måndag 11 maj 2009

högkonjunktur hos arbetsförmedligen

Jag måste till arbetsförmedlingen för att påanmäla mig.
Finns det inte, dessa dagar, andra personer att slösa sina resurser på än mig, en föräldraledig och amningsförvirrad, nybliven mamma?
Nej, tydligen inte. För jag ska sitta ner med min handledare om två veckor och gå igenom mina planer för framtiden. Just så. Sitta ner. Verkar inte som att varslen nått dom.
Min förra handledare (har fått en ny av okänd orsak men skulle annars ha bytt av lika känd sådan) var trögare än Milos bajs. Han var på mig i höstas, ett par veckor efter att jag meddelat honom om min sjukskrivning och efterföljande (om allt skulle gå bra) mammaledighet, något han såklart hade råkat glömma eller missförstå som han uttryckte det. Och nu, för några veckor sen kom det brev igen från samma snubbe om att jag inte hade hört av mig på länge och därför riskerade avanmälan. Jag var så tydlig jag kunde om detta då, att jag inte på ett tag skulle vara aktuell som arbetssökande (av nämnda anledningar) men ville ändå även fortsättningsvis vara inskriven och att jag efter den eventuella föräldraledigheten skulle höra av mig igen.
Får ju till viss del skylla mig själv eftersom jag glömde skicka tillbaka blanketten med de som vanligt fullständigt irrelevanta frågorna om hur min arbetssituation numera ser ut, om jag har fått nytt jobb etc, som kom tillsammans med hotet om avanmälan. Men så är det just nu. Har ju för fan knappt haft koll på var jag lagt toapappret som läget varit och så ska jag svara på frågor som inte har några svar och skicka tillbaka för annars...
Förra veckan kom det så ett till brev: -Du har nu avaktualiserats hos oss på AF. Vi har även meddelat din a-kassa.
Hip hip hurra. Äntligen gör de något för mig. Typ.
Har på mail försökt åtgärda detta missförstånd, men det går inte. Jag måste dit. På möte. För att påanmäla mig och diskutera min framtid.

Frågar återigen: Finns det verkligen inga andra som är i större behov av de här resurserna i dessa lågkonjunkturstider?

Jäkla skämt hela skiten.
Bränn upp.
Inte bokstavligen...


Mer om AF: här.

7 kommentarer:

Jeanette sa...

Ska du verkligen behöva åka dit nu när du är mammaledig? Det bör väl räcka med ett besök när din mammaledighet tar slut??

Du står ju inte till arbetsmarknadens förfogande längre och då ska man ju inte behöva planera för något som kommer ske om ca 1 år..

Låter helskumt. Kolla upp det där.

Jenny sa...

Jo men risken är ju att Jonna riskerar att bli nollad hos föräkringskassan om inte AF skriver rätt i sina handlingar...

hur kul är det på en skala!?!

AF har jag noll förtroende för sen de nollade mig på dåvarande kas nummera alfa kassan då jag var mammaledig på grund utav en liknande snubbes totala noll koll

Anonym sa...

man får inte vara inskriven hos arbetsförmedlingen när man är föräldraledig eftersom man inte står till arbetsmarknadens förfogande

Sofie sa...

Jag hatar AF...uscha! Pissljumma och tråkiga lokaler, tanter med whiskey/tobaksröst och människor i dvala. ALLA DESSA DOKUMENT (arbetsintyg bla) som skall beställas, fyllas i, skickas blir jag galen på... Nä, jag avskyr ut djupet av mitt hjärta AF. Stackars dig med HÄRLIGT att höra att Milos bajseri har kommit igång igen :D

Anonym sa...

Man blir så frustrerad! Har dom inte bättre koll på sina papper än så här, så är det ju katastrof. Men tyvärr så är det väl inte mycket som funkar vare sig på AF eller på FK numera. Får nog också säga, att det säkert är viktigt att du går dit och pratar med dom mellan 4 ögon, ser till att dom rättar sitt misstag så att du inte får problem i framtiden. Eftersom du är mammaledig nu är du inte aktiv arbetssökande, inte förrän din mammaledighet är slut. Din a-kassa kan dom inte röra, då det är en rättighet i det här landet att vara föräldraledig. Hade jag varit du så hade jag gått till AF och försäkrat mig om att det blir rätt i deras papper om dej, för än så länge har dom tyvärr alldeles för stor makt på AF (och FK) i vårt samhälle.
Läste ett bra förslag igår från vänsterblocket: Skrota AF och FK, därför att om man går till AF så är man för sjuk för att dom ska kunna fixa ett jobb och går man till FK så är man för frisk för att få vara sjukskriven. Istället vill V-blocket skapa ny myndighet som ska se till individen; är den för sjuk för arbete får den sjukpenning, är den för frisk för sjukskrivning ska man ställa upp och ordna arbete. //Maggan

Anonym sa...

Jonna, gå till AF! Inte för att jag tycker dom gör för mycket som är rätt, men för din egen skull för framtiden när föräldraledigheten är slut (även om det är avlägset idag). Dom kan inte avregistrera dej för att du är föräldraledig, vare sig hos dom eller hos a-kassan! Föräldraledighet är en av våra kvarvarande rättigheter i det här landet!

Läste på Marcus blogg tidigare ang att de goda rösterna är så tysta, men hälsa honom att det finns massor av dom och jag hoppas och tror att han innerst inne vet det. Det är inte ok att mobba/skriva vad som helst på nätet eller på andra ställen! Men jag blev lite förvånad för en stund sedan, då jag kollade hans fotbollsblogg och såg att det fanns möjlighet att skriva kommentar igen, så då hoppas jag att dom goda rösterna gör sig påminda igen och att det anonyma hatet har tystnat.
//Gunnsan

Anonym sa...

ja jädra arbetsförmedlingen! bunta ihop dom å slå ihjäl dom! dom e helidioter allihopa! jag blir såååå upprörd!