söndag 15 februari 2009

tio dagar -herregud var tar tiden vägen?


Vår prins är hela tio dagar idag!
Alldeles nyss i magen, sedan nyfödd och nu inne på sin andra vecka. Oh my, oh my.
Såklart är han fortfarande ljuvligast i världen. Vackrast, finast och bara bäst! Min lille son. Vår älskling. Tror mammas mjölk är godast också för nog ser han ut att ha tjockat på sig lite. Undrar om inte 3 kilos gränsen redan är historia? Det får kommande bsök på BVC utvisa.

Vi har haft ett bra senaste dygn också, med mat på någorlunda regelbundna tider, skrik som tagit slut och massa vaken tid med mycket ögonkontakt, prat och en mammas falsksång som bara ett barn kan älska.
Jag förstår om ni är nyfikna på hur han ser ut och tro mig, jag vill egentligen inget annat än att tapetsera hela världen med bilder på honom.
Men samtidigt... det är så nytt än. Så heligt allting. Vill bara ha honom för oss själva. Ett tag till i alla fall. Sen får vi (ni) se.
Nu får bara vi. Och som vi tittar. Ligger han i vaggan och jag bredvid, bläddrar jag i kameran, fram och tillbaka. Är han i knät och jag försöker kolla på TV en minut slutar det med att jag stirrar ner och Marcus får återberätta vad som händer på skärmen. Kan helt enkelt inte få nog av detta underverk vi skapat!

Ikväll kommer mormor och morfar. Känns bra! Får se om vi kan få videokameran att fungera också så vi får lite rörliga bilder på vår skönhet.

Just det. Måste tacka lite till.
Stort tack till alla er som skickat godis (skum och geléhjärtan var supergott!), blommor, smycken (Nina, berlocken var så vacker!), kläder och mjukisdjur till oss. Ni anar inte hur uppskattat det är! Eller det kanske ni gör, men då får ni höra det igen!

Tack också för allt fortsatt stöd här i kommentarerna!

Nu ska jag fortsätta dricka mitt anis/fänkål/kumminte och hoppas på underverk för båda våra magar.

Skön söndag på er!

29 kommentarer:

Anonym sa...

Stort GRATTIS till er underbare son, så klart vackrast i världen!! Jag är bara en tvåbarns mamma som läser Markus krönikor i FK och fann hans blogg och sedan din. Har blivit så berörd av ert öde och grät en tår av lycka när jag läste att han äntligen kommit lille sonen! Jag önskar er allt gott hela familjen!! Sköt om er,Grattiskramar från Paulina i Falun
PS Skriker gör dom, och det skär i hjärtat när man inget kan göra åt (vi hade kolik med första barnet) men det blir bättre I promise!DS

Anonym sa...

Åh, vad roligt att ni tyckte om mina godishjärtan!! Egentligen är vi ju totalt okända för varandra, men ni har verkligen egna små platser i mitt hjärta efter att ha följt era bloggar! Var rädda om er, hela familjen! Kram Åsa

Anonym sa...

Åh jag måste verkligen rekommendera att FILMA mycket!

Vår älskade plutt är nu 5 månader och det är så roligt att se på filmklipp som är ett par månader gamla! Man glömmer så fort, men med filmklipp så minns man dom underbara ögonblicken!!!

Och filma bara små vardagsgrejer... det är också väldigt speciellt!

Anonym sa...

jodu bara ett barn kan älska sin mammas falsksång jag vet av egen erfarenhet =)
behåll honom för er själva så länge ni vill så får vi alla se bilder senare
kram

Anonym sa...

Vi (iaf jag) kan vänta med bilderna!
Låt det vara heligt så länge du vill.
Tänk på den lilles integritet. Han kan ju inte välja om han vill bli sedd av alla oss andra eller inte.
Kram Frida

Anonym sa...

Bra att du har fänkålste, det funkar rätt bra tycker jag. Annars är det mest sunt förnuft vad man stoppar i sig. Det du blir gasig av blir även bebis osv. lök, jordgubbar och starka kryddor tex :)

Anonym sa...

Åh, tack för att jag får läsa om dina dagar!!! Bilder behövs ej...du skriver ju så fint. Linda

Anonym sa...

Visst är det ett underverk man plötsligt fått. Och som man inte kan ta ögonen ifrån. Inte visste man det innan......

Och skriken, dessa hjärtskärande skrik. Man vill såååå gärna trösta men stundtals tycks inget hjälpa. Åh, vad maktlös man känner sig. Många är de gånger jag gråtit ikapp med min nu femårige son, som inte hade kolik men däremot skrikperioder på em/kvällar de första månaderna.

Det gäller att hitta det sätt som passar bäst för DIG och din underbara son. Min femåring gillade bäst att dansa omkring i bärsele/bärsjal till reagge-musik. Jag dansade, med tårarna rinnande, i timmar. Undra vad grannarna tänkte/tyckte :).
Lillebror avskydde dansandet. Han ville ligga vid mitt bröst och äta och snutta mest hela kvällarna. Jag bänkade mig framför tv:n vid 18-snåret och satt där och ammade i timtals.

Nu är inte skriken så hjärtskärande längre. Däremot kan treåringens trotsutbrott vara långvariga ;).

All lycka till er alla tre. Och du är den bästa mamma din son kan få!!!

Anonym sa...

Hihi jag minns hur härligt det var i början, hur man satt och bara stirrade på underverket så som du beskriver.

Då min första var född tittade jag slaviskt på startrek på ettan, men jag missade ett helt avsnitt för att bebisen envisades med att vara så söt :)

Anonym sa...

