torsdag 7 maj 2009

favorit i repris

Malou kör tydligen en sorts best of denna veckan och nyss såg jag programmet från i våras då vi, lilla familjen, medverkade.
Kändes bra att titta även om jag har svårt för att se mig själv sådär. Framförallt när jag till min fasa upptäckte att jag liksom - ja oja:de ett flertal gånger med som någon uttryckte det, väldigt uppspärrade ögon. Men hej, det är så jag ser ut och tydligen pratar. Bara att acceptera :-). Vi sa förutom mitt ja oja:nde rätt bra saker och Milo var i alla fall helt otroligt söt och liten. Vad han har växt killen!
Nu på morgonen verkar han ha mått bra i magen igen fastän ingen bajs ännu kommit. Natten var hyfsad och jag har fått mig några timmar. På hotellet i Sthlm och i Gävle sov han riktigt bra och fem uppemot 5,5 (!) timmar var inte helt ovanligt det första sovpasset. Nu är han tillbaka på tre timmar och jag får vara glad för det.
På måndag är det dags för första vaccinet. Två sprutor i vardera lår tror jag det var. Liten kille. Det är tufft att leva.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni testat en sån där "fis-ventil". Har vänner vars bebis hade magstrul och de hade en sån. Bebis fiste och bajade fint när de använde den.

Anonym sa...

Hej Jonna!

Jag tycker din blogg är så himla bra.

Det är synd att folks konstiga kommentarer om ens utseende fäster sig så lätt. Att vara med i TV är ju nästan alltid en "kudden framför ansiktet-grej" för en själv, men du har bara anledning att vara nöjd över dina insatser hos Malou!

Malin från Malmö sa...

Är det dags för 3-mån vaccin?...Då blir det bara en spruta i vardera lår...Du kan förebygga lite smärtlindring och feberstoppande innan han får sprutor...ge supp alvedon...jag gjorde inte detta och fick det jobbigt efteråt...
Lycka till Kram

Anonym sa...

Jag tyckte i alla fall att du var jättegullig i Malous program. Det är nog alltid konstigt att se sig själv på film, men jag tyckte inte att du ja oja:de dig. Jag tyckte bara att du verkade lika trevlig som du verkar i din blogg.

Mvh Hanna

Anette sa...

Har precis hittat Marcus blogg. Gratulerar till lillen såhär i efterhand:-)
Läs gärna min om du har lust och får tid:
tristaniatrtter.blogspot.com

Fia sa...

Hoppas att vaccineringen går bra. Vår lilla tjej blev jätteledsen efter den ena sprutan, men tröstades ganska fort med amning efteråt. Det e' ju för en bra sak. Lycka till!

Anonym sa...

Hej Jonna! Måste vara jobbigt med alla råden också. Har ju själv barb o barnbarn(med mjölkersättningsuppfödning). Min dotter åt nästan allt.Slutade amma. Bytte mjölkersättning det vet jag som mormor som hade fullt upp mäta ordentligt(skratt) o massera magar. Roliga är de en av dem sa när han var 4(nu6 år) att han minns minsann att jag masserat hans mage då han var liten bebis.otroligt minne fniss. ja sa jag bara man skall ta emot alla komplimanger. Hoppas du snart blir bra o lilla Milo, och får sova . Han kommer att bli bättre i sin mage. Kram

Anonym sa...

Skulle vilja rekommendera dig att köra 100% mjölkfritt i 3 veckor för att se om det är därför Milo får ont i magen. Då måste man vara stenhård och inte äta/dricka något som innehåller mjölkprotein. Missar du det en gång så kan magont visa sig flera dagar efteråt. Ett tips kan vara att söka på familjeliv under mjölkallergitråden, där kan du nog hitta länkar till sidor där det står exakt vad du måste undvika. kanske känner du redan till allt det där? har bara kunnat följa bloggen sporadiskt på sistone så du kanske redan har provat det ordentligt? Jag har en dotter som har mjölkallergi och hon mådde jättebra efter att jag utelutit alla mjölkprodukter. Jag fick hjälp av dietist för att det var så viktigt att inget missades. All lycka till!!!

lillelinda sa...

Hej Jonna!
Det är jag igen med lilla Amanda(om du kommer i håg hihi)
Nu har jag med din inspiration starat en egen blogg:-))
Har ju följt din ända sedan jag själv blev gravid. Följde din förlossning medan jag låg inne och väntade på min egen...
Amanda fick sitt vaccin i måndags. Efteråt blev hon väldigt trött och bara SOV!! I går hade hon lite feber(som högst 38,4) och jag gav henne ingen alvedon. Ville inte ge om det inte behövdes. I dag mår hon prima igen.... Förutom det vanliga magstrulet:-(
Stora kramen från Linda och lilla Amnanda

londongirl sa...

Hej Jonna! Såg er på TV i morse hos Malou och ni var så himla fina alla tre! Ja mormor också såklart! ;-)

Han såg ut att må bra och låg så fint sen i mormors famn.
Ha det gott!
// Lisbeth

Anonym sa...

Vet du vad??? Min bebis började med en ny vana, bajsa var tionde dag! Helt normalt sa de som vet! Nu bajsar han lite oftare men inte varje dag längre!! =)Det där ändrar sig tydligen!

Anonym sa...

Apropå vaccin...läs Peter Wilhelmsson "Friskare barn". Jag har ju vaccinerat mina men ångrade mej genast efter att ha läst denna bok!! Tjohej!

Anonym sa...

Såg orginalprogrammet, och det var ju jättebra. Kan då inte påminna mig att det var något spec ja oja:nde som jag ens la märke till! Men själv är man kanske mer observant och självkritisk när man ser på sig själv. Vad vet jag, har aldrig varit med på TV ;-))
Sovtimmarna varierar från tid till annan, så take it easy, snart sover han hela nätterna, kanske 7-8 timmar i sträck och då tror man inte det är sant! Å tänk att han nu är så stor att det är dags för första vaccinationen i "programmet"! Även om dom kan bli lite ömma just på stickplatsen och ev få liten febertopp, så är det inget onormalt eller farligt, det är värre om dom får orginalsjukdomarna som vi här i landet har förmånen att vaccinera våra barn mot. Men ha gärna lite Alvedon i beredskap hemma, vet inte vad man rekommenderar men kolla med BVC-sköterskan när du är där.
Ha en trevlig helg! Hoppas vi får lite mer sommarvärme också till helgen.

Eva sa...

Det här är ju värsta tipssajten för bebisföräldrar.
;)
Härligt med alla människor som vill väl och så frikostigt delar med sig av sina egna erfarenheter.

Anonym sa...

Nu minns jag tydligt - hur det helt plötsligt ändrade sig från tio bajsblöjor per dygn till en var tionde dygn. Typ. Nästan över en natt. Men så kan det tydligen vara. Förstod inte hur. Men sedan när han bajsade, ja - jösses. Då kom det MYCKET :).

Schäfer sa...

Jag tror det är en spruta i vardera lår och det kommer gå jätte bra!
Sköt om Er och hoppas liten bajsar snart och får ordning på magen.
Kramar

Anonym sa...

Min bvcsköterska sa att jag kunde ge min en alvedon straxinnan sprutan för att dämpa en ev. reaktion. Min fick hög feber och ont i lilla kroppen. Skitspruta!!!