måndag 20 april 2009

akupunktur

Milo fick idag två nålar instuckna mellan tummen och pekfingret, en i vardera hand. I fem dagar sammanlagt ska vi åka dit och upprepa proceduren som var smärtfri och smidig. Inte ett ljud sa han, lilla älsklingen, visserligen var tutten i munnen men han glupskade på utan minsta avbrott så det kan inte ha känts något. Har vi tur märker vi skillnad redan snart, eller så blir blir det lite värre innan det blir bättre, men bättre ska det bli, det har jag bestämt.
Just nu sover han. Verkar som att det hela tog på krafterna iaf.

Under tiden detta pågår, denna veckan, ska jag undvika komjölk, lakrits, lök, kål och bönor. Inga problem, undviker ju redan det nämnda förutom mjölken, eller jag dricker ju inte mjölk, men laktosfri brukar åka ner i det koffeinfria kaffet smör är gott på mackan, men inget mer sånt alltså.
Tror egentligen inte att det handlar om mjölken men har ändå senaste dagarna duktigt gått över till soyamjölk och soygurt som det så roligt (?) heter tills sköterskan idag sa att det görs på bönor och därför inte är att rekommendera. Såklart. Soyaböna. Böna. Trög. Jag. Så nu blir det ris- eller havremjölk istället. Hmm. Gott? Vi får se. Hade precis lyckats vänja mig vid den sötsliskiga alpro soyan och nu mjölk på havre. Jihaa. Life is nice. Men så länge det kanske kan hjälpa min älsklings mage så får det smaka skit om det så vill.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla Goa Du,vad ni kämpar för att
Milos mage skall lugna ner sig,hoppas verkligen akupunkturen skall hjälpa.Vuxen som jag är vet jag vad kolikmage är,har matallergi o överkänslig mot mjölkprodukter ,dom kramperna är inget att leka med,är man då en liten plutt som inte fattar varför det gör ont så skall han verkligen befrias från detta onda.Hoppas även du ser fram emot bättre sömn o allmäntillstånd för egen del,ta sköna promenader så fort du kan,(med Milo eller utan)ut o kolla vårsprickningen ,så ljuvlig tid vi har nu,men ack så kort.Önskar dig allt det bästa,Kram Margreth

Amy sa...

Havremjölk är faktiskt ganska gott, men man måste vänja sig. ;)
Hoppas Milo mår bättre av akupunkturen.

Anonym sa...

Min lilles kolik är jag nästan säker på...att det var övertrötthet!
En del har svårt att komma till ro...ut o åk bil...vagn...vad som helst bara de får sova!!!

Jonnanorrköping sa...

Hoppas det går bra! :) En liten hint... tänk på att jordnöten också är en böna, och inte en nöt.
Och en grej till... det kan ta längre tid än en vecka för besvären att försvinna, ifall de beror på något du äter. Först ska ju din kropp bli ren, sen lillens.

Hoppas skrutten slipper magont, det är himmelriket när det väl går över! :)

Jessica och Isola sa...

Vår snart ettåriga dotter utreds för massa tänkbara saker (förstoppad sedan födsel) och ett är mjölkallergi. Så nu är det helt mjölkfritt här hemma, och det är ju ta mej tusan mjölkprotein i allt!! Men solhavre har jag i all matlagning numera, funkar toppen! Lycka till!

Lars sa...

Oatlys chokladhavremjölk är smått fantastisk (om man gillar när det är sött...)

V(EG)ANLIG MAT sa...

milo får bli vegan istället :)

Anonym sa...

Klart det ska bli bättre! Ser redan fram mot nästa rapport. Tänk att bara 2 små nålar 5 gånger ska fixa så att koliken försvinner, det låter ju helt fantastiskt.
Sen tror inte jag heller det handlar om mjölken, inte i den lilla mängd du äter/dricker den! Och jag är lika trög jag, har aldrig tänkt på soya som bönor, för mig är bönor vita bönor, bruna bönor och ärtor (som ju också är en bönväxt), eller ärtskidväxter generellt. Men visst soyaböna är ju en böna ;-)
Har aldrig provat ris- eller havremjölk, visste inte ens att det fanns något som heter havremjölk, men alltid lär man sig nåt här i livet.
Hoppas nu det funkar på Milos mage, så han slipper knipen.
Ha det gott!

Anonym sa...

Havremjölk är väldigt gott att baka på och det funkar i kaffet. Med kardemumma!
Trasselelin

Carro sa...

Jag skulle ha slutat amma och kört med ersättning helt och hållet. Då kan det inte bero på något man själv äter eller inte äter.

Men hoppas att allt ni förtar er funkar för Milo!

Kim sa...

En liten sak, tänk på att det är komjölksprotein i väldigt mycket såsom bröd, pålägg och en massa annat, så kolla noga...
I bland står det vassle åxå, o det går inte att äta!

Hoppas Milosmage blir bätter snart!

Fluffan sa...

Här , se länken nedan, fick jag mycket bra tips när jag åt mjölkfritt under flera månader pga av mn sons kolik, han fick också akupunktur, blev bättre men tyvärr inte helt bra.

http://www.familjeliv.se/Forum-3-22/m41507854.html

Anonym sa...

Hej!!
Så sött Milo är och jag hoppas nu att hans mage blir bra!
Och som många här skriver prova havre mjölken.
Och det finns även havre glass mm.
Nej nu önskar jag er allt gott.

Anonym sa...

