söndag 17 oktober 2010

day after dop

Mimmi Severiina Elda Birro, vår älskade dotter, döptes igår inför familj, faddrar och några vänner.
Mimmi ska hon kallas, lilla tjeja och hon var så fin hela dagen, precis som alla andra dagar med. Storebror Milo var en tuffing där fram i kyrkan och njöt av festen efteråt. Han älskar ju fester och folk vår kille och visst var det en lyckad tillställning. Buffén vi hade fixat bestod av fransk potatissallad, grekisk sallad, bön och sellerisallad, marinerad kycklingfilé, rökt ytterfilé, gravad lax, tzatziki, hummus, focaccia och brytbröd med ton av morot. Till detta dracks loka och lättöl. Efterrätten bestod av mormors tårtor och kaffe. Som försnacks bjöds det på lite tonfisk- och avokado/kalkonsnittar till fördrinkar av cider och pommac. Allt var mycket gott även om jag själv var med på många hörn, i andra hörn fanns Päivi och min mamma som jag tackar till tusen för! Men nästa gång jag arrangerar fest ska jag nog hoppa buffémakeriet och köpa nåt klart, eller så har jag glömt stressen och bara kommer ihåg det roliga, fast helst gör jag mat till någon annans fest. För det är ju kul, fast inte när man samtidigt själv ska amma och försöka underhålla en vild storebror och liksom vara en del av mittpunkten. Nej, hellre då bara fixa käket.
Tack alla ni fina som var där och förgyllde vår dag! Tack ni som var med i tankarna! Tack bästa faddrarna och tack prästen Maria! Tack också för alla gratulationerna och tankarna här på bloggen.

Nu ska vi ungås lite och äta rester. Någon som vill ha?

Kram!

9 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Skulle gärna komma och äta rester med er :O)
Stora Lyckönskningar till Lilla Mimmi!

Birgitta & Herr Nyfiken sa...

Ja tack! Det låter smaskens! Synd, du kunde kommit hit å fixat med...
Krama om varandra♥♥♥

Helene sa...

Jag tar gärna lite rester jag med! :-D Det var inte lite ni hade fixat till buffén! Vad roligt att dagen blev lyckad. Får man se lite bilder tro, om USB-portsguden är med dig...

Sachiko sa...

Kom igen Jonnapolkajärvi- Vi vill se lite bilder från dopet och hur fin Mimmi var i klänningen. :-)
Gärna bilder från buffén också. *dregel*

Anonym sa...

Vilket jättefint namn Elda, det har jag inte hört förrut.

Lycka till !

Anonym sa...

äta andras mat...mmmmmm
och den buffen var heeelt i min stil men tyvärr är det för långt från uddevalla
tur att ni fick med severina för det var det vackraste namn jag hört tror jag
vill snart ha ett uppdaterat foto på lilla severina

Anonym sa...

Låter som ni hade en fin och stämningsfull dag igår! Men jag förstår att du hade en hel del att "stå i"! Men den dagen kommer ju inte tillbaka, så vad gör man inte för sina små telningar?
Hoppas dagen idag varit lite lugnare och att ni kunnat umgås och äta rester som du skrev.
Väntar på lite bilder så småningom om du vill dela med dig förstås.
Kram och god natt från Maggan1

ullisen sa...

men oj så länge sen jag var här förstår jag för då hade du precis avslöjat din familjs hemlighet. och nu är hemligheten redan namnad och döpt! grattis otroligt mycket, på alla vis som går!

carolina sa...

Hej Jonna! Vad kul att det blev en Mimmi! Passar jätte fint med Milo. Ta hand om er! Många kramar // änglamamman Carolina