lördag 2 oktober 2010

punktbantning

Har fått veta att det inte går. Punktbantning alltså och det gör mig ledsen.
Jag är inte så bekymrad längre över mitt sladdriga mittparti även om det är trist att jag inte får plats i annat än mysbrallor och mammatights just nu, men bekymrad? Nej. Istället har jag upptäckt att mina vader tjockat på sig så pass att de inte längre går att stoppa ner i mina fina stövlar och vad är det som är trevligt med höst om inte just det faktum att man kan ha stövlar, men om man inte kan det, ja då är det inte längre kul. Och till det hör att stövlarna kostade i mina mått mätt en smärre förmögenhet förra året så jag överdriver inte om jag säger att jag är molto irritato (typ) för att inte kunna tränga in i de fina längre.
Hade en liten tanke på att banta vader genom att på något sätt stå och trampa runt på tårna ett tag eftersom jag inte ännu vill ge upp goda kakor och annat snask, men fick sen höra att det nog inte kommer lyckas. Man kan inte punktbanta sa Jess och jag såg för min inre syn stövlarna stövla bort från mig.
Fan.
Har ca 15 kilo kvar till min vikt innan graviditeten och jag orkar inte ta tag i det riktigt än men vill ändå kunna gå i stövlarna. Hur göra? Hösten har visserligen precis börjat men jag är rädd att kanske vaderna inte kommer kunna bli mindre alls, även om jag blir det framöver. Kanske är stockarna här för att stanna?
Suck.
Ska nog gå på tår i alla fall, mirakel sker ju.

I natt sov bebis mycket bra igen :-)

17 kommentarer:

Birgitta+Nyfikne Herrn sa...

Nej, det går inte att punktbanta, ej heller omfördela!! Då skulle jag ta från överflödig mage och lägga på mina rynkiga kinder! Jonna, du, ge inte upp, du är snart dig själv igen. Så skönt, att bebis sover bättre. Tänk, vad namnet Milo har blivit populärt! Det är många småkillar, som fått det namnet!
Ha det gott och kramar till er!

Anonym sa...

Har du funderat på LCHF metoden? Många pratar sig varma om den. Men i ditt fall som är sockerberoende så är det nog kanske svårt. Men å andra sidan "får" man ju äta mycket annat gott och jag och mina sockerbovsvänninnor rasade i vikt med den metoden. Dessutom mår man bättre i hela själen när inte blodsockret åker upp och ner. www.lchfrecept.com är en bra adress om du vill veta mer. Kram och lycka till.

Anna-K sa...

Lugn - även om inte stövlarna passar dina ben just nu.Än är inte vintern här, det ordnar sig säkert om någon månad kan du säkert få dem att passa.
Grav.kilon försvinner så småningom o även vaderna får lite mindre mått.Lycka till!

Karin sa...

Lästa ut stövlarna!
En skomakare kan få dem 1-2 cm vidare i skaften.

sofiefitness sa...

tänk på en sak: tränar du en muskel så blir den större. tränar du biceps får du tex. större armar. samma sak med vaderna. Att gå runt en massa på tå kan alltså göra att dina vader blir större istället.
Samma sak med folk som håller på att göra tusen sit ups. Magen växer och blir större för du tränar ju den, och den reagerar precis som alla andra muskler. och sne blir folk förvånade över att midjan växer. Hm... =)

Sara sa...

Hur mycket för små är dom? Är det riktigt skinn kan oftast en skomakare töja ut dom, har gjort det sjävl med ett par och det blev jättebra.

Anna sa...

Jag har också fått lära mig att det inte går att punktbanta. Fått veta att det verkligen är så! Men samtidigt så vill jag inte till 100% tro på det. Självklart tror jag inte att om du tillexempel tränar vaderna, så kommer endast dessa att bli mindre. Men jag tror dock att kroppen är så smart, så att den tar energi i första hand ifrån närliggande ställe. Så om du tränar vaderna, så borde den ta energi i första hand ifrån vaderna. Jag vill tro att kroppen är så smart. Men den är ju tydligen inte det enligt dom som vet. Men försök ändå. Det kan ju liksom inte bli värre. :)

Marresmamma sa...

Jag förstår din besvikelse. Jag vill också punktbanta. Men du, du kommer gå ner de där kilona, ska du se. Å så kan du ju komma ihåg under tiden att du är jäkligt snygg även med de där extrakilona!

Marianne sa...

Jonna min vän. 20 år sedan min sista graviditet och jag kämpar fortfarande med mina kilon. Drog på mig graviditetsdiabetes i slutet av perioden och det får jag leva med. Din punktbantning låter skoj men tror inte heller att det funkar. Pröva vanliga promenader. Det funkade för mig efter första graviditeten för mig för att tappa 15 kilo då. Nu vet jag också att det är mycket bra och "enkel" fettförbränning". Följer din blogg och önskar dig och din familh fortsatt lycka till. Kramar från Marianne i Höga Kusten.

Anonym sa...

Jag kan tipsa om viktväktarna online, det funkar kanon tycker jag ! Man behöver aldrig vara hungrig och som ammande kvinna får man äta mera såklart. Man kan äta det mesta bara det är inom rimliga former. Jag tycker du är jättefin som du är vilket som !!
/ Caroline

Miia sa...

Men om vi är tillräckligt många som önskar oss punktbantning så kanske det går??
Söta du, jag har 10 kilo kvar sen min graviditet och min lille prins är ju 7 månader...hmm.
Köp några billigare "okej" stövlar till denna hösten för jag tror helt säkert att du kommer kunna ha dom andra till nästa höst! Även om det just nu känns surt.

Kram på er

Milla sa...

Testa med stödstrumpor :) Det tänkte jag göra.. Borde ju gå :)

johanna sa...

Har du testat med stödstrumpor,
Kan ju vara lite vätska också och inte bara extra fett.

Anonym sa...

Det finns jättebra underkläder och strumpor som håller in. Märket Spanx är jättebra, dyrt men ruskigt effektiva och hållbara. Jag har använt mina massvis! Kram Anna
http://www.spanx.com/category/index.jsp?categoryId=2992042&clickid=topnav_hosiery_txt

Lilla jag sa...

Man ska akta sig för att hamna i ketos som man gör om man utesluter alla kolhydrater.
Det har till och med Paulun gått ut med.

Caroline sa...

precis. ska vi snacka bra gå-ner-i- vikt-metoder är lchf skitbra tycker jag. MEN inte när man ammar!! dessutom får man ju inte springa nämnvärt förrän efter 6 månader OCH kroppen samlar också på sig fett som amningsdepåer.. så sist gick jag inte ner i vikt ordentligt förrän jag slutade amma efter 6 mån.. så jag väntar snällt på den tiden även nu och vet att jag kommer gå ner tids nog även om det är lite frustrerande:) men visst magen får ju gärna dra i hop sig lite mer..

Margherita sa...

Vik ner stövelskaften kanske?