tisdag 18 maj 2010

vissa prövningar och annat som är bra

Dagen började trevligt. Vi var till öf Milo och jag, sjöng och fikade. Därefter lunchade jag med Marcus medan killen sov innan vi fortsatte till bibban då Marcus igen fick gå hem och fortsätta jobba. Försöker att de dagar Marcus är upptagen att hitta aktiviteter som innebär sitta för mig och skoj för Milo på sitt sätt och just nu är öf och bibban två favoriter för oss båda.
Sen på em när vi skulle gå hem högg det till i magen som fan och jag kom inte en meter till. Tur Marcus var med oss så han kunde ta hem Milo medan jag satte mig på bänk och ringde taxi.
-Vill ha en genast till Repslagaregatan, ingången till Domino.
Ok. Bara att vänta. Sitter en minut och går sedan ut och fortsätter vänta, länge, vid ingången till Domino.
Ingen taxi.
Försöker gå några meter till busshållsplatsen bredvid för att sitta och ser, precis när jag ger upp och vänder, en taxi på andra sidan gatan 30 meter bort. Går tillbaka till mitt utgångsläge -ingången och ringer igen medan jag ser bilen åka iväg.
Det var min bil, men ingen kom så han åkte informerade telefonkvinnan mig. Jo tack jag vet sa jag, kan jag få en ny och den här gången till ingången. Kan inte gå och därför behöver jag taxi de några hundra metrarna jag ska åka, förklarar jag tålmodigt så hon ska förstå varför jag angeläget vill att taxin kommer dit jag beställer den.
Det kommer en genast, säger hon.
Ok.
Jag väntar.
Ingen taxi.
Tar mig till busshållsplatsen bredvid ingången och sitter ner.
Ingen taxi.
Sen en taxi. Från annan firma. Chauffören lämnar en tant med rullator och jag frågar om jag kan få åka med. Han hade bråttom och körningar som väntade men eftersom jag inte skulle långt och verkade vara i stort behov av hjul fick jag hoppa in. Och gratis åka hem! Han körde färdtjänst och kunde och ville inte ta betalt. Väl hemma ringer min telefon och det var antagligen taxi nr 2, men jag svarade inte.
Genast mitt i stan är inte 10-15 minuter eller mer och därför kan Taxibil Östergötland dra åt skogen! Heja Vikbolands Taxi som räddade min eftermiddag.
Hur svårt kan det va? undrade Linda Bengtsing tror jag en gång om helt andra saker, men jag ställer mig i kören och skriker HUR SVÅRT SKA DET VARA!
Och nej, detta är inte första gången det är strul med taxibeställningarna även om det flesta chaufförer jag åkt med varit mycket trevliga.

En annan uppenbart mycket svår sak är internet. Alltså vi har haft våra problem så det räcker och blir över så att få Comhem kändes som en befrielse. Tills vi fick dom. Heja. Not. Jäkla pajaseri. Det fungerar inte. Och ingen gör nåt. Jo en tekniker ska, men det tar 3 till 5 arbetsdagar och sen 5 till 7. Nu har det gått 8 och nästa vecka kanske. Jomenvisst. Tack för inget. Sitter och lånar Marcus mobila nät så länge och tacka vet vi det när skiten vi tecknat med Comhem inte funkar för fem öre.

