söndag 10 oktober 2010

hurtig terapi och smalare midja(?) en grå höstsöndag

Lite trist höstväder denna söndag, men det ska vi nog få ändring på. Inte kanske vädret i sig men det vädret kan föra med sig -den gråa känslan av blä. Alltså inget blä idag alls. Blä är förbjudet från nu.
Ett lite försiktigt glädetjut denna dag är att jag tror banne mig mina plankövningar gett en aning av resultat. Kanske, kanske kan det vara så att sladdret är på väg att dra ihop sig och visst är sladder en petitess i det stora hela men ni anar inte vad glad jag blir av tanken att kanske kunna bära mina "tjockejeans" i slutet av nästa vecka. Tjohoo. Bye bye mysbralls. Vågar inte gå så långt som att prova de riktigt än men blir mycket inspirerad att lägga mig i planka ikväll med.
Kommande vecka ska jag kontakta sjukgymnasten så jag får ordning på ryggen så att jag sen i december ska kunna fortsätta med träningen. Hoppas jag får klartecken tills då att köra både afrikansk dans och zumba som jag tror de börjat med på sats. Härligt. Börjar min svettfobi till trots se fram emot att få hoppa och skutta järnet bland alla andra.

I eftermiddag ska vi nog gå en sväng till Milos favoritmuseum så han kan gå runt på barnutställningen och skratta. Vet inte hur många gånger vi varit där men det är lika roligt varje gång så varför inte favorit i repris. Själv vill jag se deras amningsutställning och drick en kopp något gott och fira mitt eventuellt mindre mellanparti med något kladdigt och brunt. Som sagt, det får ju inte gå för fort :-)

Hoppas ni får en skön och lugn söndag!
(Och kom ihåg ifall ni liksom jag har tendens att dras ner av trist väder: Det är tanken som styr känslan och tanken styr du. Tänk om, tänk nytt och kanske det grå inte stör så mycket längre. Värt att testa iaf.
Tack terapeuten!)

10 kommentarer:

X sa...

Vilket museum pratar vi?
Jag tycker utbudet med barnvänliga aktiviteter är begränsade i den här stan. Busfabriken börjar kännas lagom tråkigt nu. =)

Catarina sa...

Frågan om museum kom från mig, jag var lite snabb med knapparna. =)

finnjonna sa...

Catarina: Arbetets museum har ett mycket barnvänligt fik med lekstuga i ett hörn och så pågår just nu en utställning för de lite större barnen som verkar skoj, men även Milo gillar att gå runt där bland grejerna och verkar ha mycket roligt under tiden :-)

Gråa musen sa...

Ska banne mig ta till mig det du sa och grilla middagen ute. Det regnar ju inte och värma sig kan man ju göra vid grillen. :-) Bort med alla moln. Bort, bort, bort. Ha en superfin Söndag. Det ska jag :-)

Gråa musen sa...

P.s vill inte be dig men når ju inte din gubbe på annat sätt. Kan du hälsa Marcus att jag saknar hans bloggande så jag kan gå åt. Vems vemod och vackra ordsnickeri ska ju nu läsa????? MARCUUUUSSSS SAKNAR DINA ORD. Böckerna kan jag utantill.. Så kom igen...

Helene sa...

Jag tänder mängder med värmeljus och kryper upp i fåtöljen med en bok. Här väderdeppas inte heller! :-)

Birgitta+Nyfikne Herrn sa...

Ta alltid ut glädjen i förskott,då kan du vara säker på att alltid vara glad!

Anonym sa...

Trots gråväder och dis och dimma har vi haft en riktig solskensdag! Tänk vad tanken kan göra med en människa. Precis just det du skrev borde många ta till sig! Det är jag själv som styr tanken och hur jag är mot mig själv och mot min omgivning.
Bra Jonna!
Hoppas ni också haft en bra dag.
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Hur går det för er minsta nu på nätterna, är koliken borta?
Hur många gånger gick ni på akupunktur?
Skulle bli jätte glad för svar då vi är mitt uppe i det.
Tusen tack!!!

Sofia

Emma-Lou sa...

Har du bara lite sladder? Då ska du se min mage idag och det var över ett år sedan jag födde. Har jordens största gravidmage (inget skämt) så det blev en heeeeeeeeel del överskottshud - som INTE går att träna bort. Det enda sättet att få bort, är genom en operation där de skär bort skinnet. BLÄ!

Har helgen varit bra i övrigt?