söndag 31 maj 2009

slapphet över styrka

Tycker årets Robinson varit under all kritik på många plan och ändå har jag mer eller mindre slaviskt och alldeles för engagerat tittat som i hopp om att det kanske en vacker lördag skulle bli till det det en gång var.
Att killpaktens dörrmatta Ellinor, som jag personligen tycker borde ha åkt ut för länge sen, men som jag lika länge har vetat skulle vinna, vann är ju bara synd. Hennes finalmotståndare finnjarmo var ju den riktiga vinnaren i mina ögon och den ende som bidragit med något i vår och det inte bara för att han är en fellow finne.
Men det är ju Robinson vi pratar om, ej att glömma och inte sedan Martin Melins tider har det egentligen handlat om att överleva. Angela var en favorit ett tag men som jag skämdes nu när jag i reprisen såg hennes himlande med ögonen och uttalanden om Ninas svek. Gnäll gnäll. Det är ju precis det spelet tävlingen har kommit att handla om och det visste alla, ett spel som Nina var bäst på och därför nu får ta skit från förlorarna. fy vilka töntar många av dom visade sig vara.
Robinson borde gått i graven för länge sen, men redan nu uppmanas vi att söka till nästa säsong. Tror jag det blir bättre?
Absolut inte.
Kommer jag sitta och glo och surt muttra?
Absolut.

Läs mer här och här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har inte ägnat årets Robinson många stunder faktiskt. Men resten av familjen har kollat. Vad jag förstått på deras diskussioner borde Jarmo vunnit det hela.
På tal om annat, fin bild du tagit på Marcus och Milo igår, såg den på Marcus bloggsida! Inte klokt vad Milo växer, fin tröja hade han på sig också.
Ha de bra.

Helene sa...

Håller med dig till punkt och pricka om Robinson. Jag har också suttit och tittat som en slav, och den enda lördagen jag missade ett avsnitt så hade jag beordrat en kompis att skicka SMS om hur det gick... Jarmo borde definitivt ha vunnit. Han var den ende som hade överlevarkvaliteter. F ö har jag finkammat kvällsblaskornas artiklar om finalen... Är man en junkie eller är man..?

Anonym sa...

Åh kunde inte skrivit detta bättre själv! Har tyckt exakt likadant under serien och kommer jag att slaviskt följa nästa säsong? Självklart!