lördag 26 april 2008

lördagsgott

Hittade en hylla med mängder av olika färska kryddor på soliga torget i Knäppingsborg och bestämde där och då för att göra thaimums ikväll med många blad av den otroligt goda thaibasilikan med ton av anis. En mycket spännande krydda ifall ni har vägarna förbi. Förutom smaken (halleluja!) så doftar den gott och är ju bara så väldigt vacker att se på.

Mumsresultatet, bild nummer två: Kyckling rödcurry med wokgrönsaker och pumpa.
1. Tina en stor kycklingfilé, skär i bitar och bryn lätt i traktörpanna med en skvätt olivolja.
2. Släng i lite frysta wokgrönsaker av valfri karaktär (jag körde thai hela vägen ikväll) och några blad av favoritbasilikan som just nu är den ovannämnda.
3. Häll i en burk av icas rödcurry grytbas med pumpa. (Alternativt krydda med chili och currypaste och häll i 2 dl kokosmölk)
4. Under tiden kokar du upp ägg- eller risnudlar som ska i pannan innan de är helt klara så den sista mognaden sker i såsen.
5. I med fler blad av goda kryddan och så några droppar mjölk. Smaka så du får en lagom styrka på det hela.

Det var det hela! Smaklig måltid!

1 kommentar:

Malin sa...

Tjenare. RIktigt fin klänning! Jag testade din maträtt igår..Klart godkänd måste jag säga, tack för tipset :) Må så gott../Malin