hela upplevelsen att jag känt mig nära och önskar verkligen att allting ska gå bra. Lycka till!!
/Ina, Linköping.

Anonym sa...

Å så fint Mini får det.Är det en liten Minna tro?Håller båda tummarna.Va spännande!Värre än värsta rysaren.Din blogg berör.
Kram Mette

Anonym sa...

Gud vilken fin vagga. Mini kommer att sova gott där. Stort lycka till imorgon, jag kommer att tänka på er hela dagen och inte få ro innan du uppdaterar för oss.
Många kramar
Amis

Anonym sa...

Stort lycka till! Kommer att tänka på er i morgon!

Anonym sa...

Ett stort lycka till!

Anonym sa...

Det är underbart att titta på italiensk fotboll på tv, med en liten krabat sovande på bröstet.
Det är eran tur nu.
Hälsa Marcus, han en möcke bra man.

Anonym sa...

Vad fint ni har gjort! Det finns absolut INGET som slår det första mötet med ens barn, ingen drog eller bungy jump eller vad som helst kommer i närheten av den kicken. Tänker på er imorgon! Kramar!

Anonym sa...

kommer tänka på er så mycket så att jag blir blå imorgon! håller alla tummar och ojojoj vad ni är värda det här!! massa kramar och all lycka till!

Anonym sa...

Sänder tusen lyckokramar till er!!! Snart snart får du vara krama lilla Mini!! Är så glad! Kram kram kram!! /ClaraBella

Birgitta sa...

OM vi ska vara med, ja det kan ni lita på! 7.45 jajamen! herregud, vid 68 årsålder har jag samma känsla, som när mitt första föddes!
LYCKA TILL!
Birgitta med Herr Nyfiken (70år)

Anonym sa...

Det ser ju jättefint och mysigt ut! LYCKA TILL imorn! Jag håller tummarna för er! :)

Anonym sa...

Ville bara kika in och önska lycka till inför imorrn. Det kommer gå så bra så!!!!!!! Underbart, snart har du er lilla mini i famnen *ahhh*

stor kram

Anonym sa...

Hej Jonna och Marcus!
Ni känner inte mig men det känns som att jag känner er. Och jag vill verkligen säga att jag känner med er. Eftersom jag läser era bloggar har jag hängt med under eran lååånga resa på avstånd. Ni två har en speciell plats i mitt hjärta. Och imorgon är ni tre. Så underbart, ofattbart, stort och fint!

Jag önskar er största möjliga lycka till imorgon!
Kramar från Anna

Anonym sa...

Oj, nu e det inte långt kvar!!!!! :-)

Anonym sa...

Håller tummar och allt som går att hålla för er två och lilla mini...hoppas upplevelsen blir så fin och vacker som ni önskar och lite till.

Anonym sa...

lycka lycka till !!!!!
/kerstin

Anonym sa...

All lycka till imorgon till er alla tre, ska tänka på er! Elin

Anonym sa...

lycka till! kommer tänka på er och hålla alla tummar

Anonym sa...

Grattis! Tänk att det snart är dags. Otroligt mycket lycka till imorgon. Vi är många som kommer tänka på er.

Anonym sa...

Jag tar och ställer klockan på 7.45 i morgon. Så ligger jag i sängen och håller mina tummar hårt hårt och tänker på er.

Jag är så otroligt glad för er skull!

Kram!

Anonym sa...

Så fint och mysigt ni har gjort! Mini kommer att stortrivas! Stort lycka till i morgon!

IVF-Karusell sa...

All lycka imorgon 07.45! Stora kramar!!

Anonym sa...

Ah vad spännande!!! Stort lycka till i morgon :-)
Ser den rosa filten och antar att jag hade rätt när jag gissade tjej :-D

Så fint ni gjort det, nu är det bara Mini som saknas!!! Tänk i morgon så här dags....

Kramar i massor och bästa lyckönskningarna

Anonym sa...

Kommer att sända er en tanke imorgon.Önskar er alla lycka i morgon. Tänk att det förmodligen är eran sista dag utan barn. Försöka att njuta så mycket det bara går av tiden som kommer.

Anonym sa...

Tänker på er imorgon. Har följt er på er resa. Ni är en stor inspiration för oss alla. Tack och lycka till!

Julia sa...

Tänker på er imorgon, som ni har kämpat.
Håller alla tummar.
kram Julia

Naisen blogi sa...

Ihanaa! Ihan mahtavaa! Huomisesta tulee teille ihana päivä! Onnea matkaan :)

T. Johanna

e sa...

Alla varma tankar till er imorgon. Och redan nu under den stora väntan.

Anonym sa...

Jag ska tänka på er imorgon. Önskar er all lycka och hoppas ni får möta en välskapt liten bebis. Lycka till! Kramar Maria

Anonym sa...

