onsdag 15 april 2009

hopp

Ska träffa läkare imorgon. Bra så. Men jag är rädd att det blir huvudet på sne och "det går över snart". I och för sig är det bättre än att det skulle vara något allvarligt fel på älsklingen, men jag hoppas ju såklart på lite konkret hjälp.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra att ni får träffa läkarn i morgon och du kan berätta och läkarn lyssna och också kollar Milo. Det är nog så att du får det där "det går snart över"-beskedet, för det är ju det som det gör. Man det är ju en trygghet för dej när även läkarn säger så. Å det är så lätt att sitta bredvid och säga att barn skriker, mer eller mindre, kolikbarn mer i perioder. Det är inte lika lätt att vara föräldrar och inte önska annat än att lillen ska vara nöjd och glad. Men som ni ju också märkt, så har han sina glada perioder, han sover ganska bra på nätterna när han väl somnat och han sover mestadels i vagnen. Men sen kniper det till och då ...... Har läst att du fått tips på olika preparat att testa, vet inte om du redan gjort det. Men mitt råd är att du kollar med läkarn i morgon om det, likaså om det är någon mat, dryck, kryddor, frukt etc som kan ge mer magbekymmer till lillen än annat.
Hoppas ni får sova lite i natt och good luck i morgon. Kommer att kolla din blogg under dagen för att höra hur det hela avlöper och vad du får för råd. Kramar till er.

Anonym sa...

Hej! Har följt din blogg under en tid och jag måste säga att jag beundrar er bägge två för allt ni gått igenom. Själv blev jag mamma för 4 månader sedan till en underbar pojke och jag känner igen mig i mycket av det som du skriver. Vår son hade också regelrätt kolik sedan vecka 6 och min syster som jobbar på en neonatalavdelning tipsade mig om akupunktur. Jag fick inget stöd för detta av någon läkare eller hos BVC, utan bestämde mig själv för att testa. Han fick 10 behandlingar under 2 veckor när han var ca 2,5 månad gammal och det hjälpte fantastiskt bra! Han blev inte 100% smärtlindrad men efter sista behandlingen hade han en skrikperiod på 1 timme mellan 20-22 på kvällen - sedan sov han hela natten med avbrott från ett mål mat! Det var himmelriket för oss! Hoppas att ni bestämmer er för detta och att det hjälper. Tack för en bra sida! /Jenny

Maria sa...

Kom precis på att det som hjälpte bäst var magknippsmassage. Jag gick en kurs i spädbarnsmassage, den var suverän!!

Anna-K sa...

Hej! Hoppas farbror doktorn kan hjälpa er!En ny dag utan magont! Lycka till!

Helena sa...

Hej!
Förstår att många tipsat om akupunktur och det gör även jag. Du bara "måste" boka in en tid omedelbart.
Vår lilla dotter Vera föddes den 10:e feb och hon har haft konstant magont sedan hon var 4 dagar. Jag provade att utesluta mjölk, kryddor, lök m.m. men inget hjälpte. Sen trodde jag precis som du att så snart hon hade en bra dag så hade det vänt & koliken var borta, men tyvärr kom det elaka tillbaka.

Vi var även hos barnläkare & det konstaterades att hon hade mycket luft i magen & att det skulle gå över...

I förra veckan gick vi på första akupunkturbehandlingen och efter 1,5 dygn så var det en helt annan tjej. Det är helt underbart för nu är hon glad nästan precis hela tiden (och det är även hennes mamma:-))! Vi har nu varit på 3 behandlingar och det är det bästa vi någonsin gjort (förutom att skaffa Vera så klart).
Jag håller tummarna för er lille kille att han snart mår bra!

//Helena

Lillan sa...

Har inte följt din blogg så länge så jag vet inte om du redan har testat detta. Om inte så gör det - jag lovar att det kommer att göra skillnad! Sluta med alla mjölkprodukter - laktoset i mjölken är för jobbigt för små barnmagar att ta hand om!
Börja med laktosfria alternativ eller gå direkt på soya-alternativen. Idag finns det ju allt t o m tofuglass) så man måste inte ändra hela sitt liv vad gäller matlagningen!
Akupunktur kan också hjälpa men är han laktoskänslig så spelar det nog ingen roll!
Hoppas så att det blir bättre för er alla snart!

Marie sa...

Håller tummarna för er!!