tisdag 5 maj 2009

finnig och ful

Håller på att bli vansinnig. Har sedan en vecka dagligen attackerats av nya och fler finnar. Inte finnar som i mina landsmän -finnar, utan finn-finnar, äckliga röda kliande prickar i ansiktet som jag tyvärr inte kan låta bli att pilla på, med givet resultat -ännu rödare och större äckliga prickar som inte vill lämna mig ifred. Hatar detta. Ser ut som fan. Har aldrig, inte ens som tonåring, haft några större problem med dessa bortsett från en tid i England då det blommade upp något helvetiskt och jag fick äta antibiotika. Visst, något litet anfall då och då, vid mens eller stress men detta... gaaah, blir galen. Kliar så förbaskat. Och inte går det bort heller. Ett par dagar max och sedan brukar de försvinna, men inte nu alltså. Måste handla om nåt hormonellt strul i den gamla kroppen som ger sig till känna genom ilskna röda meddelanden i den lika gamla fejan.
Blää up sa den lilla söta grodan.
Blää up.

8 kommentarer:

Jenny E sa...

Låter lite skumt att de liar sådär - är det inte nåt annat då? Allergi? Vattkoppor?!

Anonym sa...

Hmmm...kanske inte är finnar om de kliar, kanske nåt du inte tål i stället. Jag har haft svår acne hela livet men det har aldrig kliat, ring å hör med tanterna på 1177 eftersom de dessutom sitter kvar längre än dina finnar brukar.
Lycka till

Anonym sa...

Jag tycker du ska kontakta antingen sjukvårdsrådgivningen eller din närmaste distriktssköterska eller vårdcentral och be dom titta på dina utslag! Man kan ju bli tokig för mindre, speciellt om dom blir fler och om dom kliar. Är väl ganska troligt att det är hormonerna som spelar kroppen ett spratt och behöver få sig en åthutning i form av något bra medel som inte flyttar över sig till mjölken som Milo ska ha! Vänta inte utan ta kontakt med sjukvården, det är bara onödigt att "plåga" sig själv genom att vänta och tro att det ska ge med sig!

Anonym sa...

Förmodligen har Du fått svinkoppor. Det kliar mycket och har svårt att läka...Sök på nätet för mer information om detta - finns salvor eller receptbelagd medicin som hjälper.
Lycka till!

Sofie sa...

Ja, finnar låter det ju inte som när det klias! Inte vattkoppor då? Kram o krya på dig!

Anonym sa...

Hej!
Jag hade också en finnfri tonårstid men de dök istället oönskat upp vid 25 års ålder. Jättekul.... Hade mkt under grav + under AMNINGEN som tydligen kan sätta igång de mest konstiga saker. Hoppas de försvinner. Kram

Anonym sa...

Jag fick rosacea i samband med mina graviditeter. Det yttrar sig som kliande finnar och lite rödrosig hy. Som kommer och går. Gå och kolla är mitt tips.

Anonym sa...

Det finns bra salvor som hjälper fantastiskt! Du kan få en sån utskriven! Inget du ska behöva gå med.