Har tittat in här då o då o följt lilla Minis tid i mage men har inte skrivit något men nu tänkte jag ta o göra det. Vill säga; Lycka till imorgon o njut av den kommande underbara tiden!
Ska du föda på ViN? Om du ska det säger jag oxå, dom är underbara där!
Lycka till!
( Såå fin vagga! )

Anonym sa...

Hoppas du ändå får sova lite i natt. Även om det är pirrigt. Andas lugnt och dröm dig bort.
Kramar fyllda av värme till dig

Anonym sa...

Vill bara önska er all lycka imorgon! Jag kommer hålla tummarna för att allt ska gå bra! Tänk.. imorgon får ni träffa ERT underverk!

Kramar från en ny läsare...

Anonym sa...

Äntligen äntligen är det dags! Lycka till inför morgondagen och njut av första tiden med lilla Mini! kram Johanna

Anonym sa...

Ja imorgon är det dax. Inte många timmar kvar nu.. Jag ska tänka på er lite extra imorgon och hålla tummarna för att allt går bra. Jag är så lycklig för er skull! Det finns inget större..

Välkommen till världen lilla Mini!

Anonym sa...

Hej!
Köpte igår Föräldrar & Barn, att vara gravid, å läste då om dig å Markus, allt ni har fått gå igenom. Vill bara säga att jag verkligen förstår. Vi, jag å min man, fick för snart 3 år sen en liten tjej, Tone. Hon föddes i vecka 24+2, 628 g 30cm men så vacker:-)
Det hela började med vattenavgång i vecka 20, fick sängläge och cerklage, men var öppen 8 cm så det hjälpte inte. Tone blev 4,5 månad, vi bodde på sjukhus med henne, Umeå å Uppsala. Vi har efter vår ängel fått en son som blev 2 i december, hade en son innan Tone oxå, 5 blev han i september. När jag väntade min 2 åring så blev jag ihopsydd igen, men inte som dig tror jag, jag blev ihopsydd från "utsidan" av livmodertappen, behövdes inte "snittas" för att lägga cerklage. Nu väntar vi en till, är i vecka 28 nu å jättenervös varje dag, har inte gjorts något för mig denna gång, inget cerklage utan täta koller istället å skulle jag börja öppna mig så finns det någon ny metod, man sätter in som en kona!? som ska kunna hjälpa till, jag hoppas att det inte ska ske utan att allt ska gå bra denna gång:-) Är beräknad 2/5 men kommer att bli snittad 1 - 2 veckor innan.
Jag håller tummarna å tror starkt att allt går bra för er denna gång, det är ni verkligen värda.
Med tanke på alla kommentarer så kanske du inte hinner läsa denna. Det jag ville säga är att jag förstår vad ni har gått igenom å går igenom.
Åsa

Nilwa sa...

Lycka till nu imorgon när ni får se de lilla underverket...underbart fin vagga!!! Följer ju dig med spänning och massa tumhållning. kram Nilwa

Smörblomma sa...

Lycka till imorgon! :-) Har följt er både här och på fl (är själv en änglamamma...) och önskar er All lycka!!!

Jag har gjort 2 kejsarsnitt, ett urakut å ett akut, gick fin fint å jag är säker på att det kommer att göra det även för er!

Kram Anna (smörblomman78 på fl)

Smörblomma sa...

Jag har följt er både på din blogg och på fl (är själv en änglamamma...) å önskar er all lycka på er stora dag i morgon ( och alla andra dagar framöver)! Lycka till!

Har själv genomgått två kejsarsnitt och det har gått fin fint, är säker på att det kommer att göradet även för er!

Kram Anna (smörblomman78 på fl)

Anonym sa...

Så här skrev jag i min blogg sent onsdag kväll:
Tänker på Marcus och Jonna

Läste Marcus Birros blogg i kväll. Det ska ni också göra!

I morgon görs det kejsarsnitt på hans sambo Jonna som är planerat.

De senaste blogginläggen från Marcus vibrerar av känslor. Starka, blottläggande och fan vet om jag inte fällde en tår när jag läste hur han känner.

Det är 22 år sedan min dotter kom till världen genom kejsarsnitt. Jag kan idag återuppleva den känslan. Den var så stark. Oförglömlig. Och det var bara jag som fick vara tillsammans med henne det första dygnet. Det var stort. Hon var bara min, just då.

Hon är fortfarande pappas flicka!

Marcus tilldragelse i morgon bitti kommer också att vara pappas det första dygnet. Ta vara på det dygnet, Marcus! Det kommer aldrig tillbaka!

Anonym sa...

Många varma tankar till Er imorgon!

Det är Er tur nu!

Anonym sa...

Jag har följt Era bloggar länge och berörts mycket! Fått många reflektioner om vårt samhälle och hur det blivit, jag som är en av de som varit med och skapat det......Nu är jag mer nervös för morgondagen än vad jag var själv vid mina förlossningar. Jag önskar Er bägge lycka till imorgon, och tänker hålla patientfritt i morgon vid tiden för födelsen....så att jag kan tänka med kraft på er. Jag skulle också uppskatta att snabbt få delta i lyckan via bloggarna! Jag(+56) har inget intresse av bloggar i allmänhet men av era bägge i synnerhet!
Lycka till! /Irene

Anonym sa...

