torsdag 6 maj 2010

TV och så

140 kanaler (i två veckor) men inget att se. Snacka om en aningen galen utveckling. Vad 17 ska man med så många kanaler egentligen? Minns tiden med två och det var tillräckligt.
Hursom.
TV.
Vardagsrum.
Soffa.
Om två veckor kommer vår nya soffa (lite försenat) och vi är tills dess golv och madrassbundna. Trodde jag.
Nu blev det som så att min mamma och pappa ville ge oss en fåtölj i inflyttningspresent, eller mig (säger vi) för det blir jag som sitter i den tills annat kommer. Jihuu!!! Otroligt, himla härligt. Korg och möbler sålde ett visningsex till mamma idag (tack tack tack) så jag får den imorgon! Förstå vilken lycka att få sitta i en fåtölj! Inget fel i madrasser men det är svårt att komma upp och ner för mig så fåtölj blir till ett litet himmelrike framöver. Ni ska få se bild så fort jag hittar sladden till kameran.
Och inte bara på fåtöljen. Vad sägs om stekt kolja med serranochips och citronolja eller kokoslyxig linsgryta med färsk mango. Mmmm. Gotti gott.

Nu ska vi zappa vidare här med bror som verkar ha fastnat ett tag vid Gladiator.
Sova är vad som gäller sen med mina älsklingar, Milo, Plutt och hårtussarna som för nu ligger i sängen. Lite förvirrande minst sagt för katterna att flytta från ett hem till ett annat. Stackars killar. Men det blir bra. Det blir det.

Kram.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonna
Toppenföräldrar. Och skönt med fåtölj! Mina två katter var inte bara förvirrade vid flytten de protesterade ljudligt de vänjer sig bara det blir lugn o ro allt som vanligt , katter är så konservativa, de är djurvärldens "moderater ". Och fiflosofer enligt Mark Twain.
Två veckor går fort sen så kan du sitta ännu skönare ligga i soffan.
När Tv visar tråkiga program (serier som alltid missas) o kan inte göra något annat hittade jag Animal Planet kul o intressant kolla våra "förfäder" aporna. Så lika vi är , de slåss pussas o grälar som vi. Och så fick vi en ny idol i Tillman bulldog (fulsnygg)som älskar åka skatebord surfa i havet . Får han inte det blir han mycket sur.
Allt blir bra visst , senaste flytten tog med allt 2 månader med packning och upppackning osv.
Så se framåt mot fortsatt skön vår o sommaren. Ha det skönt i din fåtölj OBS bara din och krama MILO-go.

Anonym sa...

140 TV-kanaler utan att det finns något vettigt att se på, ja det är väl märkligt. Det mesta verkar bara vara skräp som visas.
Synd att soffan är försenad, men desto roligare att hux flux få en fåtölj i present. Hoppas den kommit idag, så att du får sitta bekvämt! Ska bli spännande att se den och också bilder på maträtterna.
Hårtussarna finner sig nog snart till rätta i nya lägenheten. Och Milo misstänker jag städer och plockar och fixar.
I övrigt håller sig förhoppningsvis både ben, rygg och magen lugna och att ni har det bra!
Kram från Maggan1

Ditte sa...

Håller helt med dig om TV-kanalerna. Själv tittar jag s g s aldrig på TV och klarar mig utmärkt utan.
Dina föräldrar verkar fantastiska och har tydligen ganska ofta tid och möjlighet att ställa upp för er. Sånt är mycket värt. Det är ju så här i livet att vi kan ställa upp med olika saker och olika mycket, så är det bara. Som ni har det just nu är dina föräldrars insats guld värd. En annan gång är det andra som kan hjälpa till. Det gäller att inte ta varandra för givna och ha en massa synpunkter på olika saker.
Hoppas ni kommer att trivas i nya lägenheten!

f.d Barnmorska sa...

Jag blir enormt förvånad när jag läser vissa kommentarer härinne, jag förstår inte vad som är problemet. Jonna är GRAVID inte dödssjuk, själva graviditeten är ingen sjukdom och att hon sen har vissa komplikationer gör ju bara att hon vet när hon skall begränsa sig. Det har aldrig varit farligt att röra på sig så länge man kan det och jag tror att hennes läkare har bedömt det så att det inte är fallet just nu. Att sambon jobbar och tjänar pengar det ser jag som vissa lider av vanilk svensk avundsjuka. Jag har varit med om detta förut och det som kan hända denna Mamma är att hon förmodligen får sitt barn några veckor tidigare, det finns ingen som helst fara att hon utsätter barnet för risk med att göra det hon vill och orkar göra. Dom små bebisarna kommer när dom känner för det vare sig vi vill eller inte, och allt verkar nu normalt för hennes del. Jag tycker det är bra att hon har ett socialt nätverk som ställer upp på dom och varför måste man måla fan på väggen för det.

Anonym sa...

f.d barnmorska Vi målar inte fan på väggen ä du go eller?
Tur jag inte haft dig. Det gör väldigt ont att ha foglossning men det begriper väl inte du. Besök en ortopedavdelning eller akut, o se de som kryper in med ischias, eller kommer på bår , min mamma togs in med ambulans o bår för ischias. Foglossning gör minst lika ont. Man kan inte röra sig om det vill sig illa. Vi vet kan du tänka dig att bebisarna kommer när de vill!!! Det lärde vi oss i skolan men hellst skall man gå de ca 40 veckorna. Kommer de lite tidigare så är det ok. Jonna följer SIN läkare o inte dig . BRA. kram Jonna.Milo-go kram

f.d Barnmorska sa...

Till Anomnym sa, jag antar att du tog åt dig och att du var en av dom som skrev kommentaren om att hennes sambo inte var närvarande, jag har aldrig nämnt att inte ischias gör ont och foglossning är nog så besvärligt det också. Men däremot skrev jag att om man kan och orkar skall man röra på sig. Och tror du verkligen att Jonna själv sitter och suger åt sig av alla skriverier, hon följer väl sin egen läkare och barnmorska. Hur fick du för dig att hon skulle följa mina råd, jag gav inga råd jag svarade på kommentarer, läs din läxa en gång till så kanske du förstår. Du behöver inte sitta bakom din skärm och spy galla över någon du inte ens känner, min yrkeskompetens behöver du inte oroa dig över, jag tror att jag vet något bättre vad det gäller vissa saker. Tänk att det alltid skall vara tjafs om en det ena en det andra, det behövs så lite för att det skall varra opassande för en del. Har insett att bloggar är otäcka på det viset och att någon alltid skall vara tvärtemot. Hädanefter skall jag någon gång då och då följa denna blogg men kommentarerna får hädanefter utebli. Det sköter jag åt andra som är så duktiga på att klanka ner på folk. Lycka till med graviditeten Jonna och ha det skönt i vårsolen.