lördag 22 maj 2010

gnocchi för första gången

Har ätit potatispasta i Italien någon gång och gillade det, även om det tenderar att liksom växa i magen om man överkonsumerar vilket jag lätt gör då det är gott.
Denna variant är enkel.
Och god. Den också.
1. Skär två bananschalottenlökar i skivor och ha på en plåt. Häll på 500 g körsbärstomater, ringla lite olja över, salta och peppra och stoppa in i ugnen 175 grader i 30 minuter.
2. Hacka en bananschalottenlök och blanda i 1 msk olivolja, 1 msk vinäger, lite flytande honung, 1 msk vatten, salt och peppar. I vinägretten blandar du sen ett paket svarta små bönor och lägger åt sidan så det kan gojsa till sig.
2. Koka under tiden upp vatten och salt. Ha i färska gnocchin (som köps i vanliga butiker) och några minuter senare när de flyter upp till ytan är de klara och så lägger du över bollarna med en hålsslev tex i en redan uppvärmd panna med lite olja. Bryn försiktigt och strö sedan mozzarella (låt bli varm) och massa basilicablad på det hela. Salta.
Klart!
Gnocchi med ugnsbakade tomater och bönor i schalottenvinegrette äts med fördel tillsammans med färskt bröd och om man får fantisera lite parmaskinka vid sidan av. Mumma!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter inte helt fel, tål att fundera på lite. Spontant känner jag bara smaken av Parmaskinkan i munnen just nu. Oj, vad sugen jag blev på något att stoppa i munnen, får ta och kolla kylen lite.
//Maggan1

Linda sa...

Linas matkasse ser det ut som... receptet alltså.