Vad fínt ni har gjort ! Nu längtar vi alla här på att få höra av er när allt är klart. Önskar er varmt lycka till i morgon och ser fram emot ditt nästa inlägg!

Erica sa...

Åh, jag önskar er all lycka till imorgon!
Ni kan inte ana hur mycket ni tar upp min tankeverksamhet och jag hoppas och TROR verkligen att allt kommer gå perfekt!

Kram

Anonym sa...

Ser fram emot att fa se den fina Mini nar h?n kommer!!!

/Jen

Anonym sa...

LYCKA TILL I MORGON!
Jag kommer tänka på er!
KRAMAR!!!!

Anonym sa...

Lycka till med allting! Har följt er å tänkt å hållt tummarna hårt å länge för er! Nu är kampen snart över å ni går som segrare ur med det bästa priset man kan tänka sig! En varm å go liten bebis i famnen:)

Anonym sa...

Har foljt er hela resan! Nu snart i mal, lycka till!!

Anonym sa...

Lycka till! Håller tummarna!

Anonym sa...

Alla dagar som jag har tittat in på din och Marcus blogg och hållit andan lite, innan jag sett att allt var okej - och nu är det dags. Håller tummarna så mycket i morgon bitti!

/hille

Anonym sa...

Alla varma tankar jag överhuvudtaget kan uppbåda går till er. Just nu. Och imorgon!

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=eUwTdqPkluY

Denna ger mig lugn....lyssna :)

Anonym sa...

Lycka till imorgon!!! Gissar av filten i vaggan att det är en liten tös ni kommer få se imorgonbitti!!

Anonym sa...

All lycka till er.. Kram

Anonym sa...

OJ så många tummar som kommer att hållas!!
Har följt er sedan tiden före Mini, (tänk att det funnits en sådan ;-)) och kommer att vara en av alla som tänker på er extra mycket imorgon.
Tycker att du och Marcus ska skriva ut era bloggar och göra en bok till Mini. Tänk att få läsa hur efterlängtad och älskad h*n är!

Varma Kramar
Lena

Anonym sa...

Jonna... (å Marcus), jag har följt dig (er) sedan i höstas (då jag såg pappa på Nyhetsmorgon) men ännu inte kommenterat. Nu vill jag bara önska ett stort lycka till! Allt kommer att gå bra och ni kommer lyckliga ha lilla Mini med er hem. Själv var jag osannolikt självsäker i mina två graviditeter där faktiskt den andra av dem kunnat gå åt skogen... Sakna inte din mage... det gör du tids nog Jonna. Njut av bebis å allt som hör där till och stor lycka till till er, Jonna och Marcus, så värdiga föräldrar!
Mini är världens lyckligaste barn!
Kramar från Bettan

Anonym sa...

Stort lycka till imorgon. Äntligen! Äntligen! Äntligen!

Anonym sa...

Så fint Mini kommer att få det. Skickar massor med ljus o värme imorgon kl 7,45. LYCKA TILL
Nikki

Anonym sa...

Jonna och Marcus, jag önskar Er och Mini alla lycka som finns!

Kram Fia

TeachMom sa...

Vi är många som tänker på er i morgon. Snart är väntan över och Mini är hos er. All lycka!

Anonym sa...

Sötast!!!
Längtar som bara den. kram

loba sa...

All lycka till er inför den stora dagen.

Anonym sa...

Tänk att den stora dagen alldeles strax är här.
Jag är så otroligt lycklig å era vägnar.
Ni finns i mina tankar.
Både idag & imorgon.

LYCKA TILL!

Anonym sa...

Lycka till imorgon, kommer att tänka på er! Stor kram!!

veganwannabe sa...

Har följt dig länge nu, tack fina Finnjonna för att jag fått göra det. Du och din lika fina karl finns i mina tankar och böner inatt och i morgon, ja även framöver. Mini finns såklart också där. Ber för er, för att allt ska gå bra. Lycka till i morgon. Många kramar från Sara

Anonym sa...

Lycka till Jonna Marcus o Mini!!!!!!!
/Katarina

Anonym sa...

Hej på er,snart nyblivna föräldrar till Mini,jag var inne på Marcus blogg och läste om hans besök på kyrkogården ikväll,så vackert och rörande.Imorgon är det bara lycka och då tillförs ni äntligen en ro i kroppen(och själen) som ni så innerligt är värda.Vad urgulligt ni gjort för bebisen,hade själv en klädd korg till mina i början,destovärre var dom så stora och växte fort så någon längre tid i den blev det inte.LYCKA TILL
IMORGON Kramar Margreth

«Äldst ‹Äldre   1 – 200 av 223   Nyare› Senaste»