måndag 17 maj 2010

grilla

Idag har vi grillat på öppna förskolan. Det var en superhärlig och solig förmiddag i det gröna med saft, korv och majskrokar. Milo fick åka rutchkana och springa bland alla andra små som njöt sol och värme.
Efteråt däckade han såklart och sov gott i nästan två timmar medan vi var och lämnade nycklarna till gamla lägenheten (äntligen!) och åt lunch och glass på fina Mimmis café i knäppingsborg. Sedan tog vi en promenad förbi en TV-butik och funderade vilken av de billigaste vi ska köpa till sovrummet. Fotbolls-VM närmar sig och vi måste verkligen ha en till.
Nu ska jag stoppa ner paketavin i väskan och promenera till hospitalsgatan. Mina krämer och annat som jag beställt från Dermoshop har kommit och jag är så nyfiken på vad de kan göra för underverk med trött och glåmig mammahy. Tjohoo.


ps. Det är ingen fara med Milo. Han hade en släng av affektkramper häromveckan vilket inte är farligt eller ovanligt men nog så läskigt när det händer första gången (hoppas de inte blir många fler) fast med en vilja av stål som inte ännu inte kan uttryckas på så många sätt ja då får man väl stålsätta sig helt enkelt. Tur att vår kille är så glad i allt nytt och spännande så att efteråt få komma till sjukhuset var ju rena äventyret så medan vi, mamma och pappa, var redo att lägga in oss själva av utmattning pladdrade han på och skrattade som om inget hänt.

7 kommentarer:

Anna-K sa...

Hej!

Underbart med korvgrillning. Skönt att lille Milo mår bra.Min son hade affektkramper när han var i 1-2 årsåldern. Han fick ofta sin vilja igenom p.g.a. att han inte fick bli så ilsken, det var då kramperna kom - men med tiden lyssnade han o allt blev bra, med vanliga ilska skrik.Ha en fortsatt skön dag!

Anonym sa...

Låter som att ni haft en förträfflig dag. Personligen tycker jag så mycket om att grilla med barnen utomhus. Blir mycket av den varan för prins Milo när han börjar förskola så småningom:D

Det är oftast mest omvälvande för oss föräldrar när barnen mår dåligt och får åka in på sjukhus. Min käre son hade svår astma i flera år och vi bodde nästan på sjukhuset ett tag. Han blev så modig och kavat, medans vi som föräldrar gick ned för däckning!

Skönt att Milo är frisk och kry igen. Mammahyn brukar bli lite tuff att handskas med när man väntar flickor, hehehe....
Kram
/Msdeleine

Anonym sa...

Hej Jonna
Bra att ingen fara med Milo-go. min syster hade sådana anfall. Hon svimmmade. Jag minns inte vi var så små. Men det gick över .Det var äv den ilfart vården den gången. Förskola kan vara toppen för dessa små o roligt har de. Fotbolls-Vm tänker bara se vissa matcher men då gäller det att gå undan för börjar man se en match är det svårt avbryta så får se. på blocket köpte vi vår senaste Tv superfin! Stor o bra. Kollade noga , .Ett par hade flyttat ihop o hade inte plats för en till Tv. Nu är flytten över bara ta nästa steg in i nya livet o framtiden. Krama MIlo-go hälsa skräm inte dina föräldrar så (står om affektkramp på nätet). ha det bra

Anonym sa...

hej!min dotter hade affektkramper från det hon var ca 8 mån- 2 1/2. hon svimmade varje gång. första gången åkte vi till akuten och fick remiss för epilepsi utredning, men den visade inget. affektkramperna har avtagit med åldern, men det är riktigt obehagligt.

Eva sa...

Affektkramper........vad är det?
Har aldrig hört talas om.

Eva sa...

Men JIISES
Nu har jag googlat lite om affektkramper som jag verkligen aldrig hade hört talas om.
Det låter ju fruktansvärt.
Mest för föräldrarna.
Vilken chock!
Ryyyyyyyyyys!

Anonym sa...

Härligt med grillning på öf! Minns med glädje all grillning när mina var små, både på vanliga kolgrillar men också ute i naturen på särskilt anordnade grillplatser och vid småsjönarna där vi också fiskade (fick aldrig nån fisk, men i alla fall).
Skönt att gamla lägenheten är ett avslutat kapitel nu, bra att ägna sig åt det nya livet i nya bostaden. Det är alltid en spännande känsla att gå in i något nytt och så ni ju lille Plutt att se fram emot och planera för också förutom att Milo får allt sitt på plats även om han drar runt med det överallt, för så är det ju.
2 TV-apparater är alltid bra, vi har bara en och det blir ju lite småkonflikt ibland om vad som ska ses eller inte. Så fram för 2, det gör ni rätt i!
Skönt med Milo, att han är pigg igen. Affektkramper är ju inte alls ovanligt, hade vår dotter vid några tillfällen, lite otäckt att se på, men är ju absolut inget farligt och kanske aldrig kommer tillbaka flera gånger hos Milo. Vår dotter hade 2 sådana kramptillstånd och hon var i Milos ålder, c:a 1½ år när det hände.
Men som förälder kan det räcka, man känner sig precis som du säger färdig för inläggning på sjukhuset själv, medan barnet promenerar omkring och pladdrar på som vanligt efteråt. Barn är underbara och har förmåga att ibland skrämma vettet ur sina stackars föräldrar. Men i backspegeln kan man sedan minnas och le.
Kramar till er och lycka till med allt! //Maggan1