onsdag 6 maj 2009

återfall

Ikväll blev det tröstlöst gråt igen. Milo har inte bajsat på hela dagen och pruttarna verkar inte heller vilja ut, hur han än kämpar med dom. Gör så ont att se hur han knyter nävarna och helt illröd pressar på utan resultat. Min lilla älskling! Och inget kan jag göra för att hjälpa. Försöker massera, prata lugnande, vagga i upprätt ställning och visst, det lindrar men inte mer. Nu sover han i alla fall. Hoppas det onda är borta när han vaknar. Stackars minimagen.
Konstigt det är. I Gävle hade jag inte längre någon kontroll över mjölk eller ickemjölk (sköterskan trodde inte det hade med något att göra eftersom han inte reagerat illa på ersättningen) samtidigt som lite väl många koppar kaffe åkte ner liksom ett par lakritsbitar, med betoning på ett par allt medan bebis mage verkade må super med undantag för några envisa pruttar på tvären som ändå rätt snabbt lossnade.
Sen kommer jag hem, lägger ner mjölken, kör havregojs och koffeinfritt och hans mage slår genast bakut. Ska nog gå efter lagom är bäst hädanefter. Måttlighet och allt vad det kan kallas. Dricka min kvällsyogurt till mackan med gott samvete och inte tänka mig fördärvad på vad som kan tänkas hända efter det.
Älsklingen. Han är så fin.

Nu ska jag med sova.

Tid hos distriktssköterskan på fredag förresten, så får vi se vad jag fått på mig.

14 kommentarer:

Anna-K sa...

Hej! Hoppas magen lugnat ner sig på lille Milo - o även dina besvär upphör - även "tonårshyn" bliivit bättre.Sov gott hela familjen.Godnatt!

Anonym sa...

Bra att du får träffa distr-sköterskan på fredag redan. Dom är skitbra på det här med utslag. Min dotter har varit hos "sin" sköterska idag pga utslag och fick direkt veta vad utslagen var för sort och vilka mediciner hon skulle ta, en del receptfria och en del på recept som sköterskan hade rätt att skriva själv utan läkarkontakt.
Trist att Milo fick ont i magen, men förstår att det släppt nu och att han sover gott. Har du testat att försöka få ut luften med väldigt försiktig hjälp av t ex febertermometern?
Du får ju så många goda råd, men jag kan ändå inte låta bli att säga att jag tror inte det här med mjölken är boven i dramat, ibland får barn ont i magen precis som vi vuxna får det ibland. Tycker din idé om att lagom är bäst är skitbra, gå efter den! Jag tror att ju "normalare" du lever, desto bättre mår du och utifrån det så mår Milo också bra. Bara tanken på att det kan gå åt h-e om man äter ditten eller datten kan påverka, barn är nämligen väldigt intuitiva och känner av omgivningen. Hoppas Milo sover bra nu i natt och att du också får sova ordentligt. Har lyssnat/sett på Kvällsöppet och som vanligt har Marcus gjort en jättebra insats och hans slutord i programmet var fantastiska.
Kram och god natt!

Sophia sa...

Usch va jobbigt. Det är det värsta som finns att hjälplöst se sin lilla ha ont. Vi gav vår dotter "Minifom" under hennes första månader då hon också hade det jobbigt med magen. För oss fungerade det utmärkt. Hoppas att det blir bättre snart.

/Sophia

Anonym sa...

Hej, ett tips om han är hård i magen och inte får bajsat på länge. Prova att ta tempen på honom, snurra försiktigt på febertermometern så ska du se att bajset kommer ut. Fick göra det på min son typ en gång i veckan fram tills han var ett år. Lycka till !

Anonym sa...

När barn får akupunktur kan det komma ett bakslag som gör att man behöver ett besök till, detta hände vår dotter.

Marie sa...

Har du provat ge honom lite katrinplommon? Eller äta det själv? Det kan hjälpa mot en liten mage som strular.. Katrinplommor pureen är väldigt söt så det brukar små människor tycka om..

Kram

Annci sa...

Hej hej!