För att avsluta med en bra grej.
Skulle ju hämta mitt paket från Dermoshop igår men glömde, så idag är det hos mig och jag har öppnat och börjat smygkräma mig med diverse härliga grejer.
Ååååh krämer så gott! Me like a lot!
Beställde några mycket barnvänliga varianter till Milo med eftersom han ibland får utslag och blir torr på ben och rumpa. Hoppas dessa nya ska hjälpa. Återkommer om det.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa, du, hur svårt ska det behöva vara med taxi och deras löften om att komma, att inte vänta, att inte ringa när deras väntade kund inte står exakt på millimetern, dom har ju telefonnumret på beställaren. Men jag har bara råkat på en taxi-kille som sökte mig på mobilen när han inte hittade mig, en eloge till honom och jag sa också till honom att han var ett föredöme för sin yrkeskår. Och du träffade ju på ytterligare ett föredöma för sin yrkeskår, så dom finns men verkar vara väldigt få.
Nästa hur svårt ska det behöva vara och det är internetuppkopplingar, vad leverantören än heter. Och inte bara internet, utan även ibland vanlig hederlig telefoni från Telia. Ett visst antal förutbestämda dagar innan felsökning påbörjas, sedan ytterligare några dagar för att ev åtgärda, men kan ta ytterligare dagar innan helt avhjälpt. Gäller det internet kanske markkabeln är upprostad och då vet i 17 om och när man kan komma och gräva och byta en kabelsnutt.
MEN spännande och kul med ditt paket från Dermoshop. Ska bli kul att höra mer om det sen när du testat.
Ha det gott och var rädd om dig och er!
Kram Maggan1

Eva sa...

Men alltså.....hur mår du nu?
Släppte det onda eller.

Det här är ju en rysare.

Omtankar till dig och de dina.

Anonym sa...

Oj då vilken historia hoppas du känner dej bättre nu.
Håller med Com hem är värdelöst eller snarare Com bort det enda de är bra på är kass reklam ;)
Ha det !

Reflekterat sa...

Låter som det brukar när man ringer Taxi i Norrköping.. Man blir ju inte vidare förvånad faktiskt. Snart kan dom börja svara "Taxi - Var god dröj i 20 minuter". Hoppas iaf att allt är bra med dig nu.

Åse Ohlsson sa...

Hej Jonna !!

Är på besök i Arboga o ska strax åka ner till skåneland igen men läste på nätet att Marcus fått ett nytt pris o VILL GRATTA TILL DET .

Kramar från Åse i HLM

Gråa musen sa...

Hupp. Vad din hälsa åker berg och dalbana. Men det är klart. I jämförelse hur du hade det när du gick med Milo så är det här väl himmelriket. Tat lugnt bara girlie. Du är värdefull för många.

Rebecca sa...

Det är ju pinsamt att det ska vara så! Hur svårt kan det vara att köra till ingången som det så tydligt var sagt?! Tråkigt med sånt krångel men desto mer glädjande med den andra taxin som lät dig åka gratis. Härligt och underbart att det fortfarande finns några omtänksamma människor :)

Ta det nu lugnt och ta hand om Plutt å resten av familjen.

Kram Rebecca

Anonym sa...

Vilket hemskt strul Taxi .De har ju GPS o. mobiler. Kan de använda dem? Blev ledsen på taxi, en sen kväll i Gbg då vi hämtade upp en mycket syndskadad kille utan för ett hus ,mörkt ute, inga grannar han hade väntat en timme. Men det var inte kallt i alla fall sa han. Så här är det jämt sa chauffören. Ett bolag anmälde vi det var vi-svartjobbare de hittade ingenstans .o var mycket mycket otrevliga, rädd förnamnet.. De fick böta ,men .. Fick ett tack, men tänk om de fortsätter jobba vågar man åka?
Den nya tekniken är det lite si och så med här o där. Men mest ok här nu. Hoppas du mår bättre nu.
Kram

Anonym sa...

Hej!

På tal om torr barnhud vill jag bara tipsa dej om en helt underbar salva som heter Hudosil hudsalva. Den luktar inte och hjälper både barn och vuxna. Finns inte på vanliga apotek, men går att beställa på t ex familjeapoteket.se
Ha det bra!

MVH
Helena

Anonym sa...

Läser vad Marcus skrev idag och vi är mållösa. 100-tals sådana utbrott lär ni båda få uppleva inom en snar framtid så det är bara att vänja sig. Med en liten till hemma regriderar ofta den äldre .Ungar får utbrott och det ska dom få ha,mao. ingen idè att göra så stor sak av det. Mycket trötta,vänliga och vårliga hälsningar från Helsingborg

Anonym sa...

Ja, hur gick det med dig??!!

Håller alla tummar som jag kan att allt ska gå bra!