söndag 10 maj 2009

söndagsrapport

En lång söndag börjar landa bakom oss. Milo sover, as we speak, men man vet aldrig hur länge. Verkar vara något av en kris på gång igen, väljer jag att tro, av hans grinig- och klängighet att döma. Det växlar fort. Från gladaste lilla killen i världen till eeenäääähh eenäääähhh på en nanosekund. Trist att det just idag skulle börja big time krisa när Marcus jobbar i hufvudstaden och typiskt att älsklingen dagen till ära har en vägra vagn period. Mina armar och axlarna de hänger ifrån tog slut för länge sen, så det har krävts massor fantasi och än mer tålamod i det finnjonnska huset ikväll för att hålla oss båda någorlunda nöjda. Resultatet blev en mycket intressant syn när vi där i soffan kuddade upp oss och myste efter bästa förmåga, blandat med diverse enääähhh.

Vad gäller bajs. Inget. Och jag har inte velat pilla där mer. Gav honom lite vatten med en skvätt plommonjuice så får vi se vad det kan åstadkomma. Ska ju till BVC imorgon så jag ska höra mig för lite mer där.
Det är ju som flera av er skrivit helt normalt att det dröjer flera dagar mellan gångerna (uppemot 2 veckor om barnet bara får modersmjölk, uppemot 1 vecka om det får ersättning) när bebis kommer upp i tremånadersåldern och växer på. Den mesta mjölken/maten tas upp av tarmen så det blir inte mycket slagg att dumpa. Dessutom så har vår älskling haft lite feber och då går det åt vatten vilket gör att bajset kan få en trögare konsistens och därför inte kommer med samma fart som tidigare. Vi har också på sistone (när vi var på resande fot och ibland när jag varit iväg en sväng och det har krisat här hemma) gett honom tetraersättning som tydligen är svårsmält. Alltså inget mer sånt på ett tag. Men det är ändå olustigt med såna snabba förändringar.
Ja ja. Nog med skitsnack för nu.
Vi tar det andra aktuella. Prickarna.
Läget stabilt och relativt tillfredställande där.
Over and out.

Nu måste jag sova och vila onda kroppsdelar.

God natt kära vänner.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Jonna!
Jag riktigt känner hur trött du är i armar och axlar på din beskrivning. Å det är ju typiskt när Marcus är iväg och jobbar att det blir en dipp igen! Men jag hoppas Milo sover några timmar och att du får chansen att vila dina trötta kroppsdelar.
När det gäller bajsandet, så ge det en chans det också, man ska ju inte ”pilla” mer än nödvändigt, för då kan ju tarmen få för sig att det ”ska pillas” innan det kommer ut nåt! Bra idé ju att kolla med BVC i morgon när du ändå ska dit. Funderar på om du börjat ge honom nån form av ”burkmat” än? I så fall är ju katrinplommonpuré en god idé när det är långt mellan bajsgångerna. Och katrinplommonpuré brukar bebisarna gilla. Vet inte vad du menar med tetraersättningar riktigt, men mjölkersättning finns ju i olika varianter, kolla det också med BVC i morgon vad som kan vara lämpligaste varianten. Jag fick köpa nån ersättning (för hundra år sedan känns det som nu) som var svindyr och från början bara fanns på apoteket, men som var super på liten bebismage. Tror den hette Lemolac, men som sagt – det är c:a 100 år sedan, åtminstone 40 (vår son är inte född igår precis). Den var som bomull för den lilla son-magen!
Skönt i alla fall att prickläget verkar stabilt och ganska tillfredsställande!
Hoppas Ni får sova gott i natt!
Kramisar!!

Hans-Barbro är vi! sa...

I stället för att pilla termometer kan man ge magmassage, och även lägga lilla livet på rygg på skötbordetoch böja hans ben upp över magen och lite åt sidorna. Det brukar sätta fart på pruttmusklerna.
(vet inte om någon kommentar redan har behandlat det här?)

Mormor om 2 dagar sa...

Godmorgon till Er, låter som du har det en aning jobbigt just nu, kan det möjligtvis vara så att unge Herrn håller på att utveckla sin första tand, låter bekant i mina öron. Ha en bra dag.

Anna-K sa...

