tisdag 26 oktober 2010

nehep

Jag ger upp för idag. Kunde inte skicka mail eller lägga upp bilder på nya datorn. Suck. Kollat mig tokig på kontrollpanelen och alla andra ställen men jag fattar verkligen inte. Allt ser ut att vara tip top och ändå sitter jag här och gnisslar med de gamla tangenterna för att få till det. I värsta fall får jag gå tillbaka till butiken och fråga.

God natt.

6 kommentarer:

Mamma Z sa...

Natti natti, sov så gott!

Kram

Anonym sa...

Bra idé att ge upp för idag. Kanske ser annorlunda ut i morgon. Av egen erfarenhet så blir det lätt så att man bara "snurrar runt" i allt vad inställningar och installationer heter och kan bli annorlunda om man går ifrån ett tag. Men om det är lika tjurigt i morgon tycker jag du ska kolla med butiken.
En sak som slog mig nu är att du kan inte ha båda datorerna inkopplade samtidigt med samma anv-namn, datornamn, lösen etc för då funkar det inte. Gäller även mailen, du kan inte ha mailen uppe i båda datorerna samtidigt (sa dom till mig när jag inte fick min mail att fungera), för då funkar inte mailen som den ska.
Nåväl, nya tag i morgon! Är säker på att det fixar sig. Man sätt bara igång nya datorn och se hur det ser ut. Jag vet ju inte om du använder trådlöst nät eller om ni har ett fast nätverk i lägenheten....
God natt och sov gott och dröm inte om datorer!
Kram Maggan1

Ellie sa...

Du skulle ha köpt en Mac... Dyra, jag vet, men värd varenda krona. Oslagbara när det gäller bildhantering m.m. Jobbar med PC och får ringa vår IT-support jämt och ständigt. Har Mac hemma och under alla år jag har haft mina datorer så har jag aldrig någonsin haft strul.
Hoppas det löser sig för dig.

Emma sa...

På min bärbara finns det i högra hörnet vid klockan och allt en liten ikon för touchpaden som man högerklickar på för att ändra inställningar!

webbmarcus sa...

Hej Jonna. På nya datorer är inte alltid energialternativen rätt inställda.

Kolla längst nere till höger på startmenyn bredvid klockan om du har ett batteri eller liknande där. Där kan du välja att ändra inställningarna för prestanda.

Exempelvis vill man ju inte att den ska använda all kapacitet när man är ute och reser och kör via batteri så då kan man ställa in ett alternativ för detta.

Men när man är hemma och kör med strömsladd ska ju allt vara på maxkapacitet. Detta brukar kunna hjälpa lite om den upplevs som långsam.

En sån här meny letar du efter http://res2.windows.microsoft.com/resbox/sv/Windows%20Vista/main/b/7/b75c2555-bac3-4f69-80ae-d2c7629e13bc/b75c2555-bac3-4f69-80ae-d2c7629e13bc.png

Hoppas jag inte rör till det alltför mycket för dig.

Sachiko sa...

Du vet var jag finns och du har ju numret om du skulle behöver en supermegaexpert (som framför allt är ödmjuk haha) att kolla på din burk. Är säkert bara nån drivrutin eller uppdatering som behöver fixas.

Kram