fredag 14 maj 2010

886 gram guld

Kom plötsligt på mig själv att sitta med ena handens fingrar på tangenterna och den andres i chipspåsen, ihärdigt trevande efter de flottiga potatisflarnen. Jag surfade slött nätet och käkade chips till det. Vad är det fär beteende? Jag som inte ens gillar chips värst. Ens som gravid. Men nyss gjorde jag visst det och nu har jag skavsår i munnen.
Nåja.
Chipsen är slut och jag laddar för sänggående. Marcus är hemma om en halvtimme och då har jag som plan att redan ligga i sängen. Milo ligger redan där. Finaste killen, så glad idag. Lite nya kläder fick han med älsklingen som ska bli storebror till en liten en som väger 886 gram.
Var på tillväxt UL (ultraljud) och allt såg ut som det skulle. Det blev så verkligt allting när jag fick en vikt att relatera till. Vårat lilla barn, nästan ett kilo nu och drygt två till gärna innan det är dags att titta ut. Så galet underbart att jag inte riktigt vet vart ta vägen.

En annan sak. Jag gick här mellan kök och vardagsrum och kände efter, men nej inga tabletter behövs till natten. Inga har jag tagit heller tidigare. Varken mot värk eller mot sammandragningar. Båda har visserligen besvärat stundvis men bara till den graden att det fortfarande är ok och hanterbart. Skönt va! Jo faktiskt, helt sjukt jävla skönt är det.

Inför imorgon hoppas jag på torka och kanske lite solsken om jag går riktigt långt i min önskan. Hos mina kära släktingar i norra Finland har det tydligen varit nästan 30 graders värme i ett par dagar och ja, lite av den varan hade ju inte varit helt fel. Värmen alltså. Kanske inte hela vägen upp till 30 men om tempvisarn någon gång snart ville landa någonstans mellan låt säga 18 och 22 skulle i alla fall jag bli mycket glad. Gladare.
Så. God natt nu. Sov gott och dröm sött.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Idag är det bara 99 dagar till plutt skall komma enligt din beräkning där på sidan! och lite tidigare blir det ju eftersom du skall snittas.
886 gram förstår att det blir verkligare då!

Vad var det som hände med Milo?
Såg på Marcus tvitter att ni skickat efter ambulans!?

Hoppas ni alla mår bra igen!
Stora kramar Tess W

Anna sa...

Här i Göteborg hade vi strålande fint väder igår. Tittade aldrig på någon termometer, men det var helt klart shorts och T-shirt väder. Njöt hela dagen!!

Anonym sa...

Tänk att det lilla livet i magen snart väger 1 kg. Fantastiskt!
Chips är flottiga, men ibland kan det faktiskt vara riktigt gott, ibland vill man inte ens se dom!
Blev inte lång stund med Karlavagnen ikväll, men det som blev det blev himla bra.
Kul att Milo fick lite nya kläder, alltid kul att handla kläder till dom små liven, fast han är ju ganska stor nu. Självklart undrar jag också vad som hände med Milo härom dagen?
Skönt att du inte behövt någon medicin idag!
Nu hoppas vi på lite sol för idag, här hos oss börjar den faktiskt titta fram, efter att vi haft ösregn på morgonen. Tänk om man kunde få en härlig vårdag att njuta av.
ha det gott! Kram till hela familjen! //Maggan1

Anonym sa...

Hej lillplutt börjar bli stor. Kan berätta idag ingen sol gbg. lördag. men gör inget.Har nu sett Gudfadern i massor av timmar. BRA! Får ju passa på när tillåtelse ges. Ambulans ??? Vad hände ? Maila. Barn slår sig , hoppas inget allvarligt.
Måste sluta för idag åskan går i märheten.
Krama MILO-go hoppas allt BRA kramar i massor.

Anonym sa...

Vad hände Milo Jonna,kramper och stort tack till all personal på vrinnevi låter inget vidare men ser inget av det i din blogg? vaersta dramatiken. Hoppas allt är bra nu allafall med grabben. Myra S

Gråa musen sa...

Då är Plutt större än vår lilla Skrutta när hon föddes. Hon vägde 786 gram och kom tre månader för tidigt. Idag är hon en underbar åtta-åring. Kanske inte precis som alla andra . Men vad gör det. Hon är världens bästa Skrutta.

Anonym sa...

Förstår så väl att det känns skönt att slippa ta tabletter! Och underbart att lillan/lillen redan väger 1 kilo!

När jag väntade min lilla för drygt 4 år sen hade de fått modernaste ultraljudsapparaten till Lund och man trodde sig veta exakt vikt på bebben. Runt 3-4 kg sade man några dygn innan förlossningen. 4500 vägde hon:))))
Chips då och då är nog helt okej..själv blev det ostbågar här igår. Tänk att prins Milo snart har ett syskon att pussa på och ni också!
Var rädda om er!

/Madeleine

Malin sa...

Vad härligt att allt ser bra ut i magen! Min tjej vägde 882 gram när hon föddes men mår som en prinsessa idag :-) Kram Malin, mamma till Cornelia & ängeln Vide

Anonym sa...

Det var ett evinnerligt tjatande om vad som hände eller har hänt sonen i huset. Låt människan ha någon form av det som kallas privatliv, allt kanske man inte vill delge alla. Jag ser inte att hon nämnt det på sin blogg för huvud taget... om Ni läst det någon annanstans så får ni väl stilla er nyfikenhet lite i alla fall. Allt behöver man inte veta om denna lilla familj som jag hoppas njuter av många varma sommarvindar.

Anonym sa...

Feberkramper hos barn är ju inte ovanligt men kan ju se skrämmande ut om det är första gången. Min ena dotter kunde bli så jättearg kring Milos ålder så hon krampade i affekt.Kring 18 månader vill ju många barn göra allt själva. Synd bara för honom att det blev ambulansfärd och tillskyndande personal osv.Det i sig kan ju vara en nog så uppskakande upplevelse för honom men förstår att ni blev oroliga. Kathy M O

Anonym sa...

Jag håller verkligen med om att dom måste ha en form av privatliv och det har dom ju oxå dom är ju knappast N-köpings Jolie/ Pitt .Förresten har dom oxå ett privatliv.Bloggar man och twittrar om allt möjligt frågar ju dom som läser inge konstigt med det eller hur? Jag tror att många menade väl.