Tänkte lämna några tips på kolik-hjälp. Kanske har du/ni redan provat allt... men ändå, här kommer dom:

Vår dotter hade en lindrig variant av kolik varje kväll under ett par månader. Det vi gjorde då var att "pumpa". Vi lade henne på rygg, tog tag i benen och "nästan-cyklade"... alltså inte med benen växelvis utan samtidigt. Först 2 gånger lite lätt å sista lite hårdare... pump, pump, PUMP. Detta upprepades en stund å tillslut pruttade hon så "Skallepär" låg i lä ;-).

Hjälpte inte detta tog vi tempen på henne. In med den och "rör runt" lite försiktigt. Detta resulterade alltid i prutt å bajs.

En kompis åkte in med sin son på sjukhuset för att han krampade så. Sköterskan tog tempen å i samma ögonblick som hon drog ut den blev hon nästan sprutlackerad.

Sedan har jag läst om nå´t som heter Windi. Vet inte mer än det jag läst. Googla på det för mer info.

Lycka till nu & jag hoppas snart han slipper ha ont.

Ha en bra dag i solen!

/ Annci

Anonym sa...

Har du läst Annika Lantz 9 1/2 månad? Kan varmt rekommendera den om du inte redan läst, lite bra tips kommer hon med ibland men framför allt så vågar hon öppet ta upp allt jobbigt med icke-glada bebismagar. Läs, skratta och gråt, det gjorde jag!
Hälsningar Malmö-tjejen

Terese sa...

Om du ger honom ersättning så kan du trycka i lite messmör det smörjer magen och då kanske bajjen ploppar ut. Bra mot onda magar :-)

Anonym sa...

Har precis sett dig och Marcus på Efter tio på TV4 och sitter med tårar i ögonen. Jag har följt dig länge länge nu, sedan förlusten av Liten, under hela din kamp för att bli gravid, under IVF och graviditeten och äntligen fick jag se er "live" med ert lilla underverk Milo Santino!!

Under min första graviditet förlorade en av mina bästa vänner sitt barn när jag var höggravid och vi har fortfarande svårt att umgås, det är mycket komplicerade känslor som står emellan. Jag tror att jag har följt dig såsom jag hade velat följa min vän genom sin andra graviditet och att du har blivit ett slags substitut för henne. Dessutom har jag själv varit gravid samtidigt som du och hade beräknat datum den 14 februari, så vi låg i princip lika i tid också och det kanske har gjort att resan med dig blev desto starkare! Ett enormt stort GRATTIS till er vackra son, låt ingen påstå något annat än att han är vacker och ett stort lycka till i framtiden.
Kram från Elin

Julia sa...

Jag vet att programmet på fyran som nyss visades är en repris, men jag såg inte första gången. Har ju följt din blogg länge och kommenterat ett par gånger, men det var som om allt blev mer verkligt när jag såg er båda tillsammans på tv:n. Och som jag grät. Grät för er förlust och er kamp men också av pur glädje över att se hur Marcus tittar på dig, hur vacker Milo Santino är och att få ta del av er starka kärlek till varandra. Tack!
Har du förresten provat att blanda lite messmör i ersättningen? Det funkade faktiskt när Sanna inte hade bajsat på två veckor, i kombination med miniform förstås. Hoppas hans lilla mage blir bättre snart och att du blir av med den mystiska tonårshyn. Stor kram till er alla tre!

Carro sa...

Kan du inte hjälpa bajset att komma ut då? När syrrans döttrar var hårda i magen så hjälpte dem till med att få ut bajset med en temp. Körde runt lite lätt med den och sen kom bajset ut. Det blir inte lika mycket tryck i magen då.

Hoppas allt löser sig!

Anonym sa...

1. Om du har Semper - byt till Nestlés Nan. Bättre för hårda magar.
2. Klicka i messmör.
3. Våga ge honom vatten i flaska. Det kanske du redan gör, vad vet jag, men bvc vill gärna påstå att små barn inte ska ha annat än bröstmjölk eller ersättning. Det är inte sant. De blir törstiga precis som vi.
4. Låt honom sitta dubbelvikt på din mage. Håll honom under armarna och låt honom böja sig framåt. En del barn måste sitta så för att kunna bajsa. Sen är det även bra för dem att ligga mycket på mage och kämpa, t ex med någon leksam framför.
Lycka till.

Anonym sa...

Fruktspuré får man ge bebisar från att de är nyfödda. Min lilla tjej fick päronpuré med sked vid hårdmage (då vid 2 mån ålder) & jag har aldrig haft problem med varesig smakisar eller hantering av skedmatning.