fredag 8 oktober 2010

bränn bränn bränn

Vi har tittat på Idol ikväll och av Milo att döma så är Linnea bäst. Klart mest dans då och applåderna efteråt var övertygande. Måste säga att killen min inte alls är ute och cyklar.

Annars har vi idag inte gjort mycket mer än varit på flykt hemifrån. Nej men på riktigt så blev jag rejält skärrad tidigare fast nu är det tack och lov bra. Kan väl sammanfatta det hela med ordkombinationerna:
Trött mamma somnar med barnen-platta på-plaströkfylld lägenhet-brandlarm funkar inte-bebis hungrig-mamma vaknar. Amen.
Och tur i oturen är väl att Mimmi blev hungrig just där och då 1, 5 timme senare så jag kunde stänga plattan och slänga ut kastrullen med smält plast (nappflaskor) och sticka ut med barnen så lägenheten fick vädras ur. Nu är det normal luft härinne och lukten nästan borta. Fy satan vad bränd plast stinker förresten.
Inget hände ju som tur är men shit vad rädd man blir när tänk omandet sätter igång. Och inte känns det roligare att veta att jag är en sån yrpannkaka just nu att jag somnar ifrån kokande kastruller. Riktig ågren ger det faktiskt. Det tillsammans med att åka till sjukhuset en dag innan jag har tid tillsammans med lite andra knepigheter på sistone får mig att starkt fundera på hur trött jag egentligen är.

En helt annan sak. Blir så less på att inte ha fungerande USB-portar och därför bl a inte kunna ladda ner och upp bilder. Har testat uppdatering och annat, men det är heldött. Kanske ny dator är enda lösningen? Bajs.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fy vad otäckt! Vad glad jag är att ni vaknade i tid!
kram/Mia

Anonym sa...

Usch, nu börjar jag tänk-omandet... Jag gjorde en liknande grej när min äldsta tjej var alldeles ny, fast då kokade jag potatis och skulle se på TV, där jag somnade.
Hoppas de får vila ut ordentligt snart!
/mickis

Marresmamma sa...

Åh, jag har gjort exakt samma sak fast jag pratade i telefon i ett annat rum. Fantastisk rökutveckling och ja, bränd plast luktar vidrigt!

Anonym sa...

Himla tur att Mimmi vaknade och var hungrig! Usch vilken otäck historia. Men tur att allt gick bra!
Det här med datorn är ju ett problem. Är den jättegammal och inte några uppdateringar hjälper så kanske det är dags för en ny?
Idol tittade jag också på, men jag gillar Geir, tycker han är jätteduktig.
Kram Maggan1

Helene sa...

Men usch vad hemskt. Jag blir rädd bara jag läser det fast jag ju vet att allt gick bra. Vad tråkigt att ni har en sån iditiotisk hyresvärd som inte fixar nånting.

Det där med datorn känner jag tyvärr igen alldeles för väl. Min dator pajade ihop i somras efter en längre tids sjukdom. Köpte en ny, som jag sedan fick byta för att det var fel på nätverkskortet. Sen pajade modemet. Och skrivaren är visst inte kompatibel med Windows 7... Ja du hör. Det "roliga" är att man förväntas ha Chalmersexamen för ingen hjälp får man utan måste fixa allt själv.

Kram och pussa barnen!

Anonym sa...

Jag har också torrkokat nappar och flaskor! You are not alone, girl. Trötthet och tvåbarnsstress kan göra konstiga saker med ens huvud...Mitt tips är att du köper en äggklocka som du alltid ställer på 15 minuter då du drar igång koket. Den signalen har räddat mig många gånger! :-)

Vad gäller brandvarnaren så förstår jag att du är irriterad på hyresvärden, men medans du väntar på att de ska få "tummen ur" så tycker jag att du ska dra en repa på Clas Ohlson, Ikea eller motsv. och köpa en själv. De kostar ofta under hundralappen och det kan det vara värt med tanke på familjens säkerhet! Kan ju finnas grannar till er som röker i sängen och annat dumt också...

Anonym sa...

Fy vad läskigt! Mimmi är räddaren i nöden :-)
Jag har länge funderat på att skaffa en spistimer men inte fått tummen ur där heller.
Datorn har jag ingen bra lösning på tyvärr.
kram!
Trasselelin