måndag 11 maj 2009

finnjonnas upprop

"Bajs med (mycket bajs idag) att jag inte tjänar pengar på bloggen" var det första jag tänkte när jag läste artikeln om mamma-bloggarna i mamma-kampanjen, för då hade ju också jag kunnat skänka dessa till röda korsets bloggupprop precis som de andra fina mammorna gör. "Eller gör de?" Tänkte jag sen. Det framgår faktiskt inte när man läser texten även om rubriken antyder så mycket. Jag hoppas de gör det och tror så med (man behöver ju inte skylta med allt), för en bra slant borde det onekligen i så fall bli till ett mer än vettigt ändamål. Spelar kanske inte så stor roll egentligen för de gör ju redan massor genom att vara med och driva kampanjen, men jag undrar nog ändå... Skänker ni intäkterna (eller en viss del) från bloggen till mammorna som behöver de bättre? Om inte. Gör det!
Det är mitt upprop till alla er med bloggar som genererar pengar. Skänk åtminstone en del av dessa till blogguppropet: Rädda Mammorna!

Själv kan jag som sagt inte göra just det, men jag kan från botten av mina mammafickor skramla ihop så mycket pengar att det iaf blir till ett litet bidrag i min egen kampanj här till höger som jag härmed också välkomnar er andra till!

4 kommentarer:

Gunilla sa...

många bäckar små...

Kram Gunilla

Anonym sa...

Nu har jag lämnat mitt bidrag, en mamma till en annan.

Hoppas det är fler som hänger på!
Mvh
Kristina

Anonym sa...

Gumman. Du SKA vara avanmäld på arbetsförmedlingen när du plockar av din mammaledighet. Du kan inte vara mammaledig och arbetssökande samtidigt. Sen påanmäler du dig den dagen du inte vill vara mammaledig längre. Så funkar det. Kramis

Tonårsmorsa sa...

Jag kan inte tala för andra än mig själv. Jag skänker pengar till alla ändamål som jag tycker känns viktiga och seriösa, jag har fadderbarn, jag ger pengar till hemlösa, jag har i stort sett alltid en kampanj som antingen jag själv varit med och dragit igång, eller som jag är med och lyfter fram i min blogg.

Just nu har jag två kampanjer. Rädda mammorna och en insamling till hemlösa Carl, cykeltaxi:
http://tonarsmorsa.se/2009/04/19/insamlingen-till-carl-med-cykeltaxin-ar-igang/

Som ensamstående med 4 barn har jag väldigt dålig ekonomi, men jag tänker att det alltid finns de som har det värre... Ibland kan jag bara avvara några kronor, men jag tänker: många bäckar små...

Sedan tänker jag att det är inte så viktigt att ta reda på vad och hur mycket andra gör eller att berätta vad man själv gör, för om man ger tycker jag man ska ge för att man själv vill, inte för att visa upp det för andra... Så tänker jag.