Hej Jonna! Stackars dej - din onda kropp o lille Milo som inte är helt OK. Hoppas det ordnar upp sig - o att alla blir pigga.

maria sa...

Hej!
Min dotter har likadant. Hon blir snart 3 månader och för typ en vecka sedan började hon bajsa jätte sällan. Det kanske ska va så vid den här tiden, med tanke på att din son typ är lika gammal. Hoppas det iallfall, man blir ju lite orolig :)
/maria

Anonym sa...

Gå till barnläkare . BVC inte alltid bra. Läharna gör ordentlig undersökning o ger bra råd. Tror inte det är något fel på Milo, ,. Att han vägrar vagn,hm jag tar barnen ut i barnen , och ut, mer bestämd , . Han har lärt sig "skriker" jag protesterar jag kommer mamma pappa eller någon, får jag uppmärksamhet eller kommer någon , det är det första de lär sig sötnosarna o oj så charmiga .M känner sin oro han läser dig som en öppen bok. Jag tog till knepet skojade bort äääggm , protester o lillen skrattade, de har humor! Blec lite halvsur en gång barnet sjuk men¨åt läkaren LOG han så rart så...De kan de små charma tidigt, det är en instinkt.pussa trollet Milo.

Anonym sa...

jodå min bebis bajsade varannan vecka...jag hade panik och tyckte att det måste vara nåt fel men han var rätt nöjd. Vi förde bajskalender så vi kunde visa BVC men de tyckte inte det var konstigt. Lite uppblåst om magen var den lilla parveln allt dagarna innan bajset kom ut och man trodde alltid att det skulle vara ett redigt lass men det kom bara vanlig normal mängd.Man blir ju lite smått hysterisk själv för man tänker ju hur det skulle vara för en själv att hålla på´t i 2 veckor;)

L i Linkan

Anonym sa...

Hej Jonna! Här kommer tips både till dig o till Milo. Min syrra gav sin son messmör när han var hård i magen. Hör efter med BVC om hu tidigt man kan börja med det. Hon tryckte ut en skvätt från tuben på en sked o tryckte in i munnen...

När det gäller dig o dina plitor så vill jag verkligen rekommendera dig att gå till Madelene Hellman i Knäppingsborg. En superbra hudterapeut som räddade mig när jag i början av graviditeten både såg ut o kändes som ett rött grovt sandpapper i ansiktet.

Visst det kostar en slant, men det är så värt det. Har provat många hudsalonger i stan men ingen har den kompetens som hon har. Produkterna hon jobbar med kommer från Dermalogica - o visst de är inte gratis. Men man behöver inte köpa så mycket. En ansiktskräm, rengöring o ansiktsspray nöjde jag mig med o resultatet är super!

Själv har jag nu 5 veckor kvar till BF o följer dina första månader med Milo slaviskt. Hade vår IVF gått vägen hade vi haft jämngamla små underverk. Nu blev det ju inte så. Men det är ju inte så viktigt just nu när vår alldeles egenproducerade lill* guldklip snart ska böka sig fram...

Carro sa...

Du skadar honom inte genom att hjälpa till med tempen i rumpan. Tycker att det är bättre att du hjälper till att bajsa så att han slipper det onda istället. Rapar han ordentligt efter varje måltid? Gör han inte det måste du nästan hjälpa till att bajsa annars blir det magknip.

Anonym sa...

Testa dessa www.windi.nu
Har hjälpt oss sååååå med jobbig bebismage!!!

Anonym sa...

Hej! Du kan väl hälsa Marcus att även om de goda rösterna är tysta, så finns de, och det behövs folk som honom som skriver om att det inte är okej att skriva/mobba hur som helst på internet eller andra forum.
Bara för att det verkar som att de flesta tycker att det är okej, så är det INTE det.

Kort och gott, heja Marcus och lycka till med bajsandet!

Anonym sa...

hej Jonna,
du har säkert fått det här tipset tidigare men jag skriver ändå. Jag vill tipsa dig om ERGO bärsele som man kan bära barnen i från 3 mån-1,5 år ungefär (beroende på vikten). Det är ett superbra hjälpmedel till vagn, den tar ingen plats och barnet sitter antingen fram eller bak på ryggen. Köp den, den är värd varandra krona.

Kram Sara