Tiden går ju som bekant väldigt fort när man har kul.
Så njut så mycket ni bara kan .. snart är han stora killen. :)

Anonym sa...

Ja man skall ta mycket kort och filma när dom är små, för tiden går så fort och man glömmer, jag brukar ta fram mina gamla kort på barnen som nu är vuxna och titta och drömma mig bort till den tiden. Tanten i Linköping

Stina sa...

Hej och Grattis till den lille!!!! Jag vet hur jobbigt det är att vänta på ett barn....jag gick igenom ivf mm i 13 år...när hoppaet var ute...trodde jag....så kom den underbaraste unge i hela världen...jag var 38 år och som han säger själv idag, min 9 åring...Mamma grät i 14 dagar när hon fick mej....Jag såg på honom och kunde inte fatta att han var min...kändes så konstigt...att JAG hade en egen liten son, helt underbart. Alla jobbiga år blåstes bort och varje dag är en gåva med honom.....Jag är så glad för eran skull och är verkligen ledsen över det ni behövt gått igenom.....Kram från lycklig mamma.

Anonym sa...

Vad härligt att få läsa om er lycka!
Njut, njut njut!!!

Hoppas teet hjälper mot era magar så ni får sova också!!
/Jenny

Jessica sa...

Det är skrämmande hur snabbt tiden faktiskt går. Innan man har barn ser man inte det på samma sätt som när barnen väl föds. Min förstfödde fyller 13 ÅR på torsdag...vadå inte ångest *fniss*

Anonym sa...

Åh så skönt att läsa att allt går bra Du berättar så levande så det känns som man sitter bredvid dig Jonna Och lyssnar nickar och tittar på underverket.
Kram på Er alla
Skogstrollet.

Unknown sa...

Hej!!
Grattis kära mor Jonna och kära far Marcus till er lille påg.
Och man blir så varm i hjärtat när man läser era bloggar.
:o) Har Marcus börjat prata fotboll med sin kära son än?

Anonym sa...

Publicera inga bilder om ni inte vill. Visst är vi som läser nyfikna men ni ska känna er bekväma med det som publiceras. Jag lägger in bilder under lösenskyddade inlägg och hade jag inte haft den möjligheten hade det inte blivit några bilder på bloggen. Nu är jag iofs inte "offentlig" som du och Marcus och intresset för hur vår son är förmodligen inte lika intressant för allmänheten ;)

Anonym sa...

Ett stort grattis och lycka till hela familjen !!!
Helt underbart och härligt ! :)
Gäldjer med er , verkligen ! / Helena

Anonym sa...

Vi väntar med spänning när NI är redo att visa upp er skönhet. Fortsatt lycka till med nya familjen! Håller tummarna för att allt fortsätter lika bra som de 10 första dagarna!

Kram

Anonym sa...

Angående skrik på kvällarna. Jag har två döttrar och den första skrek var och varannan kväll de första månaderna, vi provade allt, var helt desperata till slut, men det slutade efter en tid. Trodde att vi var ovana förstagångsföräldrar..sen när tvåan kom trodde vi skulle vara annorlunda men hon skrek oxå mkt på kvällarna ibörjan, vi vaggade, ammade sjöng, gav miniform, masserade men inget hjälpte igentligen. jag tror att vissa barn är skrikiga ibörjan man kan inte göra så mkt åt det än att älska dem!!!Det jag vill säga är att det går över efter en tid och ni gör inget fel. Lycka till och tusen grattis kramar. (jag tycker Milo är jättefint!!)/A-K

Anonym sa...

Härligt att allt fortsätter att gå bra!
Filma massor, medn tiden glömmer man en del och då är det underbart med rörliga bilder!
Längtar efter att se underverket på bild, men förstår att ni vill ha honom för er själva ett tag till...
Vad blir tilltalsnemnet??
Kram Kicki från Norrköping

Anonym sa...

Kul att du gillade berlocken.
Det är så kul om man kan göra någon glad !
Härligt !
Nu mår ju jag oxå bra.
Sköt om er.
Kram Nina

Ms Spider sa...

Ja, håll lillskrutten för er själva. Ni är så utlämnande ändå, vi får väl använda fantasin. Jag läser för det du skriver, inte för bilderna.

Anonym sa...

Hej Jonna !!

Jepps tiden bara rusar iväg så njut av varje minut o sekund .

Klart ni ska ha er lille grabb för er själv första tiden, förstår att den är helig för er o viktig .

Ha de så gott fam Birro . Kramizar Åse

Anonym sa...

Grattis till er lille son! Tiden går så fort. Njut!

Anonym sa...

Hej,
du ska kanske prova att undvika alla mjölkprodukter. Tråkigt men de kan vara lite allergiska mot sånt. Även vindruvor, lök och choklad.

Visste ni att det var en pojke? eller blev ni förvånade?

Grattis och lycka till.

annalarssonphotography sa...

Jag tycker ni gör helt rätt i att spara Milo för er själva :)

Mina tankar finns hos er!
Kram Anna

Anonym sa...

Det finns ju verkligen ingen anledning att lägga ut lilla Milo Santino på nätet. Ha honom för er själva länge länge.
Och om han fick välja själv, så kanske han aldrig hade velat kastas ut i offentligheten. Så håll han borta från den. Tids nog kan han välja själv..

Le Loup sa...

Jag kan bara prata för mig själv jag har inget behov av att se foton av honom. Han är er pojke, det är ert liv och ni har ingen informationsskyldighet överhuvudtaget. Det räcker så fint med era bloggar, jag är helt nöjd med det. :)