onsdag 20 oktober 2010

eländesjäklaskittand

Gick ju inge vidare det där.
Störande.
Gjorde alltså skitont hos tandläkaren. Igen. Min tillfällliga lagning har försvunnit helt vilket ledde oss tillbaka till ruta ett och därifrån kunde vi inte ta oss någonstans då det gjorde ont som fan. Det skulle inte göra det så jag blev inte bedövad men det gjorde det ändå och då var det försent för bedövningen. Det är antagligen nåt skit som gått ner i roten och inte kan plockas ut eftersom det ilar satan bara man nuddar lite i hålet. Kul? Nej.
Nästa vecka ska ett nytt försök med massa bedövning göras men risken är väl att det är inflammerat igen och då tar inte bedövningen, som sist, och i sånt fall ska jag till någon annan specialistsnubbe som ska hjälpa mig eftersom min tandläkare inte riktigt vet vad göra härnäst för sånt här elände ska det inte vara med en tand.
Alltså fan.
Visst, det finns mången problem större än detta men vad jag är trött på gaddstrul. Varit fem gånger och blivit pillad i käften sen juli och den akuta värken som jag inte kunde ta tabletter mot, men inget är bättre. Eller jo, värken är visserligen borta men jag är inte ett dugg närmare en hel tand, snarare längre borta. Om ni minns så ramlade ju halva tanden väck och jag råkade svälja den (bara det liksom, vad fan är det här för dålig tandkomedi?) så nu finns bara halva kvar och spökar järnet med mig.
Ja. Får väl försöka se det roliga i det, vilket är svårt då jag bara gråter i stolen. Tycker det är jobbigt som fan med tandläkarbesök sen min käke hoppad eur led under ett för sju år sedan och det är väl knappast mycket roligare nu.
Skit.

13 kommentarer:

Marresmamma sa...

Vad jobbigt! Men jag undrar bara varför bedövningen inte skulle ta bara för att det är inflammerat..?

Gråa musen sa...

Blev error när jag skickade meddelandet så med risk att meddelandet upprepar sig gör jag ett nytt försök. Här i Jönköping finns det en avdelning med specialbedövning när den vanliga bedövningen inte tar. Typ lugnande piller i kombination med lustgas. Hör efter om det inte finns där du bor. Tycker inte du ska behöva ta smärta under behanling. Jättekramen

Anonym sa...

Det var då ett jädrans skit med din tand! Jag tycker det är dags för den där specialistsnubben redan nu, det är väl inte mycket att hålla på att strula med för den du går hos nu, han vet ju ändå inte riktigt vad han ska göra (eller hon). Tandläkare i all ära, men det är inte kul att gå dit, fast det är ju bra att dom finns! Att sen halva den här tanden is gone by the toastolsspolning är ju lite komiskt, men du måste ju få till det hela så du slipper obehagen.
Kolla om du inte kan få komma till specialistsnubben direkt, det hade jag gjort om jag varit i dina kläder!
Kram Maggan1

Öländskan sa...

Stackars stackars dig. Jag får nästan panik av att läsa vad du skriver, pest och kolera på en och flera gånger om. Har haft sådana bekymmer men nu är de flesta gaddarn rotfyllda.
Kram och jag sänder ljusa tankar.

Anonym sa...

Oj låter inget vidare ..
Kan man inte bli sövd hos tandis?
Lustgas har jag hört att tandskräckslagna kan använda..
Men gräva i roten är ju värsta obehags varning :/
Hoppas på tur nästa gång.

peter sa...

iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar man inte behöver. Med andra ord betyder det att alla prylar/möbler som kommer in till sajten blir helt gratis!

Så om du behöver prylar/möbler helt gratis eller om du har prylar/möbler du inte behöver besök gärna iLoveGratis.se

http://iLoveGratis.se

Anna sa...

Lider med dig! Önskar att du gick hos min tandläkare på folktandvården, dock många mil ifrån där du bor, hon är verkligen fantastisk. Hon är också specialist och har arbetat där sedan jag var liten, så jag har haft henne i alla mina dagar. Jag har också haft väldiga problem med mina tänder efter att jag trillade en gång och slog sönder hälften av alla tänder i munnen, men hon har alltid varit superproffsig i sitt arbete, och samtidigt är hon gullig och alltid har min ekonomi i sina tankar, tar aldrig ut något överpris som vissa tandläkare gör.

Anonym sa...

Hej. Uh jag ryser när jag läser om tandproblemen... Men jag tycker du måste testa en sak till nästa gång. Ring till "käftaläkaren" och be att du får en lugnande tablett typ stesolid, att ta ca 1-2 timmar innan. Förr kunde ja få en massa bedövning och den tog inte. Då förklarade min t.l. att kärlen blir så jättesmala när man är nervös och att det är därför bedövn inte tar. Dessutom så slipper du vara så jättenervös. Kram Amanda<3

Anonym sa...

Dra ut den. Ingen ide´att spara på en tand när den bara ställer til problem.

Anonym sa...

Verkligen mycket synd om dig! Skulle kolla efter en specialisttandläkare, så du kan få adekvat bedövning o behandling direkt . Man kan bli sövd o få lustgas.Lugnande hjälper ju inte utan smärtstillande , sen först få bort inflammationen. Fick antibiotika en gång först... sen behandling. Lycka till kram

Anonym sa...

Usch så jobbigt för dig. Jag hatar också tandläkarbesök, men har de senaste åren gått till en ny här i Norrköping som är underbar, Anders på Kneippentandläkarna. Han vet att jag är rädd och inte tål smärta särskilt bra. Dessutom tycker jag inte det är så dyrt där. När det blir det kan man få dela upp betalningen på några månader.

Köp en ny dator på avbetalning, det är du värd!
Kram Louise

Rebecca sa...

Usch lider verkligen med dig!

Men på tal om tandläkare så måste jag ju berätta! Var själv hos tandläkaren igår och när jag satt i väntrummet bläddrade jag i senaste Se&Hör i brist på annat. Där var det en artikel om Mimmis dop och en stor bild på dig & Marcus och även en inklippt bild på Mimmi. Där stod för övrigt att du och Marcus ska gifta er i maj nästa år. Tänkte bara berätta det, misstänker nämligen att du själv inte är medveten om bröllopsplanerna och att det kan va bra för dig att veta ;) Om du vill köpa en klänning och bjuda folk och så, tänkte jag. Lustigt vad sådana "kvalitetstidningar" skriver :)

Ta hand om er!

Kram Rebecca

Anonym sa...

HEJ JONNA, dra ut tand dewt gör jag jämt här lagas inga tänder....billigare o mindre smärtsamt att laga, så ut men bara!!! ha en trevlig helg i stockholm. kram kram