onsdag 20 oktober 2010

att välja pest

Den bloggtorka som kan upplevas här beror delvis på datorn som ju uppenbarligen är på väg att självdö.
Utan fungerande USB-portar kan jag inte ha musen igång (den till datorn) vilket medför att markören liksom den text jag får ur mig konstant liksom hamnar överallt då min touchpad är gräsligt överkänslig och jag hela tiden kommer åt den med mina fnasiga handflator. Detta är mycket enerverande och därför känner jag inte för att skriva så mycket till framförallt mitt eget förtret. Sen är det ju tråkigt nog att jag inte kan ladda ner bilder från kameran (datorn är så gammal att minneskortläsare saknas) för en viktig del av bloggen är ju såklart foton på det jag skriver och de jag bryr mig om.
Måste ha ny dator.
Men.
Om en halvtimme ska jag till tandläkaren och fixa färdig skrottanden och det till en alldeles för hög kostnad, så hur ska jag ha råd med dator är den stora frågan. En fråga jag ska fundera på när jag ligger där med munnen full av främmande fingrar. Fy fan. Gillar det inte. Hellre gynbesök faktiskt. Även om muttan full av främmande fingrar inte heller lockas värst. Pest eller kolera liksom. Idag blir det pest.

7 kommentarer:

Caroline sa...

Jag hade återkoll i dag. Fy fan. Jag skulle ta tandläkarbesök alla dar i veckan framför gynstolen!

Anna-K sa...

Hej!
Inget kul när datorn pajar. Det är också otur att munnen behöver"lagas".Jag håller med dej hellre ett besök hos gynekologen än hos tandläkaren.Den där salivsugaren är inget vidare - den slipper du ju hos gynekologen.Hoppas det ordnar sig. Köp en TRISS-lott kanske inte vore så dumt.Hoppas allt är bra med dina små älsklingar!

Anonym sa...

Du borde kunna ställa ner känsligheten på din touch pad om du går in under kontrollpanelen (control panel) och väljer Mouse. Möjligen en MYCKET klen tröst, men alltid något...

Helene sa...

Hade du inte kredit hos Onoff så du kan köpa en dator? Och jag håller med dig, det är vidrigt att gå till tandläkaren. Jag brukar spotta ut skräpet de stoppar i munnen och ibland slåss jag lite med dem också, på ren reflex.

Anonym sa...

Vad trist att du inte får din dator att funka ordentligt. Men det är klart, om den har varit med ett tag är väl kanske enda lösningen en nu. Onoff brukar ju ha kampanjer för det mesta, men du har säkerligen kollat med dom redan. Om inte så gör det. Ibland överträffar dom sig själva när det gäller kvalitet och prissättning.
//Maggan1

Anonym sa...

Känsligheten på touchpaden går att ändra *tips* ;-)

Tina sa...

Jonna, du har en underbar humor! Eller om det är humor, eller bara som du är, men ofta läser jag din blogg med ett brett leende och däremellan med ett fniss! Gillar din raka beskrivning av saker, du skyr inte att kalla saker vid dess rätta namn, men gör det på ett så bra sätt, det blir aldrig fel - härligt! Önskar dig och din familj all välgång, samt ny dator och en bra tandläkare!
Tina