onsdag 12 maj 2010

bockarna bruse och lite annat

Det finns en bok vi gömmer och glömmer. För ett tag. Tills den letar sig fram igen och Milos ögon glatt lyser av läs, läs!
Bockarna Bruse. Alltid dessa bockar.
Vi slänger inga böcker hemma hos oss, tyvärr, vi bara gömmer när vi för tjugoelfte gången läst oss hesa och morrat i kapp med trollet medan Milo aldrig verkar få nog och bara klappar av förstjusning varje gång trollet hamnar i forsen.
Jag gömde boken precis igen. Nu hoppas vi på glömska.

Snart ska jag åka till sjukhuset. Blir mätning av tapp, UL och lite prover på mig hos BM. Ska bli spännande att ställa mig på vågen igen. Kan vara helt nya höjder jag hamnar på. Igår köpte jag ett par mammabrallor i storlek 40! Detta förtjänar ett utropstecken då jag först hade med mig ett par 36:or (min normala storlek) och ett par 38:or då jag tänkte att det kan vara skönt med lite lediga byxor till sommaren. Men det slutade med att jag fick halta mig tillbaka och hämta ett par i 40 som inte alls är värst bekväma (läs: sitter lite som korvskinn) men jag var inte mogen att leta mig uppåt just då så de får fungera ett tag.

Nä nu måste jag rusa.
(Ha ha. Rusa låter mycket roligt när det är jag som ska göra det.)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt att boken om Bockarna Bruse fortfarande fascinerar barn så, men det gör den. Har också läst den för mina barn om och om igen. Men jag tror nog att du snart har den framme igen, brukar inte hjälpa att gömma undan den.
Spännande att få höra hur det gått för dig på sjukhuset, men optimister som vi är så har det säkert gått bra!
Betr storlek, ja så det kan bli, men bättre med för stora än alldeles för små för det blir inte bekvämt. Nu har du nog snart "rusat" hem också. Ha det så gott!
//Maggan1

Anonym sa...

Haha...gömma böcker ja! Den dagen kommer när lille prinsen kan gå på upptäcksfärd även i skåp en bit upp. Min yngsta lyckades hitta gömt godis igår och gissa vilken lycka det var....för henne:D

Ska bli intressant att få rapport på vad besöket hos läkare och BM sade. Hoppas att allt ser helt normalt ut.
Det är många som har strl 40 och känner sig jättesmala i vanliga fall så om du med bebbe i magen behöver dra den storleken är det lungt;)

Kramar till er alla!
/Madeleine

Minimalla sa...

Hoppas det har gått bra med prover och mätningar idag.

Var själv på tillväxt-ul idag och lillebror växer som han ska och jag andas ut för en liten stund.

Det är märkligt att man drar lite större storlek för varje graviditet...

Kram på dig!

Lotta Johansson sa...

Hejsan. Har ochså en dotter som läser bockarna bruse, det bästa är att hon nu två år gammal kan boken och läser för mig eller kompisarna på dagis! Tack för en mkt bra blogg och lycka till med graviditeten! Kram Lotta

Andreas sa...

Bockarna Bruse Forever
http://hansomforsvann.blogg.se/

Anonym sa...

Hoppas allt gått bra idag o du fått positivt besked på sjukhuset.
Jag är lycklig får se GUDFADERN igen imorgon kväll kl 21.00
tv guld. Tokig i den filmen, filmernas film. Basta. Borde sova nu . Barn älskar att man läser för dem har läst o läser sagor så kan de flesta.Om inte minnet sviker det har otur ibland . Läser mycket överhuvudtaget,. Bockarna Bruse är bra.
Gåing i imorgon bl.a Ha en trevlig helg.Krama MILO-go kram till er från nattugglan.

Anonym sa...

Jösses.........SLÄNG aldrig några böcker..hur kan du ens tänka tanken ? Sagotjatet får du bara vänja dig vid Jonna...ungar är oftast sådana. Läs och läs för dina barn.........Kijan