onsdag 13 maj 2009

sprutklar

Nu har älsklingen fått sina sprutor och aj aj aj vad ont det gjorde. Lyckligtvis torkade tårarna snabbt innan det dags för nästa och AJ igen. Fy vad hemskt att se och höra, trodde hjärtat skulle gå sönder, men det gick över fort även den andra gången. Tur man har tröst i BH:n.

Efteråt gick vi tog en frukostfika på Wayne, jag åt macka medan Milo satt nöjd i mitt knä och iakttog pappa på andra sidan bordet. Han gillar att vara med. Vägrar vagnen fortfarande så jag vågar mig inte ut på längre turer, men det är jättespännande att vara bland folk och då ska han vara bland dom också, inte helst sitta still utan som vanligt bli buren runt, runt. Lilla killen. Nu sover han. Hoppas vi slipper jobbiga biverkningar och att det blir en lugn dag och kväll. Marcus ska till Stockholm så det är bara jag och mina halvdana armar som finns till hands det kommande dygnet.

Hep.

9 kommentarer:

Miranda sa...

Du får bära mycket! Men hur gick det med sele/sjal? vore kanske nåt för en liten kille som inte vill vara nån annanstans än i famnen?
Tipsar igen om sjalbarn.se där man kan hitta massor av spännande om sjalar och selar och tips oc allt möjligt

kramar

Hafen75 sa...

Vår son fick också en period då han helt plötsligt vägrade vagn. Då körde vi bärsele ett tag. Vi fortsatte att kämpa med vagnen, och till slut vände det en dag!

Kämpa på! Kram!

Anonym sa...

Se till att lite flytande panodil hemma för det är inte ovanligt att bebin får lite feber / influensa-symtom efter vaccin.

Sofi sa...

Min lille vägrade också vagn, sådär runt 3 månader. Jag bytte till sittdelen och bullade upp med kuddar, då var han nöjd. Kanske inte det bästa för lilla ryggen men i nödfall och korta stunder så :D

Anonym sa...

Min fick feber natten därpå...inom 48 timmar kan det visst komma en reaktion!!=(

Anonym sa...

Vad skönt att vaccinationsprogrammet nu är påbörjat. Men visst är det hemskt att stå bredvid och se/höra hur ont det gör på dom, som tur är går det över lika fort och eftersom bh:n alltid är med, så fixar det sig. Lät mysigt med frukostmacka sen och Milo verkar vara en pigg och vaken krabat som vill vara med och kolla läget! Om ni pallar upp honom lite i vagnen så att han ändå är med och ser sig omkring, funkar inte det? Han kan ju halvsitta med lite kuddar och filtar som stöd åtminstone lite småstunder nu, men ni har säkert testat det redan.
Hoppas resten av dagen och kvällen blir ganska lugn när Marcs är i Stockholm, så att dina stackars armar inte blir helt utslitna. Håller tummarna för dej! Kram!

Anonym sa...

Hej!

Har ni provat att vid läggdags lägga honom på sidan och buffa rumpan? Kanske jämte er i sängen och sedan flytta över honom? Funkade för oss men som sagt... bebisar är olika! Hoppas det går bra för er och att du slipper bära ihjäl dig!

Kram från en tyst läsare! /Sara

Annika M sa...

Vagnen blev lättare så fort det gick att halvligga i den och lite mer titta på världen! Ligga platt gick inte. Inte mer än i värsta trafikbruset på Östra promenaden eller kungsgatan, då somnade han sött. Men hur fräsch luft är det där? (ingen idé att lägga 10 000 på en vagn, som vissa gör, man vet ju ändå inte om man kommer att använda den!).

Likaså somnade han till hårfönen inomhus. Testa! :) Vi la honom i sängen, satte igång fönen. Och efter en stund sov han. När han vaknade på natten - samma sak. Stackars grannar undrade nog varför vi fönade håret i tid och otid den här perioden (tyvärr funkade inte tricket mer än ett tag!) Efter hårfönen kom rumpbuff-tiden. Sedan var det välling och somna i famnen-tiden. För att bli enbart somna i famnen-tid fast med två särskilda gonattsånger och efter det ligga bredvid i sängen-tiden (den är det fortfarande nu när han är 5,5 år).

Jag har burit i tid och otid. Särskilt yngsta killen som skrek så fort jag la honom ifrån mig en sekund. Och eftersom han hade en storebror som behövde hjälp med allt möjligt fick han bo i bärselen på dagarna så jag hade armarna fria. Sjalen funkade bara precis i början, sedan fick lillkillen panik i den. Selen funkade super när han fick sitta framåtvänd i den. han har alltid varit en nyfiken en som velat se massor av världen. Vagnen funkade bara när han var trött och skulle sova. Sedan var det illtjut så fort han vaknade. Då gällde det at inte vara för långt bort från bärselen med en gallskrikande lillebror och en tvååring som kanske inte ville avbryta det han höll på med hur som helst....

Anonym sa...

Vår äldsta son vägrade också vagnen som liten, men det blev bättre efter några månader ca 4. Nu är han 22 år och jag ler och kommer ihåg när jag läser.

Ha det gott, en trogen läsare som uppskattar både din och Marcus blogg