Det är inte laktos du ska undvika, utan mjölkprotein om jag fattat rätt? Då får du verkligen ha ögonen öppna, det finns som tillsats in det mesta. Till och med i vissa sorters chips. Och du kan inte äta ost i någon form. Laktosfria produkter innehåller mjölkprotein, men det visste du nog redan.

Schäfer sa...

Hej Jonna, jag är ju laktosintolerant och var under utredningen 100 % fri från mjölkprodukter vilket är super svårt då det mesta innehåller någon liten mängd mjölk eller mjölkpulver...
Men det klarar du och det är ju under så kort tid för lille Milo!!!
Lycka till du kommer klara det galant
Kramar

Anonym sa...

Hej Jonna,
En fraga, om det nu blir battre (vilket vi sjalvklart hoppas att det blir), hur ska du da veta om det beror av akupunkturen eller av att du andrat dina matvanor (dvs om det ar viktigt att du fortsatter med din diet?)? Sen har jag last att aven om barnet inte ar overkanslig mot mjolk sa hjalper det ofta att ta bort den, varfor vet man inte men det fungerar pa kolikmagar. Ktam J

Anna sa...

Hoppas verkligen att lille Milo snart får bli bra i sin lilla mage. Jag är själv allergisk mot bl a. mjölk, gluten, nötter, stenfrukter. Och det kan stundvis vara riktigt tufft när jag ständigt måste hålla koll på vad maten innehåller. Men man vänjer sig. Och du behöver ju bara undvika vissa produkter under ett kort tag, sen när du slutat amma så kan du ju återgå till din normala kost .. Så du kommer fixa detta galant. Och om Milos mage blir bra så är det ju underbart.
Så jag håller mina tummar hårt hårt för att Milo får sova och slippa smärtan inom jättekort.

Kram på er hela familjen.

mammamillis sa...

hej. följer din blogg, varenda gång du skrivit kikar jag snabbt in. jag är själv vegan och äter/dricker alltså inte mjölkprodukter. har du några frågor då tveka inte att fråga.
mammamillis.blogspot.com cahmillan@hotmail.com

Cinks sa...

Jag kör ju också mjölkfritt och det går faktiskt bättre än jag trodde att det skulle göra. Enkelt att baka själv med mjölkfritt. Var noga med att läsa på alla förpackninar bara, det gömmer sig mjölk i många produkter där man minst anar, som knäckebröd, köttbullar osv...

Tydligen är det dock lätt att de blir överkänsliga även mot soya om man byter ut all mjölk mot det eftersom det är proteinet i mjölken och soyan som de är känsliga mot så jag har undvikit även soya.

Ägg har jag fortsatt äta men det är samma sak där men någonstans måste man ju dra en gräns för att veta vad de blir bra av.

Lycka till nu, min dotter blev iallfall mycket bättre i magen utan mjölk!

Anonym sa...

hej! jag har smygläst lite då och då, men inte skrivit nåt.. jag har själv en liten Dante som är 1,5 år nu (född i v 35).. oj vad han skrek i början! han hade så ont så ont, och utslag fick han, bajseriet var det ingen ordning på, det gick inte att lägga honom ner, (han skrek även fast vi bar på honom timme ut och timme in, men då var vi åtminstone nära).. BVC-sköterskan tog oss inte alls på allvar, sa att småbebisar gör så, dom SKRIKER ibland. bebisar blir lite prickiga ibland. jo. lite. ibland. jag är ju inte dum.. i tre månader skrek han. massera och ge bifidus(modersmölkersättning), sa hon. och utslagen blev värre. smörj med kortison, sa hon. det hjälpte inte. tillslut(när han var 3 månader) tog vi kontakt med läkaren på neonatalavdelningen där vi låg i början. uteslut mjölkprodukter. mjölkprotein. sa han. efter att tittat och lyssnat på oss i fem minuter. och sen dess är Dante ett MYCKET glatt och nöjt (mjölkfritt!) barn utan prickar..
antar att du fått en massa tips och råd redan men.. om inget funkar, värt att testas.. det kan ta ett par veckor innan resultat märks, och man måste ju vara väldigt noga.. Dante blev dålig av minsta lilla "mjölkspår"..(en del tänker inte på att mjölk inte bara är mjölk.. nej oj, kan du inte äta grädde heller..? inte laktosfritt..? inte ost..? inte yoghurt..? inte chips..? inte choklad..? det är svårt att bli "bjuden" av folk som inte har koll.) men det finns jättemycket bra mjölkfria alternativ till i princip allt, rekommenderar oatlys sortiment (havrebaserat)!! jag har just slutat amma, efter drygt ett år känns det jättekonstigt att faktiskt få äta marabouchoklad;) men vi lagar fortfarande mjölkfri mat till hela familjen, så behöver man inte göra flera olika:s hoppas det löser sej iallefall, det är jobbigt för alla inblandade när liten har ont:(
kram/jennie

Anna sa...

Hoppas det hjälper! Hur gick det med sovgungan - den verkade så spännande, tyckte han om den?

Anonym sa...

Kan inte du följa min twittwr? Singel mamma, med särbo. skilde mig från barnens pappa när jag var grvid, du e ju inte i den situationen men hoppas dra till mig fler mödrar med lite speciella omständigheter. Det vor en djup ära. http://twitter.com/mammsen, andra som läser är också välkommna. Åh tjejen krama din lilla prins från mig

Anonym sa...

TACK...SOYAböna...min lille som blir så knorrig när jag druckit det...TACK!!!!! Linda